USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bayraktar Kızılelma bütünleşme hattına girdi

Baykar çeşidinden ulusal ve ibdai kendisine geliştirilen insansız harp uçağı Bayraktar Kızılelma'nın önceki prototipinin istihsal ihya modeli bütünleşme hattına girdi.

Bayraktar Kızılelma bütünleşme hattına girdi
12-03-2022 18:34
İstanbul

Şirketten meydana getirilen açıklamaya göre, savaşma bölgesinde dubara değiştirici namına yayınlanan ve performansıyla kıtal literatüründe esaslı değişikliğe sebep olan Bayraktar TB2 SİHA'ları geliştiren Baykar, muharip insansız kıtal uçağı çalışmalarında ehemmiyetli müşterek evreyi geride bıraktı.

Bayraktar Kızılelma, gerçekleştireceği saldırgan manevralar ve mütekâmil bileşimli zeka ile gelecekte düzenlilik güçlerinin savaşma sahasındaki en çelimli unsurları ortada toprak alacak.

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Baykar'ın yürüttüğü Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS) projesine Bayraktar Kızılelma isminin verildiğini duyurdu.

Bayraktar Kızılelma kavramsal dizayn emekleri kamuoyuyla evvel kere 20 Temmuz 2021 tarihinde Kurban Bayramı'nın evvel gününde şenlik hediyesi namına paylaşılmıştı.

Kısa pistli gemilere iniş-kalkış yeteneği de gene evvel kere bu tarihte duyuru edilmişti. Aradan sabık 8 ayın arkası sıra Bayraktar Kızılelma, Özdemir Bayraktar Milli İHA Ar-Ge ve Üretim Kampüsü'nde toprak düzlük tesislerde bütünleşme hattına müdahale oldu.

Türkiye'nin düz yazı etmiş olduğu ve halihazırda tempo testlerini gerçekleştirdiği TCG Anadolu gemisi üzere endamsız pistli gemilere iniş, kalkış yeteneğine erbap olacak bulunan Bayraktar Kızılelma, bu sayede denizaşırı görevlerde ehemmiyetli gösteriş üstlenecek. Bu yeteneğiyle Mavi Vatan'ın korunmasında çalışkan fariza alacak.

Yerli ve ulusal imkanlarla geliştirilen ve dünyada iri eko uyandıran insansız iklim araçlarından değişik namına saldırgan manevralarla insanlı kıtal uçakları üzere hava-hava muharebesi gerçekleştirebilecek bulunan Bayraktar Kızılelma, bu özelliği ile kıtal bölgesinde dengeleri değiştirecek.

Bayraktar TB2 ve Bayraktar Akıncı'dan elde edilmiş tecrübelerle ağız ağıza Türk mühendis ve teknisyenleri kabilinden ihya emekleri sürdürülen iklim aracı, yerel hava-hava cephaneleri ile iklim hedeflerine gönül rahatlığı aktiflik sağlayacak.

İnsanlı kıtal uçaklarının dizayn süreçlerinde en eleştiri hususlardan birisi namına değerlendirilen az içgüdü kesitine erbap olma özelliği, Bayraktar Kızılelma'nın tasarımında da rüçhan namına dikkate alındı.

6 titrem kalkış ağırlığına erbap olacak

Düşük içgüdü izi sebebiyle en kavi görevleri başarıyla gerçekleştirecek bulunan Bayraktar Kızılelma'nın 6 titrem kalkış ağırlığına erbap olması hedefleniyor.

Türk mühendisleri kabilinden ulusal namına geliştirilen topu topu cephaneleri kullanacak bulunan iklim aracı, planlanan 1500 kilo hayır ağırlık transfer kapasitesiyle iri müşterek kuvvet çarpanı olacak.

500 nm fariza yarıçapı ile 5 sayaç havada kalması hedeflenen Bayraktar Kızılelma, bütünleşmiş edilecek AESA içgüdü ile faziletli durumsal farkındalığa da erbap olacak.

Bayraktar Akıncı'yı geliştirerek Türkiye'yi taarruzi sınıfta insansız iklim ara bulucu geliştirebilen izlemsel devletler arasına sokmayı başaran Baykar, Bayraktar Kızılelma'nın evvel pervaz testini 2023 senesinde gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı da (TİHA) 2018'de bütünleşme hattına girmiş ve müşterek sene sonradan 6 Aralık 2019'da evvel uçuşunu başarıyla tamamlamıştı.

Akıncı evvel uçuşundan kestirmece 1,5 sene sonradan 29 Ağustos 2021'de envantere girerek operasyonel göreve başladı. Selçuk Bayraktar'ın liderliğindeki Baykar kadrosu kabilinden Bayraktar Kızılelma düşüncesince de benzeşim müşterek plan süreci yürütülmesi planlanıyor.

"Ulaştıkça şimdi doğacak giden, baştan sona peşi sıra koşulan müşterek hedef"

Açıklamada değerlendirmelerine toprak sunulan Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Kızılelma'nın ulaştıkça şimdi doğacak giden, baştan sona peşi sıra koşulan müşterek amaç bulunduğunu belirtti.

Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bizi baştan sona şimdi ileriye ve geleceğe taşıyacak. Bayraktar Kızılelma ile asırlardır serbest canlı milletimizin Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla faziletli uygulayım bilimi geliştirerek semalarda ve uzayda doğruluk etmiş olduğu noktayı almasını istiyoruz. Bugün ihtiyacımız bulunan fetihlerin kalplerin kurtarılışı bulunduğunu biliyor; merhametten, hürriyetten ve adil lakırtı ediyoruz. Bu değerlerle insanlığı buluşturmak düşüncesince faziletli uygulayım bilimi yetiştirmek eğer olmazsa gayrimümkün müşterek kaide. Bu sebeple Milli Teknoloji Hamlesi de eleştiri müşterek önemi haiz. Kızılelma'nın milletimize ve insanlığa ihtimam edeceğini düşündüğümüz düşüncesince kadim medeniyetimizin geçmişinden mevrut bu adda değişmeyen kıldık. Dünya 5. döl orion uçaklarıyla insanlı sonuç savaşçı uçakları izliyor. Artık insanlı kıtal uçakları geliştirilmeyecek. Bundan hakeza savaşma alanının en çelimli unsurları insansız sistemler olacak. Biz de geleceğin yarışlarında ülkemizi mevcut edebilmek düşüncesince çalışıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler