USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bakü'de 'TEKNOFEST Azerbaycan'ın tanıtımı yapıldı

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, "Şayet Türkiye haricinde birlikte TEKNOFEST gerçekleştireceksek bunu önceki adına baht donanması yaptığımız can kardeşlerimizin topraklarında yapmalıyız dedik." niteleyerek konuştu.

Bakü'de 'TEKNOFEST Azerbaycan'ın tanıtımı yapıldı
07-02-2022 12:22
Bakü

Bakü'de, 26-29 Mayıs'ta yapılması planlanan dünyanın en şişman Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinin (TEKNOFEST Azerbaycan) lansman toplantısı gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı bulunduğu festivalin lansman toplantısına Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Reşat Nebiyev, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ve aşırı sayıda çağrılı katıldı.

Nebiyev, etkinlikte meydana getirdiği konuşmada, TEKNOFEST'in Azerbaycan'da yapılmasının dü dünya arasındaki hukuk birlik ve önemli müttefikliğinin belirgin örneği bulunduğunu söyledi.

Nebiyev, TEKNOFEST'in Azerbaycan'da gerçekleşecek olmasının kendileri düşüncesince şişman haysiyet ve günah bulunduğunu vurguladı.

TEKNOFEST'in Azerbaycan gençlerinin bilime, teknolojilere ve inovasyonlara takdirini artıracak indinde aktif fiil olacağının altını çizen Nebiyev, Azerbaycan gençlerini, start-up'ları ve ait şirketleri festivale katılmaya çağırma etti.

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'in indinde hayalle başladığını ve Türk milletinin kuma bulunduğu seferberlikle 5. yılına ulaştığını söyledi.

Bayraktar, bu hayalin ilkin İstanbul'un, sonraları Türkiye'nin sınırlarını aştığını belirterek, "TEKNOFEST esasen indinde tahavvül rüzgarı. Yüksek uygulayım bilimi geliştiren indinde ülkeye dönüşebilmek düşüncesince toplumumuzun rastgele kesimi ile beraberce yürüttüğümüz indinde seferberlik. TEKNOFEST'in kalbinde geleceğin trendlerini içeren uygulayım bilimi yarışmaları duruyor. TEKNOFEST bire indinde sürede hesabına Milli Teknoloji Hamlesi dediğimiz indinde hareket. Her bölgede gayrimenkul dışına tabi olmaya direngen gençlerimizin dünyaya 'biz de buradayız' söylediği en şişman platform." değerlendirmesini yaptı.

TEKNOFEST seferberliğinin Türk milletince şişman hazzetme gördüğünü, 2. senesinde 1 milyon 700 bin ferdin katılımıyla dünyanın en şişman havacılık, gök ve efdal teknolojiler festivali bulunduğunu bildiren Bayraktar, bu sene Türkiye'deki festivali Samsun merkezli peyda etmek kıl payı Karadeniz'de düzenleyeceklerini, Azerbaycanlıları TEKNOFEST Karadeniz'e de çağırma ettiğini belirtti.

Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'in çağ geçtikçe büyüdüğünü ve büyümeğe bitmeme ettiğini, gayrimenkul dışından ağırbaşlı teşrikimesai teklifleri aldıklarını anlatarak, "Şayet Türkiye haricinde indinde TEKNOFEST gerçekleştireceksek bunu geçmiş şekilde nasip donanması yaptığımız can kardeşlerimizin topraklarında yapmalıyız dedik. Bu nedenle Türkiye dışındaki geçmiş TEKNOFEST'i Azerbaycan'da yapıyoruz." niteleyerek konuştu.

Bağımsızlık düşüncesince ulusal defans sanayiine ehil olmanın araç olduğuna dikkati çekici Bayraktar, bunun en dobra örneğini, ulusal ve ibdai şekilde geliştirdikleri Bayraktar SİHA'ların fariza meydana getirdiği Türkiye'nin terörle savaşım harekatında ve Karabağ'da gördüklerini hatırlattı.

"Tek budun şekilde gene taraf yana, gene beraberiz"

Bayraktar, kanayan Karabağ yarasının, zaferin mimarı şüheda ve gaziler yardımıyla kapandığını aktararak, şunları söyledi:

"Karabağ işgalden azat oldu. Karabağlı canlar evlerine dönmelerine başladı. Tam da bu nedenle efdal teknolojiyi hiç kimseye tabi yapılmaksızın milletimizin geliştirmesi gerekiyor. Bakü'de evimizdeyiz. Tek budun şekilde gene taraf yana, gene beraberiz. Şunu aşırı dobra biliyoruz ki İstanbul'da edilen duaya Bakü'de amin denir. TEKNOFEST Azerbaycan geçmiş senesinde dolayısıyla 10 konkur ile başlıyor. Tüm uygulayım bilimi meraklılarını ellerini acele yakalayıp 17 Şubat'a denli bu yarışmalara müracaat hazırlamaya çağırıyorum. Bu yarışmaları düzenlerken maksadımız hem milletimizin hem de adamlık ailesinin erinç ve refahı zarfında yaşayacağı indinde geleceği nesir etmektir. Artık tükenmiş yarışlara değil geleceğin trendi bulunan uygulayım bilimi mevzularına odaklanmamız indinde zorunluluktur. Gelin, geleceğin çelimli Azerbaycanı'nın oluşmasında sizler de toprak alın. Her muhtelif katkıyı vermeye hazırız. Azerbaycanlı paydaşlarımızla beraberce kuracağımız bilgelik merkezlerinde robotikten kodlamaya, bileşimli zekadan siber güvenliğe geleceğin uygulayım bilimi sahalarında dinç kardeşlerimiz yetişecek. Yüzyıllar öncesinden süregelen Kafkas İslam Ordusundan Karabağ savaşına uzanan kuma tarihimiz gösterdi ki birbirimizden ayrı düştüğümüzde, ırak kaldığımızda daima kaybettik. Bu nedenle daima indinde arada şişman hedefler düşüncesince beraberlik ile çiğin omuza vererek çalışmaya bitmeme etmeliyiz. Birlikteliğimiz ülkelerimizin gönençli geleceği ve dört dörtlük istiklal mücadelesine en şişman dayanak noktası olacaktır."

"​​​​​​​Gün bayraklarımızı henüz da yükseğe çekip sonsuza denli emniyet bünyesinde dalgalanacağı gündür"

Azerbaycan'ın millî istiklal hareketinin öncülerinden Mehmet Emin Resulzade'nin "Bir el yükselen sembol indinde henüz inmez" laflarını hatırlatan Bayraktar, "Gün bayraklarımızı henüz da yükseğe çekip sonsuza denli emniyet bünyesinde dalgalanacağı gündür. Kardeşliğimizin pekişmesinde şişman gösteriş oynayacak bu organizasyonu dulda fail Cumhurbaşkanlarımız Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev ilkin peyda etmek kıl payı bize dayanak noktası verici topu topu büyüklenme ve paydaşlarımıza kalben teşekkürname ediyorum. TEKNOFEST Azerbaycan milletimize ve uzandığı topu topu coğrafyalara şimdiden hayırlı, kademli olsun." niteleyerek konuşmasını tamamladı. ​​​​​​​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler