USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

'Büyük mücadelenin ıvır zıvır kahramanı' Hamza kalbiyle bulunan mücadelesi kazandı

Kalp damarları elverişsiz namına dünyaya mevrut 3 maaş Hamza Arslan, kalbinin 120 bugün durdurulduğu değerli operasyonla taayyüş ikinci el "merhaba" dedi.

'Büyük mücadelenin ıvır zıvır kahramanı' Hamza kalbiyle bulunan mücadelesi kazandı
03-10-2021 11:20
İstanbul

Günümüz teknolojileri sebebiyle bir fazla aşırı doğumsal anomali baş döndürücü er dönemde, ayrıca ana karnında belirleme edilebiliyor. Ancak değme nesil bire müşterek şansa eş olamayabiliyor.

Onlardan bir tanesi bulunan 3 maaş Hamza Arslan da dünyaya vaktiyle engelleme edilmezse ölümsek neticelere hastalık ihtimalî müşterek kalp anomalisiyle geldi.

Hamza bebeğin kısaca 45 günce olduğunda morarma şikayetleri ile başvurulan hastanede meydana getirilen tetkiklerinde kalp damarlarının dar bulunduğu anlaşıldı.

Bunun hesabına yaşamış bulunduğu Sakarya'dan Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine irsal edilen nesil düşüncesince giderek yarışma da başlamış oldu.

Hastanede Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Kliniği İdari Sorumlusu Prof. Dr. Can Vuran ve kadrosu çeşidinden cerrahi engelleme edilen bebek, Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Taliha Öner'in yürüttüğü derinlemesine otama periyodunun böylece geçinme tutundu.

Ameliyatın arkası sıra kısaca 50 çağ süresince dip bakımda otama edilen Hamza bebek, bu müddette kalp ve akciğerlerin vazifesini üstüne alan ECMO makinesine bağlandı.

Yoğun gayretlerle sürdürülen tedavinin böylece sağlığına kavuşturulan Hamza bebeğin ailesi, bundan sonraları çocuklarının yaşıtları neredeyse koşup, oynayacağı dobra günlerin hayalini kuruyor.

"Bu ameliyatın doğumdan ahir önceki 2-3 haftada yapılması güvenlidir"

Hamza bebeğin keyif özelliğine ilişkin, AA muhabirine bilgelik verici Prof. Dr. Can Vuran, laflarına "Her nesil neredeyse Hamza da bizim düşüncesince altın müşterek nesil lakin Aslan soyadı, arslan neredeyse de müşterek kalbi çıktı. Birçok problemle zade olsa bile bunun beraberinde cerrahi engelleme şansını müşterek dobra riske sokmuş bu zamanda bizlere başvurmuş bulunmasına karşın riskli müşterek otama sürecinden hem kalbi hem bünyesi arslan neredeyse ayakta kalmış şekilde çıktı. Taburcu aşamasındayız şu anda ve onu sıhhatine kavuşturarak ailesine verdiğimiz düşüncesince de baş döndürücü mutluyuz." ifadeleriyle başladı.

Vuran, dar huy doğumlarının literatürde kalp huy rahatsızlıkları içinde yüzdelik 1 ila 3 yöresinde tanıdık müşterek gestalt bulunduğunu fakat Hamza'nın ekleyerek koroner damarlarında da müşterek tünel yapmayı gerektirecek anormallikler bulunduğunu söyledi.

Prof. Dr. Vuran, bunun da oranla eşsiz bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Özellikle bu ameliyatın doğumdan ahir önceki 2-3 haftada mamul olması güvenlidir. Biz Hamza'yı hastaneye aldığımızda aha 42-43 günce civarındaydı ve fakat 45. gününde cerrahi engelleme ettik. Bu kalple ilgili müşterek kuvvet kaybı getiren müşterek olaydır ve cerrahi engelleme sonrası ne derece zikıymet müşterek muamele yapmış olursanız yapın ara sıra kalp bu ameliyattaki hali yeteri kadar tolare edemez ve kuvvet kaybından ötürü da vücuda lazım desteği veremez. Burada da uygulayım bilimi güçlü olsun. Teknoloji gündüz günden gelişiyor ve sayrılarevi olanakları da gelişiyor. Kalp ve akciğeri düşüncesince müşterek dayanaklık etmek makineyle müşterek intikal sağladık. Genelde bu çocuklarda bu dayanaklık etmek araba 2-3 günce müşterek proses içinde son verir. Hamza'da kısaca aha 10 çağ yöresinde bitmeme etmiş bulunmasına karşın bedeninde rastgele bambaşka müşterek soruna kez açmaksızın zikıymet müşterek otama olanağı bizlere verdi. Makineden ayırdıktan ahir süreçte de yavaş yavaş taburcu edecek imkana geldik."

Prof. Dr. Can Vuran, er teşhis ve tedavinin önemine değinerek, bundan sonraları zamanımızda buna ulaşabilecek imkanların oranla arttığını söyledi.

Ancak hastaların Kovid-19 korkusu hasebiyle hastanelere başvurmaktan çekinebildiğini, bundan ötürü teşhis ve tedavide gecikmelerin yaşandığını dile getiren Vuran, "Hamza'da da müşterek rötar yaşandı. Çok şükür ki baş döndürücü ağır müşterek neticesi yapılmaksızın mahlul oldu." dedi.

Vuran, Hamza bebeğin dünyasına keyif müşterek fert adına bitmeme edebileceğini laflarına ekledi.

"ECMO'ya bağlandığında kendimi baş döndürücü çirkin hissettim"

Hamza bebeğin anası Rabia Arslan da emekli müşterek veladet yaşadığını ve yaşanmış bulunan kimi hastalıkların bununla ilişik bulunduğunun söylendiğini fakat şikayetlerin geçmemesi hesabına kimi araştırmalar yapıldığını anlattı.

Arslan, şimdi sonraları bebeğinin kalp rahatsızlığı bulunduğunun anlaşıldığını ve otama yapılmak neredeyse Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine irsal edildiğini belirterek, "Bu proses bizim düşüncesince baş döndürücü kötüydü. Yani müşterek de şu virüs hasebiyle 2 ayak tabanı andıran tek görmedik. Psikolojik adına baş döndürücü yıprandık. Sadece ego değil etraflı fasile baş döndürücü yıprandık. Allah razı olsun hocalarımızdan. Benim düşüncesince önceki dip bakıma verdiğim vakitler baş döndürücü emekli he lakin Allah'a şükür iyiyiz." diyerek konuştu.

Bebeğinin sağlığına ulaşması hasebiyle baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu anlatım fail Arslan, laflarını şöyleki tamamladı:

"Zaten baş döndürücü ümitliydim. Sonra ECMO aletine bağlandığında kendimi baş döndürücü çirkin hissettim. Sonra dedim ki 'İyileşecek.' Allah'a inandım ,güvendim. 'Çok dobra şeyler olacak.' dedim oldu. Ondan sonraları teneffüs sorunu vardı birazcık, onu da atlattık. Sonra bambaşka müşterek makineye bağlıydı burnundan onu da atlattık Allah'ın izniyle. Şimdi de iyiyiz. Yani elbette ki arama edilecek. Böyle bitmeme edecek lakin gittikçe baş döndürücü iyi, metin müşterek nesil olacak inşallah."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler