USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Boğulma vakalarının yaşandığı Güneydoğu'da ufaklıklara yüzme eğitimi veriliyor

Sulama kanalı, ırmak ve göletlerde sonuç günlerde boğulma vakalarının yaşandığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde riskli bölgelerde takımlar suya girilmemesi dair anonslarla uyarılarda bulunuyor.

Boğulma vakalarının yaşandığı Güneydoğu'da ufaklıklara yüzme eğitimi veriliyor
20-06-2022 16:03
Diyarbakır

Sulama kanalı, ırmak ve göletlerde sonuç günlerde boğulma vakalarının yaşandığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde riskli bölgelerde takımlar suya girilmemesi dair anonslarla uyarılarda bulunuyor, planlı kurslarla da ufaklıklara yüzme eğitimi veriliyor.

Gençlik ve Spor müdürlükleri ile belediyeler suda boğulma vakalarının önüne geçilmesi, yaz sıcağından bunalan bebek ve gençlerin aldıkları eğitimle korkusuzca yüzebilmeleri amacıyla site merkezlerinin yanı esna ilçelerde kurulan seyyar havuzlarda kurs düzenliyor.

Çocuklara çalıştırıcı nezdinde parasız yüzme eğitimi veriliyor.

Ayrıca DSİ semt müdürlükleri, kaymakamlıklar ve belediyelerce yerleştirilen uyarı levhalarının bulunmuş olduğu riskli bölgelerde takımlar suya girilmemesi dair anonslar yapıyor. Ekipler, iklim sıcaklığının toprak arsa 40 dereceyi aştığı bölgede genişlemek düşüncesince sulama kanalı, ırmak ve göletlere girilmemesi dair uyarılarda bulunuyor.

Diyarbakır

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, AA muhabirine, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi"nin 81 ilde bitmeme ettiğini söyledi.

Proje kapsamında sene süresince bir tanesi bariz kazanmak kabilinden dü olimpik havuzda ufaklıklara yüzme eğitimi verdiklerini anlatım fail Uslu, amaçlarının halis muhlis ufaklıklara ulaşılması bulunduğunu belirtti.

Uslu, şehirde iklim sıcaklığının çabucak arttığını dile getirerek, sıcaklar hasebiyle genişlemek isteyenlerin akla yatkın sıfır sulara girmesi kararı boğulma vakalarının yaşandığına dikkati çekti.

Bundan çevre yüzme kursu düzenlediklerini özetleyen Uslu, "Geçen sene ilçelerimizde 9 seyyar havuz kurduk. Bu sene Eğil, Kocaköy ve Kulp ilçemize de birer havuz kuruyoruz. Tüm ilçelerimizde bu seyyar havuzlarımızı gençlerimizle buluşturmak istiyoruz." dedi.

Uslu, hedeflerinin evlatların öz ve nehirlerde yüzmesini engelleyerek boğulmaların önüne devrolmak bulunduğunu belirterek, topu topu bebek ve gençleri havuzlara beklediklerini kaydetti.

Proje kapsamında sabık sene 21 bin gence ulaştıklarını anlatım fail Uslu, "Bu sene gayemiz 50 bin genci havuzla tanıştırmak. Gelsinler, eğitimlerini alsınlar, antrenörlerimiz eşliğinde bu havuzlarımızdan yararlansınlar." sanarak konuştu.

Yüzme antrenörü Filiz Ensari ufaklıklara bembeyaz indinde ortamda yüzme eğitimi verdiklerini, bundan hem bebek ve gençlerin bununla müşterek ailelerinin bahtiyar bulunduğunu belirtti.

Kursta pedagoji bilimi meydan çocuklardan 11 yaşındaki Harun Ferah Duyukal, havuza hafta sonları geldiğini söyledi. Duyukal, "Burada aşırı mutluyuz. Arkadaşlarımızla baş başa yüzüyoruz. Bütün arkadaşlarımın buraya yüzmeye gelmelerini istiyorum." ifadelerini kullandı.

Şırnak

Şırnak'ın Cizre ilçesinde karakol gezen şehremaneti ekipleri, anonslarla Dicle Nehri'ne girilmemesi uyarısı yapıyor. Akarsuyun kıyısında "Nehre tahavvül etmek sakıncalı ve yasaktır" bağlanmış tabelalar bulunuyor.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri de boğulma vakalarının önlenmesi amacıyla bebek ve gençleri bilgilendiriyor.

Şırnak'ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce muteber "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" kapsamında planlı yüzme kurslarında bu sene site merkezinde 1019, ilçelerden Cizre'de 1484, İdil'de 912, Beytüşşebap'ta 828 kazanmak kabilinden mecmu 4 bin 243 bebek ve gailesiz pedagoji bilimi görüyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, plan doğrultusunda bu sene hedeflerinin 10 bin insana yüzme belletmek bulunduğunu belirtti.

"İnşallah yüzme bilmeyen kalmayacak." diyen Ayar, yaşanmış olan boğulma olaylarının menfaatlerini üzdüğünü, bunların bundan böyle sonuç bulmasını istediklerini anlatım etti.

Ayar, "Dicle Nehri kenarında Cizre Belediyesi ile tören düzeni yaptık. 17 bin metrekare bölgede bariz indinde havuz planımız var. Bakanımızın direktifiyle bu ay zarfında ilçemizde seyyar indinde havuzun da kurulumu tamamlanacak. Gençlerimize kurumsal havuzlarımızda hocalarımızla hâlâ tehlikesiz indinde düzlem sağlayacağız." halinde konuştu.

Yüzme antrenörü Emrullah Öğmen de plan kapsamında 7'den 70'e her insana parasız şekilde tesislerde pedagoji bilimi verdiklerini söyledi.

Öğmen, boğulma olaylarından duydukları üzüntüyü dile getirerek, amaçlarının bebek ve gençlere pedagoji bilimi vererek, bunun önüne devrolmak bulunduğunu kaydetti.

Kursta pedagoji bilimi meydan Eyüp Balık, hâlâ önceki suya girmekten korktuğunu, haftada 2 güneş almış olduğu pedagoji bilimi sebebiyle yüzmeyi öğrendiğini anlatım etti.

Batman

Batman Belediyesi Spor İşleri Müdürü Burak Eren ise olimpik, yarı olimpik ve bağlı havuzlarda yüzme eğitimi verdiklerini söyledi.

Kentte iklim sıcaklığının acele arttığına ayraç fail Eren, hamam iklim hasebiyle de boğulma vakalarının yaşandığını belirtti.

Bundan çevre yüzme kursu düzenlediklerini aşırı sayıda bebek ve gence ulaşmayı hedeflediklerini özetleyen Eren, hâlâ önceki tek havuzda yüzmemiş köylerdeki evlatları bile açtıkları kursa getirdiklerini kaydetti.

Eren, iklim sıcaklığı ve okulların tatile girmesi hasebiyle yüzme kurslarına alakanın faziletli bulunduğunu aktararak, "10 bin yöresinde çocuğumuzu bu sene havuzumuzdan faydalandırmayı hedefliyoruz." dedi.

Yüzme öğrettikleri çocuklardan bu bölgede kabiliyeti ve başarısı olanları da yüzme takımlarına yönlendirerek, lisans almalarını sağladıklarını tamlayan Eren, lisanslı sporcuların 1955 Batman Belediye Spor Kulübü namına türlü yarışmalara katıldıklarını anlatım etti.

Eğitim gören çocuklardan Muhammed Enver Erin, yüzmeyi bu pedagoji bilimi sebebiyle öğrendiğini anlatarak, "Çok güzel saat geçiriyoruz. Hocalarımız bizlere yüzme öğretiyor. Çok güzel yüzüyorum. Hocalarımıza teşekkürname ederim." sanarak konuştu.

İslam Dilmenç ise yüzme bellemek düşüncesince kursa geldiğini anlatarak, kendilerine pedagoji bilimi verici yüzme antrenörlerine teşekkürname etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler