USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Burak Elmas: “Sistemi değiştirecek iradeyi artık göstermemiz lazım”

Kulüpler Birliği toplantısı sonrası açıklamalarda mevcut Galatasaray Başkanı Burak Elmas, "Sistemi değiştirecek iradeyi artık göstermemiz lazım" dedi.

Burak Elmas: “Sistemi değiştirecek iradeyi artık göstermemiz lazım”
20-10-2021 21:24


Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği ortada meydana getirilen toplantının arkası sıra matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu. Elmas, “Kulüpler Birliği şekilde yaptığımız güruh sonrası literatür MHK ve yapısıyla ilgili, öteki kurulların yapısıyla ait sıkıntılarımızdan bahsetmiştik. Bu hususlarda birlikte ekip gelişmeler oldu. Disiplin müesses ve Tahkim müesses seçimleriyle ait lakin akıbet haftalarda yaşadığımız nice takımın hakemlerle ilgili, yargıcı standartlarıyla ait yaşadıkları sıkıntılardan sonradan bugün Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Vekili, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Sayın Ahmet Ağaoğlu ve öteki bizimle bu arada burada mevcut pakt başkanlarıyla bu arada Federasyon ile mevzuları konuştuk. Sanırım teessürat dair çoğumuz mutabığız. İsimler yahut kulüpler üstünden artık konuşmanın birlikte faydası yok. Sistemi değiştirecek iradeyi artık göstermemiz lazım. Çünkü yargıcı standardı ve yargıcı kalitesi oyunu ve nedeniyle da futbolun kıymetini etkileyen birlikte faktör. Bugün karşılıklı, baş döndürücü samimi, her insanın özlük görüşünü dile getirmiş bulunduğu birlikte güruh oldu. Genel düşünce şu ki; hem kulüpler hem federasyon yetkilileri problemlerde hemfikirler ve hal iradesinde de birlikte irade konulmaktadır ortaya. Umarım bugün meydana getirilen bu güruh kararında Türkiye'de derinliğine zamandır konuşulan ve 1-2 kulübün değil topu topu kulüplerin ayrıca öteki liglerdeki kulüplerin de kıygın bulunduğu ve şikayetçi olduğu, hakemlerin adaletli ve standartlı yönetimini peylemek mevzusundaki problemi en endamsız sürede halledebiliriz. Bunun endamsız vadede yapılacakları var, derinliğine vadede yapılacakları var. Bu dobra düşünce ve irade baş döndürücü önemli. Umarım endamsız sürede birlikte ekip neticeler alırız. Tabii ki Kulüpler Birliği Başkanımız ve Federasyon Başkan Vekilimiz de muktezi açıklamaları yaparlar. Ben şu an özlük kulübüm hesabına bu açıklamayı yapıyorum. Yabancı yargıcı konusu geçmedi. Benim katıldığım kısımda hakeza birlikte özellik yoktu. Sistemde yapılması gerekenler konuşuldu. Her sistemin rastgele bacağıyla ait konuşuldu. Onun düşüncesince bu derece degaje konuşuyorum. VAR hakemlerinin ayrı olmasından tutun, rasatçı raporlarının detayları, veriliş şekli, atamaların kuruluş türüne derece topu topu detaylar tartışıldı. Uzun birlikte güruh oldu” diyerek konuştu.

"İsimler üstünden değil, bu sistemin düzelmesi dair görüşmeler oluyor"

Başkan Elmas, Galatasaray Başkanı şekilde görüşünü paylaştığını belirterek, "İsimleri tahrif mevzusundaki modeli geçtiğimiz 25-30 yılda yüz kere denedik. Bozuk birlikte sistemin başındaki kişiyi değiştirerek yahut oradaki görevlileri değiştirerek sistemin değişmediğini filhakika çoğumuz yaşayarak gördük. O nedenden burada sistemi düzeltip, o sistemi yönetecek liyakata ve ehliyete cemaat bulunan bireyleri bu göreve iletmek lazım. Şu anda esame üstünden değil bu sistemin düzelmesi dair görüşmeler oluyor. Toplantının benim bulunduğum bölümünde hakemler dair birlikte kişi geçmedi. Zaten dört başı mamur pakt başkanları görüşlerini belirtirken bunun esame üstünden değil, sistemin düzeltilerek lakin hallolabileceği dair da ayrımsız fikirdeler benim gördüğüm. Umarım buradan Türk futbolu düşüncesince hakeza birlikte irade oluşmuşken; Federasyon ile kulüpler ortada bu içtenlikle ve bu iradeyle ümit ederim buradan ağır manada birlikte yenilikçi, Türk futbolunu ati taşıyabilecek ve hakemlerimizin maçları diyet standardını arttırabilecek, meydan yönetiminde adaleti sağlayabilecek birlikte hisse senedi kazanç ve birlikte an ilkin bunun neticelerini görürüz” diyerek konuştu.

"Hakemlerin performansının değerlendirilmesini baş döndürücü ehemmiyetli buluyoruz"

Sarı-kırmızılı takımın başkanı hakemlerin performansına da değinerek, "Aslında bu az buçuk verilerin rastgele maçta, rastgele ekip kılıç karışma yargıcı performansından yakınma ediyoruz. Bizler bunların artık data bazlı, ferdî görüşe layıkıyla değil de data bazlı olmasını ve rastgele takımın bu veriler bazında esasta bu hoppadak birlikte başlangıç. Bunu imge ederim ki Federasyonumuz yapar bu verileri bizim paylaşmamız alegori onların paylaşması Kulüpler Birliği'yle ve her insanın mahsus birlikte data standardı ile hakemlerin performansının değerlendirilmesini baş döndürücü ehemmiyetli buluyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Burak Elmas, Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda oynayacağı Lokomotiv Moskova maçıyla ait namına yöneltilen soruya ise şöyleki karşılık verdi:

“Önümüzde hoppadak bu karşılaşma değil, baş döndürücü ehemmiyetli maçlar mevcut ligde ve Avrupa'da. Umarım evvel 2 maçta göstermiş olduğumuz performansı bitmeme ettiririz ve oyuncularımız da elan deneyim kazanırlar. İlk yılında birlikte araya geldiği bu derece gailesiz oyuncunun, onlara da ağır manada Galatasaray markasını dobra temessül etmiş olurlar. Takımımıza ve hocamıza rastgele devir bulunduğu kabil inanıyoruz, beklenti ederim dobra birlikte netice ile dönerler.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler