USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Burak Elmas: 'Ezeli rakibimizi pazartesi günü Ali Sami Yen’de ‘aslanlar’ gibi bekliyoruz'

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Beşiktaş derbisinin ati müşterek tarihe ertelenmesi düşüncesince evvel TFF'ye müracaat yaptıklarını belirterek, "Bazı Beşiktaş yöneticilerinin mevzuyla ait aksi düşünüm bildirdiğini görüyorum. Biz kimseden ‘torpil' istemiyoruz. Bizi az bu

Burak Elmas: 'Ezeli rakibimizi pazartesi günü Ali Sami Yen’de ‘aslanlar’ gibi bekliyoruz'
12-03-2022 18:56
Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında pazartesi günü alanında Beşiktaş ile karşılaşacak Galatasaray, bu sıkıca yarışmanın encam ortak tarihe katılması düşüncesince Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvurmuştu. Buna erinç siyah-beyazlı yöneticiler ise mücadelenin belirlenen tarihte oynanması gerektiği düşüncesinde olduklarını dile getirdiler. Tüm bu yaşananların arkası sıra Galatasaray Başkanı Burak Elmas, mevzuyla ilgili mukayyet ortak izah yaptı.

"Türk futbolunda bazısı şeylerin değişmesi gerek"

"14 Mart 2022 Pazartesi günü oynanması planlanan Galatasaray - Beşiktaş maçının encam ortak tarihe ertelenmesiyle ilgilendiren başvurumuzu, 11 Mart 2022 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu'na ilettik" niteleyerek laflarına süregelen Başkan Elmas, "Başvurumuzun arkası sıra bazısı Beşiktaş yöneticilerinin ve taraftarlarının, mevzuyla ilgilendiren menfi düşünüm bildirdiğini görüyorum, izleme ediyorum. Belki de kendilerine mucibince haklılar lakin kılıç de haklıyız. Haklılığımızın nedeni, çabucak Galatasaray'ın bu süreçten dokunca göreceğine inanmamız değil. Çekinmemiz on paralık değil. Bunu anlatmaya caba ister yok. Haklılığımızın nedeni; bu süreçten en dokuncalı çıkma tarafın Türk futbolu olacağından emniyetli olmamız. Çok kat söyledik. Türk futbolunda bazısı şeylerin değişmesi gerek. Evet ihtimal değişmemek en kolayı lakin değişmemeyi yeğleme ettiğimizde, nelerle karşılaştığımızı sonuç 20 yılda daima beraberce gördük.

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ayırt etmez. Son 20 yılda, Türk futbolu namına sürdürülebilir ortak başarımız mevcut mı? Sorumlusu kim? Hata kimde? Hata hepimizde. Hata, ortak başvurunun nedenlerini caba görmeye çalışmadan, öç motivasyonuyla cereyan etmekte. Hata, ortak takımımız Avrupa'dan elendiğinde, ona Türk futbolu düşüncesince teşekkürname etmektense, atışmayı yeğleme etmekte. Bunu söylerken, çuvaldızı kendimize batırdığımızı da ayırt etmişsinizdir. Yıllardır, ‘ezeli rekabet' söylemine sığınıp birbirimizi ayağımızdan yakalayıp dun çektik. Ligimizin, futbolumuzun, kulüplerimizin geldiği arazi ortada. Bir de ayrımlı ortak biçim deneyelim. Evet, rakiplik coşku verir lakin centilmenlik ‘iyileştirir'. Ve bire ortak sağlık gibi, centilmenlik de bulaşıcıdır" ifadelerini kullandı.

"Galatasaray'ın torpile de kayrılmaya da gereksinimi yok"

Burak Elmas, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin; 'Türkiye'yi Avrupa'da asimilasyon ediyoruz. Biraz torpile ve kayrılmaya ihtiyacımız var, limitlerimizde hoşgörüye gerekseme var' cümlelerini hatırlatarak, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

Sizlerin de bilmiş olduğu gibi, Türkiye Futbol Federasyonu, ikinci ve üçüncü klasman müsabakalarının tamamını erteledi. Yine bire ortak halde Türkiye Basketbol Federasyonu da sepet topu karşılaşmalarında talik dolayısıyla gitti. Kamu ve hususi sektörde himmet kısıtlamalarına gidilirken, okullarda ‘şimdilik' pazartesi gününe denli tahsile açıklık verildi. Bu noktada ertelemeyle ilgilendiren başvurumuzda gır sahibi bulunan her insana şurası anımsatma vazifesini kendimde hissediyorum. Bundan 8 ay önce, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı, değişmemesi müstelzim ve Finansal Eşit Rekabeti sağlamaya müteveccih anne kuralı; 'Türkiye'yi Avrupa'da asimilasyon ediyoruz. Biraz torpile ve kayrılmaya ihtiyacımız var, limitlerimizde hoşgörüye gerekseme var' laflarıyla arzu etti ve yurt puanı maksadı ile bu kuralların bozulmasında tek çevrili görmedi.

Kurallara inkıyat samimiyeti önemlidir. Namağlup ortak halde Avrupa'da uğraş etmeye bitmeme fail Galatasaray'ın torpile de kayrılmaya da gereksinimi yok.

Bu noktada bizi hata anlamışlar. Bizim, yurt puanını yükselterek Türkiye'ye +1 saptanca ölçü savaşımızı anlamamaları normal. Çünkü kendileri, 'ülke puanı, yurt puanı' niteleyerek başladıkları sezonda, bırakın nokta almayı, Avrupa'da gol caba atamadılar. Avrupa'da kazanmayı unuttukları gibi Galatasaray'ı da tanımıyorlar."

Erteleme başvurusunun sebepleri

Erteleme başvurusunun esas sebeplerini de sıralayan Başkan Burak Elmas, "Çok sayıda klasman müsabakasının ertelenmesine etmen olan, İstanbul'da yaşamı durduran yılgı iklim koşullarıdır. Yoğun kar yağışının getirmiş olduğu bu yılgı koşullarda, tek yerin 3 günde 2 maçı kaldıramayacağının gün gibi aşikar olmasıdır. Kaldı ki esas sorun, takımımızın hala İstanbul'a ulaşamama sorunudur. Yani perşembe gecesi Camp Nou'da, Barcelona'ya erinç akliyeci ve belirleyici ortak uğraş sergileyen takımımızın şu an bakımından hala İstanbul'a dönememiş olması; gün süresince de dönüşünün beklenir gözükmemesidir. Mevcut şerait süresince pazar günü evine; kısaca İstanbul'a dönerek dönemeyeceği de şu an düşüncesince anlaşılan değildir. Adil rakiplik ortamının, bizim dışımızdaki nedenler yüzünden ortadan kalkmasıdır. Türk futbolu için, Avrupa arenasında sonuç yılların en ehemmiyetli savaşı öncesi, takımımızın o pik yüzdelik 100 hazırlanabilme arzusudur" niteleyerek konuştu.

"Türk futbolunda ‘değişim', ‘dönüşüm', ‘temiz sayfa' sözlerinin en aşkın kullanıldığı dönemdeyiz"

Taleplerinin ikrar görmesinin centilmenlik ve el birliği açısından ehemmiyetli olduğuna yer veren Elmas, "Başvurumuzda da belirttiğimiz gibi; Türk futbolu namına içerisinden geçtiğimiz bu sıkıca dönemde, Avrupa Ligi'nde elde edeceğimiz herhangi ortak başarının, yurt puanımız düşüncesince fiyat biçilemez ortak kıymeti vardır. Çeyrek final, ayrıca ortak bitiş yolculuğu topu topu milletimize iri umut, güvenlik ve maneviyat verecektir. Tüm bunların ötesinde, bu başvurunun ilgilendiren taraflarca ikrar edilmesi, senelerdir özlemini çektiğimiz centilmenlik ve el birliği iklimine tarifsiz ortak yardım sunacaktır. Türk futbolunda ‘değişim', ‘dönüşüm', ‘temiz sayfa' sözlerinin en aşkın kullanıldığı dönemdeyiz. Şimdi bu sözlerin santimantalite testinden geçiyoruz. Diğer yandan, başvurumuz ikrar edilmezse de menfaat aslanlar gibi oynarız. Hiç dava değil. Emin olun ki; kızmayız, garaz gütmeyiz" gibi konuştu.

"Biz kimseden torpido bot istemiyoruz"

"Yarın, benzeri ortak gidişat geliştiğinde, Türk futbolunun Galatasaray'ın iradesine gereksinimi olduğunda, tek bilinçlilik gök gibi; ülkemizin, Türk sporunun, sonsuz dostlarımızın indinde temiz tutarız" değerlendirmesinde de mevcut Burak Elmas, "Rakiplerimiz Avrupa'da başarılar kazandığında, heyecanlarını, mutluluklarını paylaşırız. Ülkemize yaşattıklarıyla alım çalım duyarız. Bu kurucularımızdan bizlere kalıt kalmış; bugüne denli bu bayrağı gururla taşımış söylence başkanlarımızın bizlere öğrettiği Galatasaray değerlerinin ortak gereğidir."117 yıldır, Galatasaray'ı mevcut fail de bu değerlerdir. Altını gene çiziyorum, kılıç kimseden ‘torpil' istemiyoruz. Bizi az buçuk kayırın da demiyoruz; hayalet etmesinler kâfi diyoruz. Geldiğimiz noktada, oynanabilmesi biçiminde öncesiz rakibimizi pazartesi günü zaman 20.00'de Ali Sami Yen'de, Nef Stadyumu'nda ‘aslanlar' gibi bekliyoruz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler