USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Burak Elmas: 'Biz seçimleri yapmak adına elimizden gelen her şeyi yaptık'

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, 30 Nisan'da yapılması planlanan ve hâlâ sonraları bozma edilen dehşet seçim umumi kurulunu yapmak düşüncesince ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyledi. Elmas, başbuğ adayları Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu'nun acemi seçim tarihin

Burak Elmas: 'Biz seçimleri yapmak adına elimizden gelen her şeyi yaptık'
29-04-2022 20:59

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Nef Stadyumu'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Genel heyet daha sonra yaşanmış bulunan süreci özetleyen Elmas, "Galatasaray tahminî 1-1.5 aydır baş döndürücü neşeli müşterek süreçten geçiyor. Bu proses arasında nice türel dava, açıklama, nice bap oldu. Bu mevzularda ego seçim sürecine hürmet duyarak, başta ön plana çıkmadan resmi umumi ağ internet sitemizden gelişimleri izahat hazırlamaya hizmet gösterdik. İbra üstüne bugüne denli tek konuşmadın. Herkesin nikbet etmiş bulunduğu seçim süreci ile tarzı duyuru ettikten sonraları bulunan gelişmelerle ait kamuoyunu belirgin ve belirgin müşterek halde haberdar geçirmek istiyorum. Yalan hata duyum servis edilerek, şişman algılar yapılmaya çalışılıyor. Burada bundan sonraları belirgin namına olanları söylememiz gerekiyor. Genel kurulumuz yapıldı. Sonunda idare kurulumuz yönetimsel yönden aklama edildi.

Bu senenin bütçesi onama edilmedi. Daha sonraları 87.22 maddesinden tahsil edilen bu kararın gereğini yapacağımızı paylaştık. Bütçenin onaylanmaması, Galatasaray kıl payı nice şubesi bulunan müşterek spor kulübünü ağır açıdan kilitliyor. Bütçe onaylanmadığı düşüncesince aceleci olarak, normalde umumi heyet tutanaklarını beklememiz gerekir. 1 ay süremiz var. Biz bunu beklemeden bütçesiz Galatasaray'ın kitleneceğini gördüğümüz düşüncesince ve Galatasaray'ın önünü ayırmak üzere, 23 Nisan-30 Nisan'a seçim neticesinde aldık. Bu seçim neticesinde hevesli arkadaşlarımız ve ahbaplık departmanımız önüme getirdiğinde seçim cevabında 28.1 ve 87.22 maddeleri gereğinde seçim neticesinde katılması gerektiğiyle ait değişmeyen yazılmıştı. Genel heyet raporu elimize ulaşmadığı düşüncesince 87.22 maddeden değişmeyen almamız beklenir olmadığını, 28.1'den de bütçemiz de onaylanmadığı düşüncesince aceleci müşterek değişmeyen almamız gerektiğinden 28.1'den değişmeyen aldık.

Arkasına da şehr sakıt benim. 87.22 alsak aracısız silme olurdu. Sonrasında baş döndürücü ilginç süreçler gelişti. İlk evvela emektar Dernekler Masası'ndan denetim geldi. Profesyonel arkadaşlarımız bunun rutin bulunduğu düşündüklerini söylediler. Daha sonraları raporun çıkması ve yargıevi kapısı kapısı başvurusu elan ağır müşterek araştırı bulunduğunu bu raporda tahsil edilen kararlar cevabında nizamname maddelerimiz ve düzgülü umumi kuruldaki birtakımı türel görmedikleri maddelerle ait İstanbul Valiliği'nin müşterek tedarik başvurusu bulunduğu öğrendik. Burada müşterek seçim süreci bulunduğu için, seçim periyodunu götürücü sedir başkanımız, önceki seçimde bu raporda toprak düzlük hukuka akıllıca sıfır eylemler ile ait yan olmasını müstelzim divanı müdür sedir başkanımız ve dü adayımızı toplantıya çağırdık. Bu kararları bu arada almamız gerektiğiniz söyleyerek civar toplantımızı yaptık. Kulübün bulunan ahbaplık departmanı, seçim sürecinde de bana ilişkin bulunduğu düşüncesince kendilerinin de akıllıca göreceği müşterek hukukçuya vererek kulübün savunmasını transparan müşterek halde onlarla bu arada dışarıdaki müşterek hukukçunun yapmasını söyledim. Onlar da Galatasaray direktörlerine güvendiklerini bu süreci Petek hanımın götürmesi gerektiği ve bu proses arasında bu mevzunun arasında olacaklarını belirttiler. Kendileriyle müşterek alt heyet kuruldu. Ondan sonraları seçimle ait tahsil edilen kararlar bu komisyonla ait kişilerle paylaşıldı. Birinci tedarik neticesinde reddedildi. Daha sonraları istinaf başvurusu yapmış oldu valilik. Genel heyet ile nazarıitibar 2-3 sorun açıldı. Bir tanesi Selçuk Erdoğmuş, o kişi oylaması ile ait açtı. Daha sonraları müşterek üyemiz kabilinden oluşturulan sorun ile ait tedarik neticesinde verildi. Çarşamba haset aceleci namına eş yürüttüğümüz müşterek alt heyet murafaa istendi.

Bütün itirazlar acilen yapıldı. Çarşamba haset tedarik neticesinde alındı. Cuma haset duruşmada tedarik neticesinde kaldırıldı. Bu tedarik neticesinde kaldırılırken, bizim talebimiz olmamasına karşın bizim seçilme hakkımız üstüne müşterek değişmeyen verildi. Bizim de istersek seçime giriş üstüne değişmeyen verilmiş. Bizi baş döndürücü şaşırttı. Öyle müşterek talebimiz yoktu. Tedbir neticesinde kalktıktan sonraları adaylarla yeniden müşterek konuşma yaptık. Kararı baş başa verilmesi icap ettiğini söyledim. 30'una denli türel bariyer olup, olmadığını sordum. Bunun beklenir olmadığını söylediler. Başvuru olabileceğini ancak hakeza kararın çıkmasının bağan bulunduğunu söylediler. Arzu ederlerse acemi müşterek değişmeyen alınarak, yeniden sorun açılamayacak halde müşterek seçim duyuru ika üstüne da görüşleri sorulduğunda, bulunan seçim sürecine bitmeme ika neticesinde aldılar. Biz bu karara uyduk. Tedbir neticesinde kalktıktan sonraları üyemiz istinaf başvurusu yaptık. Bizim, istinaf başvurusunun bulunduğu devir rastgele müşterek bilgimiz yokken 16.00 yöreleri İstinaf Mahkemesi'nin aldığı kanıt edilen değişmeyen arasında dolaşmaya başladı. UYAP da hakeza müşterek kararın olmadığını söyledi. Kim bunu servis ettiyse müşterek devir ilkin bu neticesinde biliyorlardı. Bu değişmeyen daha sonra ağır öz hürmet suikasti ve linç başladı. Akşamüstü iş değişik büyüdü. Ciddi tahsil edilen müşterek tedarik kararının benim tarafımdan aldırıldığına müteveccih kampanya yapılmaya başlandı. Biz halis muhlis bunlar olurken, kulübümüze erişmiş karar, sorun ile ait bilgimiz olmadı, bu sabaha kadar. Biz bu davanın sonucunu bu sabahleyin öğrendik.

Adaylarımızla toplandık. Bu sorun ile ait konuştuk. Onlara anca müşterek gidiş olduğunu, bizi de maksatlı namına zarfında çalışıldığını dile getirdim. Onların görüşleri ile adam olmak istediğimi söyledim. Kendileri bana belirgin ve belirgin müşterek halde 21-28 Mayıs'a bu seçimin ertelenmesini dilek ettiklerini söylediler. Galatasaray'ın geçirdiği bu 1 ay, baş döndürücü çetin 1 ay oldu. Çok çetin dönemeler yaşadık. Bütçe ile ait endişemiz bulunduğunu söyledik. Yeni alınacak kararla 1 ay elan Galatasaray'ın bütçesiz gideceğini, bütçe ile ait ağır sorunlarımızı bulunduğunu söyledik. Onlar 21-28 Mayıs namına bu zamanı istediler. Onun haricinde müşterek zamanı onama etmeyeceklerini söylediler. Seçimin iptalinde bizim sözlü olma hakkımızın adına gelmediği düşüncesince tedarik konduğu düşüncesince tığ ahit de idare oturmuş dostlarım ve ego ferda yapılması olasıdır seçimde sözlü olma niyetimizin olmadığını, bu tarzı yapılması takdirde de bizim müşterek doğruluk kaybetmeyeceğimizi belirterek mahkemeye başvurduk. Bu tedbirin kalkması düşüncesince ahit başvurduk. Yarım sayaç evvela reddedildi" diyerek konuştu.

"Biz seçimleri yapmak adına elimizden gelen her şeyi yaptık"

Galatasaray'ın ağır açıdan kaosun içerisine itildiğini vurgulayan Elmas, "Bu kaosu yapanlarla, bu kaosu strateji ederek devamını iletmek isteyenlerle halis muhlis camiamız uğraş etmeli. Burada nice çatı da üretilerek başta içtimai medyada, taraftarlarımızın da hata yönlendirilmeye çalışıldığını görüyorum. ‘İstifa etsin, seçim bitmeme eder' diyorlar. Tüzüğümüzde istifa yahut yönetimsel ibrasızlık yapılacak her çeşitli seçimin 1 ay müddeti var. İstifa ne sağlar, pakt başsız kalır. Galatasaray nice kararın şayet başbuğ ve idare oturmuş üyesi olmasaydı, Galatasaray başsız kalır, baş döndürücü ağır kararlarda değişmeyen alamazdı. Galatasaray bugüne denli baş döndürücü dehşet seçim oldu. Galatasaray tarihinde yöntemince istifa etmiş 1 başbuğ vardır. Seçimlerin önünü ayırmak düşüncesince hakeza istifaya lazım bulunmuyor. Biz seçimleri yapmak adına elimizden gelen her şeyi yaptık" biçiminde konuştu.

"Galatasaray'ın bütçesini onaylamayarak, Galatasaray'ı kitlediler"

Göreve geldiklerinden itibaren her bap ile uğraş ettiklerini vurgulayan Başkan Elmas, “Engellenmeye çalışıldık. Biz pes etmedik. Galatasaray'ın geleceğini etkileyecek baş döndürücü ehemmiyetli mevzuda transparan davranıp, yolumuzdan tek sapmadık. Yaptırmamak düşüncesince beş altı eğin oldu. Bu uğraş maatteessüf düzgülü umumi kurulda da bitmeme etti. 25 milyon Euro arttırma dirimlik yapmış, 5 milyon Euro maliyetlerini azaltmış, sunmuş bulunduğu bütçe uymuş müşterek idare kurulunu finansal namına aklama etmemeye çalıştılar. Galatasaray'ın bütçesini onaylamayarak, Galatasaray'ı kitlediler. Bugün tahsil edilen değişmeyen da Galatasaray'ı kitledi. Bunun da maksatlı yapıldığını düşünüyorum. Bunun düşüncesince ağır çalışan, mescitte uyurken oylama düşüncesince aşağıya indirilen kişilerle ait düzenleme yapan, Galatasaray yönetiminin aklama olmaması düşüncesince etkin arkadaşlarımız maatteessüf seçim sürecinde sözlü olmadılar. Bunlar istediklerini aldılar demin sefa tatilindeler. İlk kez türel kaosun içerisine düşmedik. Adnan Polat, Mustafa Cengiz zamanında de yaşadık. Biz bu seçimin yapılması düşüncesince elimizden gelen her şeyi yaptık. Tüzük değişikliğini umumi kurula getirmemiz düşüncesince bizlere bası yaptılar. Hatta aklama olmamamız düşüncesince mükemmel seçim evveliyat klasörlerle sıkı düzen evrakları gelmeye başladı. Galatasaray haricen görüldüğü kıl payı sade değil. Ciddi açıdan uğraş var. Galatasaray'ın kişilerden bağımsız, insanların çiftliği olmadan, gecele gitmesiyle ait ağır müşterek dayanım var. Ben bunların başta yapıldığını düşünüyorum. Galatasaray ahit borcunu yapmak kıl payı en bahtlı pakt bulunmasına bu planların yaptırılmak istenmemesi, Galatasaray'ın gerçekte kayyuma gitmesini müşterek grup güruhlar bulunduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

"Önümüzdeki hafta lüzumlu açıklamaları yapma neticesinde verdik"

Galatasaray Başkan Adayları Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu'nun isteklerini aldıklarını kail Burak Elmas, "Herkes müşterek an evvela değişmeyen vermemizi istiyor. Biz de 24 sayaç geçmemiş kararın üstünden Galatasaray'ın geleceğini ağır etkileyecek konuların varlığı esnasında ağır açıdan danışma geçirmek istiyoruz. Eski başkanlarımızla da görüştüm. Adayların icra ettiği çalışmaların hakkaniyetsiz müşterek halde namevcut sayılmasını onama edemeyiz. Seçimle ait Galatasaray'a en yakın, Galatasaray'ı kitlemeyecek halde müşterek gün izah kıl payı bu hafta sonu beş altı danışma yaparak gelecek hafta lüzumlu açıklamaları yapma neticesinde verdik. En akilane neticesinde vermeye çalışacağız" dedi.

Aday olacak mısınız? Sorusuna Elmas, "Hayır şu anda Galatasaray'ın önceliği değil. Birinci önceliği beraberlik ile Galatasaray'ı bu kaostan çıkarmamız lazım" diyerek yanıt verdi. Burak Elmas, sorun açan ve tedbiri aldıran Fırat Develioğlu ile sedir başkanı ile konuştuklarını, davayı çekmesini istediklerini söylediklerini tabir etti.
Birkaç kıta zeval duyurusunda bulunacağını tabir fail Elmas, "23 Nisan evveliyat tedbirin kalktığı görüşmede tahsil edilen kararın dibine düşülen öz ve dün servis edilen, bizim de neticesinde bilmediğimiz istinaf neticesinde ile ait bunun peşinde ne bulunduğu ile ait zeval duyurusunda bulunacağım. Bu ithamlarla ait görevde olayım, sıfır gereğini yapacağım" açıklamasında bulundu.

Yarın Galatasaray Lisesi'nde birtakımı üyelerin imza toplayacağının hatırlatılması üstünde Başkan Elmas, "Ben bu imza konusunu destekliyorum. Hatta ferda gidip ego de imzalayacağım. Yönetim oturmuş dostlarım da imza verecek. Farklı sebeplerle Galatasaray demokrasine karışma edilmez" biçiminde konuştu.

Oğuzhan Ort - Ozan Buğra Koşar - Mehmet Şirin Topaloğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler