USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bill Clinton'ın burnunu sıkmasıyla maruf 'Erkan bebek' 23 yaşında

Marmara Depremi'nin arkası sıra Kocaeli'deki düğün kenti görüşme fail zamanın ABD Başkanı Bill Clinton'ın kucağına alıp sevilmiş olduğu tam burnunu sıkan "Erkan bebek", hafızalardaki yerini koruyor.

Bill Clinton'ın burnunu sıkmasıyla maruf 'Erkan bebek' 23 yaşında
04-03-2022 14:51
Kocaeli

Marmara Depremi'nin arkası sıra Kocaeli'deki düğün kenti görüşme fail zamanın ABD Başkanı Bill Clinton'ın kucağına alıp sevilmiş olduğu tam burnunu sıkmasıyla maruf "Erkan bebek", kullanıcılarını o çevrim birlikte nebzede olsa gülümsetebilmenin mutluluğunu yaşıyor.

"Erkan bebek", biçim üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi bulunan ve "asrın felaketi" adına tanımlanan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden etkilenen vatandaşların yaralarının sarılmaya çalışmış olduğu dönemde, gazetelerin birlikte numara sayfalarında piyasaya sürülen fotoğrafıyla tanındı.

O günlerde İzmit ilçesindeki düğün kenti görüşme fail zamanın ABD Başkanı Clinton'ın kucağına alıp severken burnunu sıkmış olduğu anlarda fotoğrafı çekilen ve "Erkan bebek" adına maruf Erkan Işık, aradan sabık 23 yıla rağmen, ismi söylendiğinde zamanın tanıkları çeşidinden hala hatırlanıyor.

Gönüllü adına kontrol istirdat kadrosuna katıldı

Erkan Işık, AA muhabirine, depremlerin şahıslarda iri teessürat bıraktığını söyledi.

Arama Kurtarma Derneğine uzuv bulunduğunu tabir fail Işık, bu mevzuda öğrenime katıldığını dile getirdi.

Edirne'de yurtsal vazifesini meydana getirdiği tam Kovid-19 salgınının ortaya çıktığını ve maça meydana getirdiği dönemlerde, ailesi düşüncesince endişelendiğini tamlayan Işık, salgından meydana gelen düşünce dolayısıyla askeriye günlerinin sıkkın geçtiğini anlattı.

Lisede, enformatik ve uygulayım bilimi eğitimi gördüğünü ve darülfünun sınavında istediği puanı alamadığı düşüncesince öğrenime bitmeme etmediğini dile getiren Işık, "Benim alışmış olduğum meydan henüz aşırı çizim veya yazarlık, sinema, tiyatro... Ayrıca liet lafları yazmayı seviyorum. Bunun haricinde enformatik dalında da açınmak istiyorum. Gönüllü adına elhak kontrol ve istirdat ekibindeyim ancak bunun haricinde üniversitede bunun eğitimini alabilsem, üniversiteyi bari bu bölgede kazanabilsem. Bu dalda da üşüşmek isterim." dedi.

Çiğ köfte salonu işleten babasına devir kurnaz iane ettiğini, babasının beraberinde çalışmasının, şahıs ayakları üstünde durabilmesi açısından birlikte kâr sağlamadığını özetleyen Işık, birlikte firmada 5 ay kuryelik yaptığını ve işten sabık hafta boşanmak mecburiyetinde kaldığını belirtti.

Işık, şu anda aylak bulunduğunu ve iş aradığını söyleyerek, "Belediyede 6 ay ortaöğretim stajı gördüm. Staj gördüğüm alanda, birimde idman istiyorum. Belediyeye iş başvurusunda bulundum, karşılık bekliyorum. Artık iş dünyasına hücum etmek istiyorum. Benim de bundan sonraları yapmak istediğim hayallerim var. Kız dostum var, 2-3 sene içre gelin olmak istiyoruz." diyerek konuştu.

"İnsanları, birlikte nebze de olsa gülümsetmişim"

"Erkan bebek" adına tanınmanın birlikte dezavantajını yaşamadığını özetleyen Işık, şu şekilde bitmeme etti:

"23 yaşında, 'Erkan bebek' demeleri bana birlikte başağrısı yaratmıyor. Onun haricinde artısı tabii oldu. Yolda giderken, köpeğimi gezdirirken birlikte amcayla tanışıyorum, beni tanıyorlar, iyi birlikte duygu. İnsanlar beni tanıyor, benim düşüncesince artısı oluyor. Ana sınıfına giderken, daima basına çıktığım düşüncesince az aşırı farkına varmıştım. Araştırmayı da aşırı muhip biriyim. O sebepten dolayı kendim de defaatle araştırmıştım. Çok er yaşta, bunun bilinci başlamıştı. Ondan sonraları da bitmeme etti. Benim 3-4 salname andıran dostlarım fark acemi öğür oluyor, kimilerine ego on paralık anlatmıyorum. Askerde önceki başlangıçta muarefe ortamı olana derece kimesne bilmiyordu, ondan sonraları insanoğlu adım adım öğrendi. Zaten birine söyledim, 80 insan öğrendi. Komutanlarla da aram iyiydi. Komutanlardan, Kocaeli'de yaşayanlar, Kocaeli'ye gelenler o haset anımsadı. Askerde iyi anılarım oldu."

O çevrim gazetelerde "ABD Başkanı Bill Clinton'ın burnunu sıktı, yaşamı değişti" kabilinden manşetler atıldığını hatırlatan Işık, "Ufak küçük dokunuşlar oldu, olmadı diyemem hemen hayatımı değiştirecek derece tek bilinçlilik yaşamadım. Şaşalı birlikte sahn yaşamadım hemen buna inandırdılar. Ben birlikte bilinçlilik istemeden gır verenler beli ancak hayatım değişmedi. Sağ olsun adlı sanlı iş kadını rahmetlik Kadir Has'ın eğitimime aşırı katkısı oldu. Onun haricinde maruz laflar yapılmadı. O sebepten dolayı hayatım değişmedi. 17 Ağustos'ta o derece iri teessürat yaşanmış. Ben, kullanıcılarını o vakayla gülümsetmişim. Gurur donör tarafı bu olabilir. İnsanları birlikte nebze de olsa gülümsetmişim." ifadelerini kullandı.

Baba Hacı Işık ise o çevrim oğlunun fotoğrafının gazetelerde toprak aldığını hatırlatarak, "Oğlum dizge lisesini tamamlamış oldu hemen şu anda işsiz. Evimiz kira, dükkan kira. Dükkanda jale köfte satarak hayatımızı bitmeme ettirmeye çalışıyoruz, geçinmeye çalışıyoruz." biçiminde konuştu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler