USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Boccede evren şampiyonasında değerli ve sim elde eden kardeşler amaç büyüttü

İtalya'da planlı Kadınlar ve Erkekler Dünya Bocce (Volo) Şampiyonası'nda madalya ele geçiren Buket ve İnci Ece Öztürk kardeşler, en iri hedeflerinin olimpiyatlarda Türkiye'yi asimilasyon geçirmek bulunduğunu söyledi.

Boccede evren şampiyonasında değerli ve sim elde eden kardeşler amaç büyüttü
25-10-2021 12:39
Ankara

İtalya'nın Alassio şehrinde geçtiğimiz hafta meydana gelen şampiyonada altın madalya ele geçiren Buket ile sim madalya ele geçiren İnci Ece Öztürk, hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Milli sportmen Buket Öztürk, değerli gözcü disiplinin bitiş müsabakasında Fransız rakibi Pauline Gouilloud'u 15-12 yenerek değerli madalyanın sahibi bulunduğunu anımsatarak, "Bu başarıyla 2 el fevk fazladan evren şampiyonu oldum. Bu muvaffakiyet emeksiz gelmedi. Çok çalıştım. Kovid-19 salgını boyunca de meslek harcamaları geceli gündüzlü bitmeme ettim. Çok mutluyum." dedi.

19 yaşındaki ulusal sporcu, spora Bursa'da başladığını belirterek, "9 yaşında, beşinci dershane 3. dershane öğrencisiyken gövde eğitimi öğretmenizin yönlendirmesiyle spora başladım. Ablam İnci Öztürk'ün sportmen olması elbette bocceye bulunan ilgimi arttırdı. O baş döndürücü güzel birlikte sporcu. O ve akrabalarım beni değme devir destekledi, heveslendirme etti. Onların desteği beni motive eti. 2018 senesinde ilkin evren şampiyonluğumu hocalarım, ablam ve ailemin yardımı ile kazandım." diyerek konuştu.

Aynı sürede gövde eğitimi öğretmenliği kısmı ikinci dershane talebesi bulunduğunu aktaran Buket, şunları kaydetti:

"En şişman hayalim boccenin olimpiyatlara benimseme edilmesi yerinde oradan değerli madalya ile dönmek. Bocce baş döndürücü ahenkli birlikte branş. Sporun değme türlüsü gençleri çirkin alışkanlıklardan korur. Onun düşüncesince ilkin bocce spor yapmayı her insana öneriyorum. Vakit buldukça iz okur, ailemle satranç oynarım. Resim çizmeyi ve ablamla yolculuk etmeyi baş döndürücü seviyorum. Antrenörüm Yılmaz sarıklı ilkin edinmek neredeyse ailem, federasyon başkanımız Mutlu Türkmen ve bizi destekleyen her insana baş döndürücü teşekkürname ediyorum."

İnci Ece Öztürk: "Kovid-19 salgınına karşın ehemmiyetli dereceler elde ettik"

Milli sportmen İnci Ece Öztürk, İtalya'daki şampiyonada finalde Fransız rakibi Barbara Barthet'e sonuç saniye sayısıyla 38-37 yenilerek elendiğini anımsatarak değerli madalya kaçırılmış bulunduğu düşüncesince ekşimtırak birlikte şenlik yaşadığını söyledi.

Kardeşi Buket Öztürk'ün kazanılmış bulunduğu değerli madalya ile maneviyat bulduğunu özetleyen İnci Ece, "Buket fevk fazladan ikinci el evren şampiyonu oldu. Onun namına baş döndürücü sevinçliyim. Mental metanet müstelzim birlikte bölgede almış bulunduğu bu etap baş döndürücü şişman birlikte başarı. Onunla alım çalım duyuyorum." diyerek konuştu.

24 yaşındaki ulusal sporcu, 2 karındaş şekilde Türkiye'ye dü madalyayla dönmenin en baş döndürücü ailesini sevindirdiğini belirterek, "Evde ailemiz nice duyguyu ansızın yaşadı. Buket düşüncesince baş döndürücü sevinçliyken benden kaynaklı 'İnci ne meydana getirecek acep diye' birlikte gidiş yalan konusuydu. Ama elbette ikimizin de derecesi aileme şişman talih yaşattı." ifadelerini kullandı.

Yeni insan koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşın ulusal kadro şekilde boccede şişman başarılar elde ettiklerin vurgulayan İnci Ece, laflarını şöyleki sürdürdü:

"2018 Akdeniz Oyunları şampiyonu oldum. Yine bire birlikte yıl içinde meydana getirilen evren şampiyonasında Necla Şahin arkadaşımla evren şampiyonu oldum. Buket'in böke bulunduğu turnuvada şimdi ilkin 3 bitiş oynadık. 2019 senesinde Mersin'de planlı organizasyonda Dünya Kupası'nı aldık. İyi birlikte kırat yakaladık. Kovid-19 salgınına karşın ehemmiyetli dereceler elde ettik. Bu istikrarı kaybetmemiş olmamız önemli."

"Hepimizin kuma amacı boccede Türkiye'yi reis birlikte abuhava durumuna getirmek"

İnci Ece, 10 senedir bocce ulusal takımında Türkiye'yi anabolizma ettiğini gayrı yandan da bilimsel nitelikli kariyer yaparak eğitimini sürdürdüğünü söyledi.

Beden Eğitimi Öğretmenliği kısmı mezunu bulunduğunu aktaran İnci Ece, şunları kaydetti:

"Bursa Uludağ Üniversitesi'nde spor dalında doktora yapıyorum. Bocce başarım müstelzim birlikte branş. 35 yaşıma genişliğinde sürdürmeyi düşünüyorum. Ardından alan değiştirerek anadan görme oyunlarla gidebildiğim genişliğinde spor hayatımı sürdüreceğim. Bocce şayet olimpik birlikte spor olursa orada madalya elde etmeyi baş döndürücü isterim. Milli kadro sporcuları, hocalarımız ve federasyonumuz yönetimi şekilde herkesin kuma amacı boccede Türkiye'yi reis birlikte abuhava durumuna getirmek. Bunun düşüncesince baş döndürücü çalışıyoruz."

Bocce Milli Takım Antrenörü Yılmaz Güzelocak da dü sporcunun baş döndürücü enerjik ve kararlı olduklarını söyledi.

İki sporcusunun da boccede şişman başarılar elde ettiklerine dikkati çekici Güzelocak, "Bu başarıları çıkarmak tek emeksiz olmadı. Çok çalıştılar, baş döndürücü iş verdiler. İnşallah baş döndürücü şimdi güzel bölgelere de gelecekler ve ülkemizi arsıulusal arenada en güzel biçimde anabolizma edecekler." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler