USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bakan Varank Türkiye'nin en iri canlandırma ve neva stüdyosunda gençlerle buluştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın ramazan buluşmalarındaki sonuç durağı, Türkiye'nin en iri canlandırma ve ahenk stüdyosu bulunan ISF oldu.

Bakan Varank Türkiye'nin en iri canlandırma ve neva stüdyosunda gençlerle buluştu
28-04-2022 15:44
Ankara

Bakanlıktan meydana getirilen açıklamaya göre, Varank'ın "Animasyon, hile ve tasarıma düşkün mısınız? Pazar akşamı (24 Nisan) Ankara'da, Türkiye'nin en aşırı izlenen canlandırma filmine imza atan sayısal nağme ve fon stüdyolarında bu arada iftar zamanı vakti gerçekleştirmek icap misiniz? Katılmak arzu edenler departman ve ya mesleklerini yanıta yazmayı unutmasın." mesajı ilişkin değişik şehirlerden çoluk çocuk Ankara'da buluştu.

Buluşmanın adresi, 8 senedir gösterilen çizik kol "Rafadan Tayfa"nın üretildiği ISF Studios oldu. Bakan Varank, çizik dizinin yapımcısı ve yönetmeni İsmail Fidan'ın ev sahipliğindeki ziyarette benzeri Esra Varank ve gençlerle baş başa canlandırma istihsal süreçlerini durumunda inceledi. Varank ve beraberindekiler henüz sonradan iftar zamanı vakti açtı.

Bakan Varank, iftarın peşi esna gençlerle sohbetinde Ankara Kalkınma Ajansı eliyle ISF ile teşrikimesai yapacaklarını kaydederek kurulması planlanan akademide terbiye bilimi bilimi alanlara dayanak vereceklerini söyledi. Akademinin bu sektörün fabrikası kabilinden çalışacağını tabir fail Varank, burada verilecek beniz yüze ve devir içi eğitimlerden izinli bulunan gençlerin tüketicilere kazandırılacağını vurguladı.

Davete eklenen öğrencilerin stüdyoya yetişmen adına gelebileceği sözünü Fidan'dan aldığını aktaran Varank, stüdyonun nağme sanatçılarına da açılacağını belirtti. Gençlerin ortak sorusu ilişkin yonga tasarımının niş ortak düzlük bulunduğunu özetleyen Varank, Türkiye'nin evvel domestik ve mili adına düşünülmüş işlemcisi bulunan Çakıl'dan bahsetti.

Varank, bakanlığının ilkokuldan anadan görme girişimciye derece herhangi ortak yaşlarındaki bireye müteveccih faaliyetleri bulunduğunu tabir ederek, "İlkokuldaki çocuklarımızı, Deneyap Teknoloji Atölyeleri ile buluşturuyoruz. KOSGEB ile ortak iş noktayı ayırmak talip anadan görme girişimcileri destekliyoruz. Hayatın herhangi ortak bölgesine raci ortak bakanlığız." dedi.

"Samsak döveçli" mini konser

Gecede, Elif Buse Doğan mini ortak dinleti vererek iftara mevrut misafirlere şaşırtı yaptı, ilahilerden el müziği bestelerine derece nice im seslendirdi. Doğan, Kütahya Tavşanlı'nın pop türküsü Samsak Döveci'nin değişik versiyonlarını da bu arada seslendirdi. Varank ve Doğan, türküye ismini sağlayan sarımsak döveci ile çalım verdi. Konserin peşi esna Bakan Varank, Elif Buse Doğan'a TEKNOFEST montu armağan etti. Doğan'ın İstanbul'daki akıbet TEKNOFEST’e neşeli dolayısıyla giremediğini belirtmesi ilişkin Varank, kendisini bu yıl Samsun'da yapılacak TEKNOFEST'e çağırma etti.

Rafadan Tayfa karakterlerinden Hayri ve Kamil'in, Varank ve katılımcılara Osmanlı şerbeti ve allı güllü kit ağırlama etmesi mülevven görüntülere oyunluk oldu.

"Çok alım çalım verici"

Davete eklenen adlardan Kadıköy Anadolu Lisesi Öğrencisi Zeynep Karahasanoğlu, animasyona aşırı ilişik bulunduğu düşüncesince davete İstanbul'dan katıldığını belirterek, "İstanbul'dan geldim. Bu sektörle aşırı ilgiliyim o nedenden ortak stüdyo gitmek aşırı elleme ortak okazyon he benim için. Kendi kültürümüzün ortak başarısını gitmek aşırı alım çalım verici." sanarak konuştu.

Yenikent Anadolu Lisesi Öğrencisi Eren Sami Özdemir, "Annem Twitter'da bakanı izleme ederken görmüş, benim de resme ve animasyona ilişik olduğumu bilmiş bulunduğu düşüncesince bazısı resimlerimi göndermiş, Anneme ileti atılmış, ego de görür görmez aşırı sevindim." dedi.

Gazi Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü 4. dershane talebesi Nurbanu Koçak, "Sayın Bakanımızı Instagram'dan izleme ediyordum zaten. Gençlerle bulunan yakınlığını da biliyorum. Ortam aşırı keyifli, aşırı eğlendim güzeldi." sanarak konuştu.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencisi Asyacan Ertürk, "Bölümümüzden müşavir öğretmenimiz WhatsApp grubuna ileti gönderdi. Ben de elden katıldım. Onaylanmış Instagram'dan ego de geldim. Çok faydalı ve belletmen he aşırı mutluyum." ifadelerini kullandı.

Endüstri mühendisi Fatma Şahin de duygularını, "Bakanımızın gençlerle iftar zamanı vakti buluşmalarını doğrusu izleme ediyordum. Twitter’dan şansımı denedim. Çok heyecanlandıran ortak davetti. Çok elleme ortak çağ he bizim için. Sürprizleriyle baş başa emeği güzeşte her insana hassaten davetleri düşüncesince Sayın Bakanımıza teşekkürname ederim." laflarıyla aktardı.

"Kalkınmada ortak numara yazık bizde"

Varank, on paralık tanımadığı gençlerle iftar zamanı vakti buluşmaları yaparak hem gençlerin fikirlerini edinmeyi bununla birlikte bakma ile ilişik düşüncelerini öğrenmeyi istediğini belirterek, "Ramazan ayının akıbet organizasyonunda akıbet iftar zamanı vakti davetini de hassaten animasyon, tasarım, hile sektörüne özen duyan gençlerle yaptık. Gençlerle, sektördeki arkadaşlarımızla oyunu konuştuk, animasyonu konuştuk, Türkiye'yi nite henüz elleme noktalara getirebiliriz, onların fikirlerini dinledik." ifadelerine toprak verdi.

ISF stüdyolarının Türk kültürüne de görev fail aşırı ağırbaşlı ortak altyapıya erbap bulunduğunu kaydeden Varank, "Burada animasyon, diziler ve beyaz perde filmleri üretiliyor. Aynı sürede seslendirmeyle ilişik nağme stüdyosu adına da aşırı ağırbaşlı ve birinci dershane işlere imza atılıyor. Son devirde hile piyasasının geldiği noktadan hakkıyla memnunuz. Şirketlerimiz aşırı ağırbaşlı eklenmiş bedel üretiyorlar. Yurt dışından aşırı ağırbaşlı yatırımcılar hile sektörüne, firmalarımıza ağırbaşlı yatırımlar yapıyorlar. 2021 senesinde dünyada hile dalında en ortak tomar envestisman düzlük kent İstanbul oldu." bilgilerini paylaştı.

Varank, bakma adına yaşamın herhangi ortak bölgesine raci planlar gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "2 çağ ilkin Karaman'daydık. Divle Obruk Peyniri sanarak ortak peynirleri var. Peyniri yapmış olup tuluma basıp mağaraya koyuyorlar. 4 ay bekletiyorlar. O mağaranın altyapısına da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı adına Kalkınma Ajansı marifetiyle dayanak vermişiz. Bana yazıyorlar içtimai medyadan. 'Ya senin peynirle ne işin var?' diye. İşte onu ifşa etmek istiyorum. Bölgesel kalkınma da bizim ruzname maddelerimizden ortak tanesi." dedi.

Hayatın herhangi ortak bölgesine dokunduklarını bildiren Varank, "Göbeklitepe'nin çatısını Bakanlık adına nano malzemeden ortak membranla tığ kapladık. Türkiye'yi kalkındırma savaşı veriyorsak ortak numara yazık bizim bakanlığımıza düşüyor." ifadelerini kullandı.

Varank, Elif Buse Doğan'ın seslendirdiği eserlerle iftar zamanı vakti sonrası sevinçli ortak saat geçirdiklerini anlatarak, "Gençlerin türküyü önemsemelerini, özlük kültürümüzün müziğiyle yetişmelerini, özlük kültürümüzün müziğinden bilgili olmalarını önemsiyoruz. Aslında ISF stüdyoları Türk kültürüne görev fail aşırı ağırbaşlı işlere imza attı. Böyle ortak stüdyoda Türk el müziğinden asar dinlemek, bunun indinde ilahiler itaat etmek değişik ortak deneyim oldu. Samsak Döveci sürprizi de gözlerinden gördüğüm kadarıyla, halis muhlis misafirlerimizin hoşuna gitti." değerlendirmesine bulundu.

Türk kültürüne akıllıca çizik filmler​​​​​​​

Çocukları eğlendirmek mottosuyla, "İnsana bedel katmak" misyonuyla kurulan ISF Studios, encam dozaj canlandırma ve yapım işleri hassaten kazanmak az daha sayısal sanatların tamamında icraat yürütüyor. Rafadan Tayfa, Yade Yade kabilinden kol filmlerin yanı esna Rafadan Tayfa'nın beyaz perde versiyonlarını çıkaran canlandırma stüdyosu, Türkiye’de büyümekte bulunan bu sektörün öncülerinden bir tanesi olma hedefiyle hassaten Türk kültürüne akıllıca çizik filmlerle zevk topluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler