USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Balıkesir'de termal su ile desteklenen hidroterapi merkezi adale ve mafsal hastalarına iflah oluyor

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde, selenyum içeren termal suyla buluşan çağdaş Hidroterapi ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi, adale ve mafsal hastalarına misyon veriyor.

Balıkesir'de termal su ile desteklenen hidroterapi merkezi adale ve mafsal hastalarına iflah oluyor
17-01-2023 17:07
Balıkesir

Sağlık Bakanlığınca Bigadiç Devlet Hastanesinin arkasındaki 2 bin 394 metrekarelik bölgede tamamlanan Hidroterapi ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi, üç ay önceki marazlı kabulüne başladı.

İlçenin Hisaköy alanından çıkan ve 98 ila 106 derecelik selenyum içeren termal su ile desteklenen tesiste, havuz ve tıbbi balçık tedavisinin birlikte hikmet otama şekilleri de uygulanıyor.

Bir hidroklimatoloji uzmanı, 1 hikmet tedavisi uzmanı, 2 hidroklimatoloji teknikeri, 2 hikmet tedavisi teknikeri ve 6 hemşirenin fariza meydana getirdiği iyileştirme merkezine aşırı sayıda marazlı başvuruyor.

Geleneksel ve mütemmim tababet (GETAT) polikliniği, ozon tedavisi, mülakat terapisi ve iğne odaları, kardiyak spor salonu, avrat ve koca düşüncesince ayrı ferdî ve şişman havuzların bulunmuş yer aldığı tesis, kas, mafsal ve nörolojik mefluç hastalara ihtimam veriyor.

Ortopedik rehabilitasyon, el rehabilitasyon, parafin, elektrokardiyografi terapi ve nörolojik iyileştirme odalarının da bulunmuş yer aldığı tesiste, üç ayda 100 hastaya 900 gösterim uygulandı.

Tedavilerin SGK kapsamında yapıldığı tesisin, bölgenin esenlik turizmine de yardım sağlaması hedefleniyor.

"Burayı insanlarımıza en müfit hale gelmek düşüncesince mücahede göstereceğiz"

Vali Hasan Şıldak, AA muhabirine, Hidroterapi ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi'nin, ülkede beş on mevcut birlikte esenlik merkezi bulunduğunu söyledi.

Tesise aşırı sayıda hastanın başvurduğunu tamlayan Şıldak, şu halde konuştu:

"Rehabilitasyon merkezimiz ister burada canlı kalburüstü yurttaşlarımıza gerekse esenlik turizmi dalında ilimizden bu hizmeti kabul etmek arzu edenler düşüncesince hazır. Özellikle termal imkanlardan da feyizlenmek neredeyse ilimize doğacak yurttaşlarımıza ve ülke dışından doğacak hastalarımıza da ihtimam vermeye hazır. Şu anda meydana getirilen görevlendirmeyle Bigadiç Devlet Hastanemizle kompakt birlikte halde ihtimam verici merkezimize aşırı sayıda marazlı onma hatırlamak düşüncesince müracaatta bulunuyor. Bu tesisimizin yapılmasına yardım sunan her insana aşırı teşekkürname ederim. Biz de burayı insanlarımıza en müfit hale gelmek düşüncesince mücahede göstereceğiz."

Balıkesir Mustafa Kemal Atatürk kent Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Osman Koçak da tesisi esenlik turizmi açısından ehemmiyetli birlikte tarz biçimine gelmek istediklerini anlattı.

Koçak, yardıma eksikli hastaların tesise geldiğini anlatım ederek, "Hastalarımız havuzlarımızda hevesli ekiplerimizin eşliğinde lüzumlu hareketleri yapıyor. Havuzlar termal su ile kırcı yer aldığı düşüncesince hoppadak suyun etkisinden değil termal olmasından da faydalanıyoruz. Bu boyut hastalarımızın henüz çabuk iyileşmesini sağlıyor. Çok müspet art dönüşler alıyoruz. Ek adına balçık tedavisi de uyguluyoruz, çamurları il dışından getirtiyoruz. Sağlık turizmi açısından da ehemmiyetli birlikte merkeze dönüşen hastanemize topu topu halkımızı bekliyoruz." niteleyerek konuştu.

Merkezin mesul hekimi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Uzmanı Dr. Gül Pembe Çolak ise "Suyun sıcaklığı ve buraya gelinceye derece ısısını kaybetmemesi bizim düşüncesince aşırı önemli. Hastalar suyun hem sıcaklığından bununla birlikte mineral karışımından faydalanıyor. Felçli hastaların rehabilitasyonlarında da bu suyu giymek istiyoruz. Tesisimiz hem bu bölgenin bununla birlikte başka şehirlerden de doğacak hastalar düşüncesince tam donanımda." ifadelerini kullandı.

"Biz buradan aşırı memnunuz"

Eşi Kaniye Deniz'in tedavisi düşüncesince Kepsut'tan mevrut Bekir Deniz de tesisi aşırı beğendiğini dile getirdi.

Deniz, bellek ameliyatının peşi esna oturamayacak hale mevrut eşinin şu anda yürüdüğünü belirtti.

Eşinin 11 aydır hikmet otama gördüğünü kail Deniz, "Biz buradan aşırı memnunuz, buradan aşırı elleme akıbet aldık. Üç aydır buraya geliyoruz. Çok dobra birlikte yer, devletimizin enerjisini burada gördük. Allah devletimizden, yapanlardan razı olsun. Buranın mensupları de güler yüzlü, onlardan da aşırı memnunuz." dedi.

Kaniye Deniz de "Buraya gelmeden önceki aşırı yürüyemiyordum, demincek aşırı iyiyim. Buraya geldikten sonradan aşırı elleme oldum, memnunum. Allah bugünümüzü aratmasın." ifadelerini kullandı.

"Burası olmasaydı Ankara'ya kıymetlendirmek mecburiyetinde kalacaktım"

Uzman çavuş yer aldığı devirde 2015 senesinde Van'ın Başkale ilçesinde basmış yer aldığı mayının patlaması kararı gazi bulunan Muhammed Altınel de sol kolunda modüler fay bulunduğunu anlattı.

Altınel, henüz elleme olabilmek düşüncesince tesise geldiğini dile getirerek, "Haftada dü kat havuz tedavisi, üç gündüz de hikmet otama uygulanıyor. Çamur tedavisi de yapılıyor, 4-5 gündür geliyorum. Bizim düşüncesince bura aşırı güzel, bura olmasaydı Ankara'ya kıymetlendirmek mecburiyetinde kalacaktım. Burası benim düşüncesince avantajlı." niteleyerek konuştu.

Altınel'in benzeri Kezban Altınel de Bigadiç'te yaşadıkları düşüncesince iyileştirme merkezinin kendilerine şişman yarar sağladığını söyledi.

Havuzun kendileri düşüncesince aşırı ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Altınel, "Eşimin balans kaybı hastalığı zımnında havuzda eksiksiz kasları gelişiyor. O nedenden bura onun düşüncesince elleme oldu. Doktorlarımız ve terapistlerimiz bizim elleme ilgileniyor." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler