USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Beyin tümörünü yenen liseli Elif Nur geleceğe umutla bakıyor

Beyin tümörünü yenen 16 yaşındaki Kayserili Elif Nur Guzay, güzel terbiye yaşamını sürdürüp avukat iktisap etmek istiyor.

Beyin tümörünü yenen liseli Elif Nur geleceğe umutla bakıyor
20-02-2022 13:29
Kayseri

Turan Mahallesi'nde canlı 3 çocuklu Tamer ve Gönül Guzay çiftinin en şişman çocuğu Elif Nur'a 10 yaşlarında "Medulloblastom" (merkezi asap sisteminde eşsiz tanıdık müşterek tümör) teşhisi konuldu.

Beyninden dü cerrahi müdahale geçiren, müşterek sene boyunca kimyasal otama ve ışın tedavisi gören Elif Nur, annesinin desteği ve kendisinin azmiyle yaşama tutundu.

Kemoterapi görmüş olduğu süreçte annesinin araştırmalarıyla muhtelif el becerilerine yönelen Elif Nur, gazeteden icra ettiği heykeller, besili boya tablolarıyla sanatla alakalı tarafını de geliştirdi.

Yılda müşterek defa MR kontrolüne revan Elif Nur, dert sürecinde yanlarından ayrılmayan LÖSEV'in "iyileşmiş genci" şekilde etkinliklere de katılmayı boşlama etmiyor.

Mustafa Bezircilioğlu Anadolu Lisesi ikinci derslik talebesi Elif Nur, AA muhabirine, 10 yaşlarında ikiz görmeye başladığını, gümbedek öfkelenme halinde mevrut kusmalar yaşadığını, bunun hesabına hastaneye gittiklerini söyledi.

Uygulanan muhtelif tedaviler müspet son vermeyince MR çekildiğini ve beyninde tümör belirleme edildiğini özetleyen Elif Nur, "İki çağ zarfında cerrahi müdahale edildim. Annem bana hastalığımı evvel evvela söylememişti. Kafamın gerisinde müşterek likit vardı, evvel ameliyattan sonradan bu likit damlamaya başladı, sonradan ikinci kat cerrahi müdahale edildim. Bu cerrahi müdahale da kâr etmeyince belime hortum taktılar, onun yardımıyla bu likit akması durdu. Biz o likit akarken günde üç kat hastaneye gidiyorduk." sanarak konuştu.

Avukat kazanmak istiyor

Yaklaşık 2 sene devam eden tedavisinin terbiye yaşamını da etkilediğini özetleyen Elif Nur, beşinci derslik 5'inci sınıfta okula gidemediğini, ikinci çevrim sınavlara girdiğini, 6'ncı sınıfta evde terbiye aldığını belirtti.

Başarılı müşterek ekol yaşamı bulunan Elif Nur, "Eve ibret düşüncesince mevrut öğretmenler 'gelmemize lüzum yok, sen aldığı kadar iyisin' diyorlardı." dedi.

Girdiği sınavlarda faik muvaffakiyet vesikası meydan Elif Nur, ahbaplık fakültesini kazanıp avukat olmayı ve namına gerekseme duyanlara iane buyurmak istediğini dile getirdi.

"Sanki ayrımlı birisi gibiyim bakıyorlardı bana"

Hastalığı boyunca yaşamış olduğu zorlukları özetleyen Elif Nur, "Alışveriş merkezine gidince insanoğlu daima bana bakıyordu. Kemoterapi saçlarımı döktüğü düşüncesince bakıyorlardı, kırıklık duyuyordum, içimden üzülüyordum, anneme söylemesem de sözde ego ayrımlı birisi gibiyim bakıyorlardı bana, sözde ego hastalıklıymışım, onlara bulaştıracakmışım kabilinden bakıyorlardı. Hastalığı soran beş altı insana anlattım, 'kanser bulaşan değildir, tedavisi bulunan müşterek hastalıktır' sanarak ve böylecene iyileşen evlatları anlattım onlara." sanarak konuştu.

Hastaneye yatmış olduğu çağda LÖSEV ile tanıştığını ve baş döndürücü dayanak gördüğünü tamlayan Elif Nur, "İyi ki LÖSEV'i tanımışım, güzel ki benim yanımda oldular. Ben de onların beraberinde olacağım." dedi.

Vakfın Kayseri bağlantı ofisinde mevcut "Canım Kardeşim Ders Evi"nde kem derslerimizi düşüncesince terbiye aldığını aktaran Elif Nur, burada etütlere bitmeme ettiğini, fahri öğretmenlere okulda anlamadığı mevzuları sorup öğrendiğini anlattı.

Elif Nur, LÖSEV'in etkinlikleri kapsamında evvel kat Bodrum'a ailecek tatile gittiğini, Ankara'da Lösemili Çocuklar Köyü'nde planlı yaz kampında sert baş döndürücü bilinçlilik öğrendiğini tabir etti.

Kendisi kabilinden kanserle savaş fail küçüklere seslenen Elif Nur, "Asla pes etmesinler, pes ettiklerinde dert onları yenecektir lakin pes etmezlerse galip geleceklerdir. Eminim onlar da benim kabilinden kanseri yenecektir." dedi.

"Annemin yardımıyla yendim ego bu hastalığı"

Hastalığı boyunca en şişman desteği annesinden gördüğünü vurgulayan Elif Nur, "Annem bana daima dayanak oldu. Ben hastanedeyken kimyasal otama alıyordum, çıkışta annem ne istersem yapıyordu. Eve kapatmadı beni, daima içtimai oldum. Basketbol, ayak topu maçlarına gittim, tiyatroya götürdü annem. Moralimi faziletkâr tutaç biçimde dayanak oldu, annemin yardımıyla yendim ego bu hastalığı." ifadelerini kullandı.

"Elif'e tek devir dert psikolojisini yansıtmadım"

Anne Gönül Guzay da kızındaki tümörün beyin sapında sinirlere değen biçimde bulunduğunun belirleme edildiğini, kızının dü ameliyatın arkası sıra 1,5 ay radyoterapi, müşterek sene ise kimyasal otama aldığını söyledi.

MR kontrollerinin müşterek yıla denli uzadığını tamlayan Guzay, şu biçimde konuştu:

"4 çağ evvela MR sonucumuzu aldık, parlak çıktı. Anlatmak dakikalara sığıyor lakin hayatta kızarmak seneler sürdü. Zorlu müşterek savaşın içerisinden galip çıktık biz. Hastane ortamına gidiyorsunuz, evlatların vaziyetini görüyorsunuz, annelerin psikolojisini görüyorsunuz. İlk vakitler yıkıldım herhangi müşterek ana gibi, herhangi müşterek insanoğlu gibi. Sonra silkelendim, 'Ben hakeza yaparsam çocuklarım ne olacak, geride dü çocuğum henüz var. Ayakta durmam lazım, çelimli olmam lazım' dedim. Elif'e tek devir dert psikolojisini yansıtmadım. Onu kısıtlamadım, 'bunları yapamazsın' demedim. Belki bu rahatsızlığı yenmemizdeki etkenlerden birisi de moralinin yüksekliği oldu."

Guzay, kimyasal otama alırken müşterek annenin önerisiyle LÖSEV ile tanıştığını, nakdi iane yardımıyla rahatladıklarını ve o günden buyana da vakıf çatısı altında deli dolu gösteriş aldığını dile getirdi.

Canım Kardeşim Etüt Evi

LÖSEV Kayseri İrtibat Ofisi deli dolu yazışma sorumlusu Sevde Nur Kestane ise hastalıkla mücadelede en ehemmiyetli etkenlerden birinin maneviyat yüksekliği bulunduğunu tabir etti.

Çocukların otama sürecinde yaşadıkları fiziki değişimlerin morallerini baş döndürücü etkilediğini vurgulayan Kestane, şu biçimde konuştu:

"Çocuklarımızın otama süreçlerinde hem ayni hem de nakdi iane sağlıyoruz. Bunun haricinde da maneviyat ve ruhsal dayanak veriyoruz. Tedavi ondan sonra da evlatlarımızın yanındayız. Biz bire müşterek sürede müşterek terbiye vakfıyız. Geleceğe güzel torunlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Canım Kardeşim Ders Evi projesiyle ofislerimizdeki fahri öğretmenlerle otama sürecinde eğitimlerine boşluk verici evlatlarımızın sene kaybetmeden eğitimlerine aceleci müşterek biçimde bitmeme etmelerini sağlıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler