USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Benin Çocuk Korosu 'Çanakkale' türküsünü söyledi

Türkiye'nin Kotonu Büyükelçiliği'nde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. sene dönümü zımnında merasim düzenlendi.

Benin Çocuk Korosu 'Çanakkale' türküsünü söyledi
19-03-2022 18:15
Dakar

Kotonu Büyükelçisi Kemal Onur Özçeri'nin ev sahipliğinde planlı törene, Benin'deki Türk camiası ve davetliler katıldı.

AA muhabirine açıklamalarda mevcut Büyükelçi Özçeri, törende katılımcılarla Çanakkale Zaferi heyecanını paylaştıklarını belirterek, Benin Çocuk Korosu'nun İstiklal Marşı'nı okumuş olduğu ve Çanakkale türküsünü seslendirdiğini dile getirdi.

Özçeri, evlatların Türkçe bilmediğini fakat aşırı endamsız müddette hazırlanarak dü yapıtı de doğru dürüst okuduklarını vurguladı.

"Çocuklar Türkçe İstiklal Marşı'mızın yanı esna Çanakkale türküsünü de aşırı güzel halde okuyunca vatandaşlarımızla beraberce kalp komple anlamış olur yaşadık." diyen Büyükelçi Özçeri, koroyu sabık sene gine büyükelçilikte ağırladıklarını anımsattı.

Özçeri, koronun hikayesini ise şu şekilde anlattı:

"Kısıtlı olanaklara karşın iri kabiliyetlere erbap bu evlatların başarısının peşinde gailesiz öğretmenleri Beranger Yakassou ve Caroline Sogbali bulunmaktadır. İkisi de fahri musiki öğretmeni olmanın yanı esna opera da söylüyorlar. Onlar, koronun kurucusu Felix Nassi'nin vefatından sonraları grubu ayakta sübvansiyon arayışındayken kapımızı çaldılar. Biz de büyükelçilik adına kendilerine dayanak oluyoruz.

Benin'de elan Maarif Vakfı okulu açılmadı, ego bu bebek korosunu beraberinde konserde keşfetmiştim ve aşırı beğenmiştim. İstiklal Marşı'mızın 100. yılı etkinlikleri vesilesiyle evvel defa onları çağırma etmiştik. Sonra onlara dayanak olmaya başladık. Çocuklar Türkiye'de dinleti hasretmek istiyorlar. 23 Nisan vesilesiyle ülkemize gidebilmeleri düşüncesince çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler