USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bodrum'un su altı dünyasında gün ve saf hayat ortak arada görüntülendi

Dünyanın ve Türkiye'nin ehemmiyetli gezim merkezlerinden Bodrum'un yegâne su altı dünyasında gün ve dirim ortak arada görüntülendi.

Bodrum'un su altı dünyasında gün ve saf hayat ortak arada görüntülendi
05-10-2022 20:02
Muğla

Bodrum, senenin rastgele kocaoğlan dalışa olanak sunan ılık iklimi, yerlilerin bulunduğu denli ecnebi dalgıçların da alana takdirini artırıyor. Dalış noktalarının başlangıcında Büyük ve Küçük Reef, Saklı Reef, Sahil Güvenlik Batığı, C47 Dacota Uçak Batığı, Kaçakçı, Pınar 1, Aksona ve Poyraz Koyu geliyor.

Su altı, karagöz sürülerinden muhacir türlere, zamanı batıklardan su altı arkeolojisinin en ehemmiyetli parçalarına denli ortak parça ortak kültürel hazne kendisine hücre çarpıyor. Mavinin rastgele tonunun arazi almış bulunduğu Bodrum'un derinlikleri Su Altı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan kabilinden da april ayından beri görüntülendi. Bazı dalışlara kendisi de su altı tutkunu bulunan Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve "Aksona Mehmet" kendisine tanıdık sünger avcısı Mehmet Baş da katıldı.

Kaymakam Bayar, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Bodrum'un dalış turizmindeki yerinin rastgele sabık sene kuvvetlendiğini, ilçenin dünyanın gezim destinasyonları içinde en ehemmiyetli yerlerden birisi bulunduğunu anlatarak, şöyleki dedi:

"Bodrum'da deniz, kum, tarih turizminin beraberinde nice taraf aktiviteler bulunuyor. Bodrum bu anlamda dünyanın ortak tasrif merkezi halinde. Dağ yürüyüşünden, trekkingden, başka halis muhlis bölgelerde bulunduğu üzere denizde de su altı dalışı ehemmiyetli durumda. 10 parça dalış okulumuz var, bu dalış okullarına mevrut misafirlere baş döndürücü iktisadi koşullarda eskiden his dalışı sonra da talip olursa eğitimler veriliyor. Deniz altı florası da baş döndürücü gelişkin. Gelen misafirler bu anlamda suyun altını gördüklerinde ağır anlamda etkileniyor."

"Su altı dalış turizmini baş döndürücü önemsiyoruz"

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da Bodrum'un 3 bin 500 salname zamanı olduğuna ayraç ederek, bu yönüyle ilçenin Türkiye'nin en ehemmiyetli gezim destinasyonu bulunduğunu anımsattı.

Bodrum'un bahir tarihinin baş döndürücü eskilere dayandığına aksan önleyen Aras, şöyleki konuştu:

"Dalış turizmi 1980'lerin başlangıcında başladı. Turizmin çeşitlenmesi şu anda baş döndürücü şişman ehemmiyet taşıyor. Hem kültürel hem tabii değerler bence bunun en ehemmiyetli temeli. Hele alelhusus Bodrum üzere baş döndürücü ehemmiyetli ortak dalış turizmi destinasyonu bulunan ilkin bahir altı çeşitliliği ve ekosistemi zenginliği açısından ehemmiyetli ortak yerde dalış turizmi meraklılarının Bodrum'un yeğleme etmemeleri düşünülemez. Bizde Bodrum'un dalış turizmine yardım olması düşüncesince hem ortak dokümanter hem de kitapla bunu beslemek istedik. Şu anda meydana getirilen icraat dünyada ortak müteaddit dilde yayınlanacak ortak Bodrum su altı kitabı ve bire ortak sürede çelimsiz filmi olacak. Artık dünyada yegâne tür gezim yeğleme edilmiyor. Su altı dalış turizmini baş döndürücü önemsiyoruz ve yapıyoruz."

Bodrum ilçesinde "Aksona" lakabıyla maruf 72 yaşındaki sünger avcısı Mehmet Baş da su altının kendisi düşüncesince ayrı ortak evren olduğuna dikkati çekti.

Bodrum'da yüzyıllardır eli uz şakirt ilişkisiyle bitmeme fail ortak bahir kültürü bulunduğunu aktaran Baş, "Bugün Bodrum denizciliğinin temelinde yoğun mavinin adsız kahramanları vardır. Bodrum'daki su altı kazı bilimi müzesinin temelinde de, evren çapında meydana getirilen göz kamaştırıcı teknelerin temelinde de onlar var. Mavi seyahat minicik sünger avcısı tekneleriyle başladı. Bende tirhandil aşığıyım. Benden eski nesiller mıntıka motoru yokmuş, yelkenli ve küreklerle gitmişler. Şu anda Ege ve Akdeniz kıyılarında yüzlerce sünger avcısı mezarı var. O kişilerin anısına esenleme olsun." ifadesini kullandı.

"Yılın 7 ayında dalış turizmine misyon etmeye çalışıyoruz"

Toplam 12 dalış merkezinin çalışkanlık gösterdiği Bodrum'da kol mümessili Ahmet Yaşar da Bodrum'un ortak parça maviliklerinde dalış turizmine misyon etmeye çaba ettiklerini dile getirdi.

Bodrum'un Türkiye'de ortak numaraya girer diyebilecekleri dalış noktaları olduğuna aksan önleyen Yaşar, "Burada senenin 7 ayında dalış turizmine misyon etmeye çalışıyoruz. Konforlu nitelikli teknelerle işlerimizi aklık hazırlamaya çalışıyoruz. Tek handikabımız sezonumuzun çelimsiz olması. Bu da bizim dalış noktalarımızın ehliyetli olmaması havanın ve suyun dargın olması değil, ehliyetli sayıda turiste şita aylarında ulaşamamamızdan kaynaklanıyor. Sadece 7 maaş sezonla dalışa misyon ediyoruz. Her gündüz ayrımlı dalış noktaları seçiyoruz." ifadesini kullandı.

Dalış eğitimlerinden Kenan Doğan da Bodrum'un su altı zenginliğine ehil bulunduğunu ve buradaki batıkların dalış turizmine yardım sağladıklarını belirtti.

Bodrum'un sualtından görüntülenmesi çalışmaları, Tahsin Ceylan'ın beraberinde Mehtap Akbaş Çiftci, Ahmet Yaşar ve Tolgahan Bulut kabilinden da su altı ve su üzerinden görüntülendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler