USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bir kumbarayla süregelen sağlık hareketi İdlib'deki evlatları ısıtacak

Suriye'nin İdlib kentinde kar ve fırtınadan etkilenen 1000 çocuk, kumbarasını affeden kız çocuğunun mürşit olduğu, baş döndürücü sayıda mektepli ile hayırseverin de dayanak noktası verdiği "Kumbara Kardeşliği" kampanyasıyla ısınacak.

Bir kumbarayla süregelen sağlık hareketi İdlib'deki evlatları ısıtacak
02-02-2022 13:08
Istanbul

Göngören'de 6 sene önceki karye okullarına ve dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilere dayanak noktası özgülemek düşüncesince çoğunluğu Merter esnafından oluşan müşterek ekip kabilinden kurulan İyilik Güzeldir Platformu, Suriye'nin İdlib kentindeki çadırlarda zor şita koşullarına karşın yaşamını sürdürmeye etkin dallar düşüncesince iane kampanyası başlattı.

Platform gönüllüsü 8. derslik talebesi Zeynep Duru Kendir'in kumbarasındaki müşterek salname birikimi ile 6 çocuğa bot ve montgomer almasıyla süregelen kampanya, ortam gönüllüleri ve akrabalarının da katılımıyla çelimsiz müddette büyüdü.

"Kumbara Kardeşliği" ismini meydan kampanyaya bazısı gönüllülerin evlatları da kumbaralarındaki paraları bağışlayarak dayanak noktası oldu. Bir kumbarayla süregelen kampanya kapsamında birleşen paralarla satın tahsil edilen montgomer ve botlardan oluşan 1000 ekipman İdlib'deki cilt şehirlerde canlı 2 ila 15 gözyaşı aralığındaki ufaklıklara gönderilecek.

"Kampanya evlatların da dayanak noktası bulunduğu müşterek zincire dönüştü"

Merter'de ayrımsız vakitte yapı işi özne İyilik Güzeldir Platformu Başkanı Gürbüz Oruç, AA muhabirine, rüçhan faaliyetlerinin öğrencilere müteveccih olduğunu, karye okullarındaki evlatların dezavantajlarını ortadan bozmak yerine icraat yürüttüklerini söyledi.

Oruç, bu kapsamda bazısı öğrencilere burs verdiklerini, bazısı okullara ilkin kırtasiye malzemeleri kazanmak az daha muhtelif yardımlar ulaştırdıklarını dile getirdi.

"Kumbara Kardeşliği" kampanyasının İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının İdlib'e müteveccih paylaşımından etkilenerek yaşama geçirildiğini özetleyen Oruç, şu şekilde konuştu:

"Bu paylaşım herkesi üzmüş bulunduğu az daha bizim takipçilerimizi de üzdü. Aileler çocuklarına da (platform hesabını) izleme ettiriyor. Zeynep ve kardeşi bu paylaşımı görmüş. Benimle iletişime girdiler, 'Kumbaramızı buradaki kardeşlerimiz düşüncesince montgomer ve kabana özgülemek istiyoruz.' dediler. Biz de İHH ile teşrikimesai yaparak hakeza müşterek kampanya başlattık. evvel 50, 100, 200 olabilir mu sanarak düşünmüştük, demin 750'ye ulaştı. Bini tamamlayacağımızı düşünüyorum."

Çocukların kampanyaya engelleme olmasının mutluluğunu yaşadığını dile getiren Oruç, "Bu kampanya Zeynep'le başlayan, sonradan gayrı evlatların da dayanak noktası bulunduğu müşterek zincire dönüştü. Bu dobra müşterek hareket bence. Aslında iyiliği evlatların yapması gerekiyor, onların öğrenmesi gerekiyor. Kardeşlerini o halde gören bu dallar ellerini taşın dibine koydu, biriktirmiş oldukları parayı oradaki kardeşlerine, arkadaşlarına gönderecek denli eş babayiğit oldular." değerlendirmesini yaptı.

Oruç, evlatların duyarlılığının yetişkinlerin içini ısıttığını belirterek, müşterek kumbara ile süregelen kampanyaya 30-35 çocuğun velileri marifetiyle kumbara bağışladığının altını çizdi.

"Çadırlarda üşümekten yaşamını yitirme tehlikesi canlı bebek var"

Oruç, vaziyeti bulunmadığı biçimde 5-6 maaş birikimiyle montgomer ve bot bedeline balya mevrut 200 teklik sağlayan evlatların bulunduğunu dile getirerek, "Bunun birlikte esnaf arkadaşlarımız bu vakadan etkilendi, 100-200 bot ve montgomer affeden da var. Yani bizde son yok. 50 teklik vereni de biriktiriyoruz, fevk fazladan koyuyoruz montla bot alıyoruz. Çok verene de Allah razı olsun diyoruz, şu demek oluyor ki sınırımız yok." dedi.

Çocukların kumbaralarındaki paraları bağışlamasının gözlerini yaşarttığını aktaran Oruç, "Merterli iş adamlarıyla şişman kabiliyetli işler yapıyoruz ancak müşterek çocuğun harçlığını çıkarıp getirmesi hakkıyla takdire değer müşterek şey. Ben bunun hacısı hocası kabilinden bilinmesini istiyorum. Merterli iş kadını 1000 pare alabilir ancak müşterek bebek yegâne almış bulunduğu devir o 1000 pare denli değerli." sanarak konuştu.

Giysilerin hafta sonu İdlib'e gönderileceğini özetleyen Oruç, "Orada çadırlarda üşümekten yaşamını yitirme tehlikesi canlı nice bebek var. Biz bu eşiyle bulunan evliliği ağırbaşlı müşterek yapı bulunan İHH ile yapıyoruz. Mont ve botları orada çadırda canlı ufaklıklara İHH marifetiyle yollayacağız." dedi.

"Duygulandım, ego de o kampanyaya eklenmek istedim"

Bağışladığı kumbara ile 6 çocuğa bot ve montgomer meydan 13 yaşlarında Zeynep Duru Kendir, "Bir paylaşımda çadırlarda canlı dallar gördüm. Üstlerinde katı giysi yoktu, üşüyorlardı. Duygulandım, ego de o kampanyaya eklenmek istedim. Bir salname birikimimi affetmek istedim. Bununla ait ışık paylaştım. O sayede bambaşka şahıslar de arkamdan geldi. Onlar da asistan oldular." sanarak konuştu.

Kendir, arkadaşlarından ve ailesinden şişman dayanak noktası gördüğünü laflarına ekledi.

Zeynep'in kardeşi 9 yaşındaki Emir Yaşar ise ablası vesilesiyle kampanyadan bilgili olduğunu, kendisinin de müşterek salname birikimini 5 çocuğa ekipman katılması düşüncesince bağışladığını söyledi.

Emir, armağan meydana getirdiği düşüncesince bahtiyar olduğunu, kumbarayı açtığında rahat hissettiğini, ailesinin de kendisini kutlama kartı ettiğini anlatım etti.

12 yaşındaki Yusuf Ünsal Kendir de kuzenleri vesilesiyle bilgili bulunduğu kampanyaya dü salname birikimini bağışladığını, İdlib'deki tabloyu gördüğünde üzüldüğünü ve duygulandığını kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler