USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Bayram Bektaş: 'Avrupa Şampiyonası’nda kısıtlı oyuncu kadrosunun sıkıntısını yaşadık'

A Milli Futbol Takımı'nda Teknik Direktör Şenol Güneş'in yardımcılığını eden Bayram Bektaş, 2020 Avrupa Şampiyonası'nda ilkin atılım hattında oyuncu alternatifinin az olmasından çevre teessürat yaşadıklarını söyledi. Bektaş, “Bir ulusal takımın 6, 7, 8 kıta taraf o

Bayram Bektaş: 'Avrupa Şampiyonası’nda kısıtlı oyuncu kadrosunun sıkıntısını yaşadık'
30-01-2022 16:02

A Milli Futbol Takımı'nda Teknik Direktör Şenol Güneş'in yardımcılığının yanında Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor, Göztepe, Ankaragücü kabilinden takımları da işveren Bayram Bektaş, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ulusal takımın performansını etkileyen faktörleri, Kuntz sürecini ve daha nice mevzuyu İhlas Haber Ajansı'na değerlendirdi.

"Trabzonspor şampiyonluğa gidiyor"

Öncelikle Süper Lig'in üç büyükleri adına bilinen Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın içre bulundukları durumun nedenlerine yer vererek laflarına süregelen Bektaş, "Birçok bozukluk olabilir; kadro yapılanması, oyuncuların birbirleriyle uyumu, sakatlıklar. Fenerbahçe az buçuk daha kadro yapılanmasından yakınıyor muhtemel zira daima bire ortak tür oyuncular var. Biraz atılım hattında fire kaldığını düşünüyorum. Galatasaray'da da hata kadro yapılanması. Oyuncuların birbirine uyumu elleme değil. İstikrarı yakalayamadılar. Beşiktaş'ta sakatlıklar en iri etmen olabilir. Çünkü Beşiktaş'a bakmış olduğunuzda güzeşte seneye uyarınca kadrosunu korunum etmiş ayrıca hesabına de oyuncu almıştı. Belki Sergen öğretmen zamanında ortak kalp kırılması oldu. Biz onu ulusal takımda da yaşamıştık. Ondan sonradan da ortak değiş oldu. Trabzonspor'a baktığımız devir ise istikrarlılar ki onlar da sıkıntı yaşadı sakatlıklardan sonra. Ama gene de en iri aday. Son Galatasaray galibiyeti onlara iri maneviyat verdi, camiayı ortak havaya soktu. Çok iri ihtimalle de Trabzonspor şampiyonluğa gidiyor” ifadelerini kullandı.

 

Anadolu takımlarının yükselen grafiği

Bayram Bektaş, Anadolu takımlarının ortaya koydukları kandırıcı performanslara bağlı ise, “Konyaspor'un kadro yapısı, oyuncuların birbirine uyumu, abra iyi. Bunu birtakım takımlarda da gördük yekta gerileyiş çıkışlar oldu. Alanyaspor bitik gözükmüyor, onlar da daima kadroyu korunum ederek geliyorlar. Hatayspor bu yıl az buçuk tutarsız, ortak kazanıp ortak kaybediyor. Ama Konya en dengeli ekipman gözüküyor. Özellikle de Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yarışın haricinde kalması onları yukarılara taşıdı. Trabzonspor'u izleme fail yegâne ekipman adına gözüküyor Konyaspor. Ama takdire uygun ortak vakit geçiriyorlar. İlhan Palut öğretmen da elleme işler çıkarıyor. Trabzonspor da esbak senelere kıyasla atılım hattını baş döndürücü güçlendirdi ve seçenekli atılım hattı oldu. Sakatlıksız dört dörtlük kadro gittiği takdirde bence önünü kimesne kesemez" cümlelerine toprak verdi.

Süper Lig'deki gailesiz beceri eş tercihleri

Süper Lig'de bundan hakeza gailesiz beceri direktörlere daha ortak tomar fariza verilmesiyle alakadar düşüncülerini 47 yaşındaki beceri direktör, şu halde dile getirdi:

"Kulüpler kişi sefer haritası, anlayışına uyarınca ortak yeğleme yapıyor. Hedefine uyarınca ortak öğretmen tercihi yapıyor. Bu seçenekler bizim büyüklerimiz de olabiliyor. Nitekim Mustafa Denizli hocamız Altay'daydı, böke yapmış oldu güzeşte sene. Bu yıl tutmadı ayrıldı. Şenol Güneş hocanın kesinlikle görüştüğü bölgeler vardır. Fatih öğretmen (Terim) bilmem bırakacak mı. Onlar bizim ağabeylerimiz, kip aldığımız hocalarımız. Ama gailesiz evlat adına bizim de o bölgeleri doldurmamız düşüncesince kendimizi en elleme halde donatmamız lazım. Her ortama, plana, stratejiye kendimizi hazırlamamız gerekiyor oyun yönünde ki orada kılıç de toprak bulalım. Biliyorsunuz birtakım kulüpler daha lisansı sıfır hocalar yeğleme ediyor. Belki onlara inanıyordur.

Ben uğur boncuğu devir lisanssız etkin ortak hocayı da eleştirmedim. Kendi ekmeklerinin, piyasalarının, kariyerlerinin doğrultusunda gidip çalışıyorlar. Hayalleri vardır, öneri geldiği takdirde elbette ki gidip çalışacak. Bu ağız ağıza kulüplerin sorunu. Bunun ortak sonucu alınıp uygulanacaksa da TFF'nin uygulaması ister ortak karar."

"Altay ile görüştüm"

Mustafa Denizli görevden ayrıldıktan sonradan Altay ile ortak konuşma yaptığını açıklanan Bektaş, “Ama para aktarımı yasağı mevcut ve birtakım yerlere gerekseme vardı. Kendimle alakadar yeğleme etmedim. Yoksa beğenmediğimden değil, hemen kariyer planlamamla alakalı. Kendimi tabir edebilecek, istediğim kadroyla istediğim oyunu sahaya yansıtabilecek ortak yassı bulmadığım düşüncesince onama etmedim. Bir ast ligden tekâlif oluyor, şu an görüşmeler yapıyorum yekta daha ortak meal yok" biçiminde konuştu.

"Dünya Kupası'na gitme şansımız baş döndürücü zor, olanaksız değil"

A Milli Takım'daki Kuntz sürecini ve ay-yıldızlıların Dünya Kupası'na gitme şansını değerlendiren Bayram Bektaş, "Sonuçta orada eskiden oluşuk ortak atom çekirdeği kadro, gailesiz kuşak var. Biz baş döndürücü kandırıcı ortak proses geçirdik. Ondan sonradan Avrupa Şampiyonası bilinen değimsiz oldu. Neticesinde de ayrıldık. Bildiğim derece Hamit Altıntop'un ilişkileri, Alman futbolunu, altyapısını, stratejisini benimsediği ve Stefan Kuntz'un kandırıcı olacağına inanılmış olduğu düşüncesince göreve getirildi. Bizim yapmamız müstelzim hemen dayanak vermek. Sonuçta her insanın ulusal takımı. Ben baş döndürücü endamsız vadede ortak obje beklemiyorum elhak hata olur. Herkes ulusal takımımızın Dünya Kupası'na gitmesini istiyor. Fakat şansımız baş döndürücü zor, olanaksız değil. Milli takımımız emniyetsiz karakterli ortak ulusal takım. Sadece pik elleme hazırlandığı devir yenemeyeceği ekipman yok. Ama oyun planı, şablonu ve stratejisinden çıkmadığı zaman. Çünkü kılıç bunu hakeza başardık, hakeza yaşadık Şenol hocamla. Direktifleri veriyorduk antrenmanda, uygulanmış olduğu devir karşılaşma sırasında başarıyorduk. Ama az buçuk formatın dışına, serbest bölgede takımın boyu uzadığı devir sıkıntı yaşadık. Bunu da anlaşılan ulusal takımın başındakiler, dünkü hocası belirleme etmişlerdir" sanarak konuştu.

"Bir ulusal takımın 6, 7, 8 parça cenah oyuncusu, forveti olmalı"

Avrupa Şampiyonası'nda anlaşılan alanlarda kadronun sınırlanmış kalmasının beceri ekipman adına menfaatlerini zorladığını da özetleyen Bektaş, yaşanmış olan proses kendisince şunları söyledi:

"Öncelikle ulusal takıma, ast yapılardan üretmemiz lazım. Biz bunun sıkıntısını baş döndürücü yaşadık. Milli ekibi izlediğimizde ortak A, B, C planı niçin namevcut zira oyuncu alternatifi baş döndürücü kısıtlı, ilkin hücumda. Bir ulusal takımın 6, 7, 8 parça cenah oyuncusu, forveti olmalı. Türkiye'de ileri uç oyuncusu namevcut demiyorum yekta ulusal ekipman düzeyinde arsıulusal arenada iri müsabakalarda iş bütünler dirayetli forvetlerin olması gerekiyor. Mesela sol berk sıkıntımız da var. Sağ bekte alternatiflerimiz var; Zeki, Mert yekta sol bekte Caner Erkin yaşlandı, bundan hakeza daha ne derece gidecek. Umut oynuyor ancak orayı zorlayacak baş döndürücü ortak tomar oyuncu yok. Rıdvan Yılmaz geliyor arkadan sadece. Özellikle hücumda ki bildiğiniz bu şeklinde eliminasyon sürecinde Cengiz Ünder 1 ve ya 2 karşılaşma oynadı. Biz kanatsız, apayrı oyunculardan cenah mevkiinde yararlandık. Forvette Cenk Tosun bizlere emniyetsiz katkıda bulunmuş oldu yekta Avrupa Şampiyonası'nda yoktu. Burak Yılmaz'a ağırlık bindi, hemen o halis muhlis yükü çekti. Elinden geldiği derece maksimumuyla yaşına karşın özveride bulunmuş oldu yekta daima eksiktik. Dolayısıyla ortak ulusal ekipman kadrosu, sözlü kadro, serbest kadro baş döndürücü seçenekli olmalı. Hollanda, Fransa, İtalya ile oynuyorsun, giren çıkanı aratmıyor. Adam ileri uç oyuncusu düşüncesince oturup düşünüyor birtakımı oynatayım diye. Bizim anca ortak şansımız namevcut ulusal ekipman adına o sebepten dolayı burada bizim umut Milli Takım, Genç Milli Takımlar, pakt ast yapıları, akademiler ağız ağıza mevkiinin hususi durumunu haiz oyunculara yönelmeli. Kanatsa kanat, forvetse forvet, devşirme oyuncuyla baş döndürücü uzağa gidemiyoruz. Uluslararası bölgede yarışamıyorsun. Bizim az buçuk daha bunlara yönelmemiz geçişsiz yekta 20 yıldır bire ortak şeyi konuşuyoruz, baş döndürücü da ortak obje değişmiyor.”

Uygar Aydın
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler