USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Başkentteki sistem lisesi elektronik yaşlı üretimiyle öne çıktı

Yılın önce çeyreğinde, 7 milyon 933 bin teklik üretimle okullar bazında en çok dirimlik sağlayıcı Sincan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ürettiği elektronik kartlarla ön plana çıkıyor.

Başkentteki sistem lisesi elektronik yaşlı üretimiyle öne çıktı
23-04-2022 11:42
Ankara

Meslek liselerinin bu senenin geçmiş üç ayındaki toplanmış geliri, 2021'in geçmiş üç ayına göre, yüzdelik 225 artarak 333 milyon liraya yükseldi. Okullar arasındaki istihsal listesinde ise 7 milyon 933 bin teklik üretimle Ankara Sincan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müşterek numara sıraya yerleşti.

Bilişim, çarpıcılık ve elektronik, plastik, eroin teknolojisi, donanım teknolojisi ve iklimlendirme ile möble ve iç mekan dizaynı sahalarında ürettiği ürünler ile pazarın gereksinimlerine yanıt verici dizge lisesi, okul-sektör iş birliğini sonsuz kılarak yetkilendirilmiş etmiş olduğu bulunmaz öğrencilerin henüz havadan istihdam edilmesini sağlıyor.

"Öğrencilerimiz iş dünyasına henüz şen intikal yapabiliyor"

Okulun terbiye ve istihsal faaliyetlerine bağlı AA muhabirine mütekellim ortaöğretim müdürü Cumali Yerdelen, sektördeki şirketlerle imzalanan protokoller sebebiyle öğrencilerin muhtemelen günlerde üretimlik ortamı ve yaşamını durumunda görerek buraları tanışıklık fırsatı yakaladığını söyledi.

Döner sermaye üretiminde senenin geçmiş 3 ayında iş hacmi bazında en faziletli geliri elde ettiklerini hatırlatan Yerdelen, "Bundan sonraları da üretime ayrımsız çabucak bitmeme yazar iş hacmi hedefimizi arttırmak istiyoruz." dedi.

Yerdelen, terbiye ve istihsal bitirdikleri alanlar ortada en faziletli ilişik kıymetli ürünleri çarpıcılık ve elektronik bölümünden elde ettiklerini anlatarak, "Bu bölgede geçmiş kez dizge liseleri içerisinde, SMD devir tertip makinesiyle devir kartı hızlı üretimi yapılabilmektedir. PCB denilen baskılı devir kartı atölyesini de ihdas etmek düşüncesince çalışıyoruz ve bunun düşüncesince umumi müdürlüğümüzle bağlantı halindeyiz." diyerek konuştu.

Okuldaki atölyelerin altyapılarını iri miktarda öz olanaklarıyla kurduklarını ve akıbet kendisine plastik teknolojisi sahasını faaliyete geçirdiklerini aktaran Yerdelen, "İmzalanan protokolle dü plastik iğne makinesi hibesi kazandık. Böylece öğrencilerimiz plastik el işi ve biçim tekniklerini öğrenip kullanabiliyor. Ayrıca bu protokolle çocuklarımız, okulun yanı esna üretimlik yaşamını tanıyarak izin ondan sonra iş dünyasına henüz şen intikal yapabiliyor." ifadelerini kullandı.

"İş sağlığı ve güvenliğini öğrencilerimizde müşterek firez durumuna getirmeye çalışıyoruz"

Yerdelen, öğrencilerin iş sağlığı ve güvenliği ait icraat yaptıklarını belirterek, şöyleki konuştu:

"Çocuklarımızın hoppadak iş güvenliği değil, fasile büsbütün müşterek iş güvenliği disiplini kazanmalarını istiyoruz. Çünkü iş sağlığı hoppadak okulda olması müstelzim müşterek gidiş değil. Bundan ahir yaşamlarında da müşterek firez durumuna bildirmek istiyoruz. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Beypazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile baş başa yürüttüğümüz madencilikle alakadar iş sağlığı güvenliği projemiz var. Bu projede bulunmaktan çevre mutluyuz."

Mesleki eğitimin yanı esna öğrencilerin şahsi ve toplumsal gelişimi düşüncesince faaliyetlerde bulunduklarını dile getiren Yerdelen, "Çocuklarımızın toplumsal yaşama henüz dobra bütünleşmiş olması üzere değme öğrencinin 6 ayrımlı şahsi aksiyon becerisi kazanması ait müşterek izlence uyguluyoruz. Bununla baş başa sayısal girişimcilik üstünde de terbiye çalışmalarımız bitmeme etmektedir." dedi.

"Öğrenciler düşüncesince programlama ve tecrübe seti üretiyoruz"

Elektrik ve elektronik teknolojisi düzlük şefi İsmail Çıkrıktaş ise amme ve hususi sektörle meydana getirilen protokoller çerçevesinde icraat yaptıklarını, ilkokul, ortaöğretim ve darülfünun öğrencileri düşüncesince programlama ve tecrübe seti ürettiklerini söyledi.

Özel terbiye kurumlarındaki öğrencilerin duyusal gelişimlerini ısmarlamak üzere fiber gözlükçü enerji demeti cihazını hepsi parçalarıyla okulda ürettiklerini özetleyen Çıkrıktaş, "Özel sektörden de bazısı siparişler alıyoruz. Elektronik kartpostal devir tasarımını elektronik beyin programlarında tasarlayıp SMD tertip atölyesinde üretiyoruz. Daha sonraları öğrencilerimizle baş başa nitelik kontrollerini yapmış olup siparişlerimizi müşterilerimize ulaştırıyoruz." biçiminde konuştu.

Çıkrıktaş, Sincan branşında mevcut okulların kompanzasyon sistemleriyle çarpıcılık tesisatının acemi kurulum, iş ve onarımlarının dizge liseli öğrenciler çeşidinden gerçekleştirildiğini dile getirerek, şöyleki bitmeme etti:

"Bunları yaparken öğrencilerimizin dizge derslerinde almış olduğu fen detayları pratikte gösterip gelişimlerini sağlamayı amaçlıyoruz. Mezuniyetlerinin peşi esna toplumsal hayatları ve iş düzenlerine henüz tez uyarlanmış olmalarını, malzemeleri tanımalarını ve henüz dobra ücretle işe başlamalarını istiyoruz. Bu biçimde öğretmenlerimizle baş başa Milli Eğitim Bakanlığının bizlere verdiği desteklerle öğrencilerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz."

"Ülkeme yardım sağladığımı düşününce gururlanıyorum"

Elektrik-elektronik kısmı talebesi Mehmet Uğur Çardak da derslerde öğrendiklerini döner atölyelerinde uygulayarak pekiştirdiklerine dikkati çekti.

Bu piyasası doğacak vadettiği düşüncesince seçtiğini vurgulayan Çardak, öğretmenlerinin bölgeye müteallik değme şeyi belletmek düşüncesince ayrımlı üslup teknikleri kullandığını kaydetti. Çardak, "Atölyede kodlayıcı kartları yaptığımda, ülkeme yardım sağladığımı fikren hepsi dostlarım kabil kendimi aşırı alım çalım dolu hissediyorum. Bu gururun indinde maddesel çıkar da elde ediyoruz." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler