USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bingöllü kızların atletizmdeki kabiliyeti okuldaki başarılarını da artırdı

Bingöl'de Vali Güner Orbay Ortaokulunda gövde eğitimi öğretmeni ve atletizm antrenörü Veysel Anacur'un çabasıyla dezavantajlı, okula bitmeme derdi ve derslerinde iş canlı kız öğrencilerden oluşan kadro başarılarıyla dikkati çekiyor.

Bingöllü kızların atletizmdeki kabiliyeti okuldaki başarılarını da artırdı
28-11-2021 11:55
Bingöl

Bingöl'de Vali Güner Orbay Ortaokulunda okuyan dezavantajlı, okula bitmeme sorunu ve derslerinde dava canlı kız öğrencilerin atletizmdeki kabiliyeti derslerindeki başarısını da artırdı.

Vali Güner Orbay Ortaokulu gövde eğitimi öğretmeni ve atletizm antrenörü Veysel Anacur'un 2019 senesinde dezavantajlı, okula bitmeme sorunu ve derslerinde mesele canlı kız öğrencileri belirleme etti. Söz konusu öğrencileri spora yönlendirmek düşüncesince ortak konkur düzenleyen Anacur, öğrencilerin atletizmdeki kabiliyetini keşfetti ve onların bu bölgede yetişmesini sağladı. Anacur, kestirmece 3 senedir iş verdiği öğrencilerinin lisanslı sportmen olmasını sağladı.

Başarılarıyla cezaevi dolduruyorlar

Okul ve Olimpiyat Spor Kulübü namına türlü yarışmalara eklenen öğrenci Tülin Barut, Büşra Tekbaş, Gülya Güler, Merve Gezici ve Yağmur Akarbulut, ilde elde ettikleri başarıların yanı esna bu sene 23 Şubat'ta Osmaniye'de planlı Okullar Arası Kros Yarışması'nda Türkiye üçüncülüğü, mayıs ayında Gaziantep'te planlı Atletizm Geliştirme Projesi Türkiye Finali'nde Türkiye ikinciliği elde etmeyi başardı.

Kız öğrenciler, Atletizm Ankara İl Temsilciliği kabilinden Ankara'da meydana gelen ve 26 takımın savaş etmiş bulunduğu 10 Kasım Atatürk'ü Anma Koşusu'nda da böke olmanın mutluluğunu yaşadı.

Takım, Bingöl Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Sporcu Kamp Eğitim Merkezinin yardımıyla çalışmalarını sürdürüyor. Spor yardımıyla eğitimlerine de dört elle sarılan kız öğrenciler, gelecekte de ulusal takımında arazi alarak, başarılar elde etmeyi hedefliyor.


Sporla okula kazandırıldılar

Anacur, AA muhabirine, öğrencilerin spor yardımıyla öğrenime kazandırılması düşüncesince 2019 senesinde harekete geçtiğini söyledi.

Kız öğrencilerden oluşan ekibi kurduktan sonra, süreksizlik karşılayıcı öğrencilerin okula derneşik gelmeye başladığını tamlayan Anacur, şöyleki konuştu:

"Kızlarımızda maatteessüf maddesel vaziyeti dobra olmayan, okula derneşik bitmeme etmedikleri düşüncesince sınıfta kalanlar vardı. Bu halde topladık, evlatları ortak araya getirdik. Onlar da atletizme dil verdiler. Bizlerle bu arada okulda takımımızı kurduk ve yarışlara katılmaya başladık. Çocukları cümbüş ve ruhsal gerilim dolayısıyla ehemmiyetli yarışmalara hazırlamanın hazırlop değil. Türkiye şampiyonu olduktan sonradan şimdi ortak tomar öz emniyet geldi ve yeteneklerinin farkına vardılar. Sporla baş başa okuldaki başarıları da arttı."

Bundan sonradan diyalekt kros yarışmasına katılacaklarını anlatım fail Anacur, "Sporcularımızın yaşları ıvır zıvır bulunduğu düşüncesince abuhava dışına çıkamıyorlar. Gelecek namına Balkanlardan başlayıp, Avrupa, evren ve olimpiyatlara katılmayı hedefliyoruz. Çocuklarımızda bu kabiliyet var. İnşallah bu gayesi gerçekleştireceğiz. Hedefimiz, ilimizi ve ülkemizi en dobra halde temessül edebilmek." ifadelerini kullandı.


- 18 kilogram verdi

Takımda arazi düzlük 7. derslik talebesi Tülin Barut (13) şimdi önceki futsal ile ilgilendiğini, çalıştırıcı Anacur'un çabasıyla atletizme yöneldiğini anlattı.

"Kilolu olduğum düşüncesince atletizme başlayamamıştım. Hırs yaptım, 58 kilodan 40 kiloya indim. Kendime inandım ve güvendim. Hiçbir halde pes etmemeyi öğrendim." diyen Barut, hedefinin ay açık biçim giyerek, ülkeyi en dobra halde temessül buyurmak bulunduğunu kaydetti.

7. derslik talebesi Büşra Tekbaş ise sporun yaşamını müspet yönde değiştirdiğini dile getirdi. Atatürk'ü Anma Koşusu'nda böke olmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Tekbaş, "Tabii bunun nedeni hocamızdı. Okula gitmeyecektim. Hocamla tanıştıktan sonradan kararım değişti. Hayalim ülkemi en dobra halde temessül edebilmek. Başarısını sağlam aldığım sportmen da Usain Bolt'tur." sanarak konuştu.

Öğrenci Gülya Güler de muvaffakiyet gösterdikçe imkanların da arttığını gördüklerini dile getirerek, atletizm sporunu aşırı sevdiğini, sporda kalburüstü edinmek istediğini anlatım etti. Güler, "Ay-yıldızlı formayı giyerek, Avrupa ve Balkanlar'da böke olmayı hayalet ediyorum." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler