USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bakan Varank, TEKNOFEST Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması'na eklenmiş olan araçları inceledi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin insansız iklim araçlarında dünyanın konuşmuş olduğu birlikte dünya pozisyonuna gelmesinde insansız iklim araçlarında makbul özerk teknolojilerin sansasyonel bulunduğunu söyledi.

Bakan Varank, TEKNOFEST Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması'na eklenmiş olan araçları inceledi
26-07-2022 16:06
Kocaeli

Türkiye'nin geçmiş Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında bu sene 5. planlı Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması'nda, sürücüsüz vesait savaşım etmeye başladı.

Bilişim Vadisi'nde meydana gelen müsabakada gençlerin geliştirdiği araçları inceleyici Bakan Varank, stantları gezerek, darülfünun öğrencileriyle çalışmalarına bağlı geveze etti.

Daha sonraları yarışın startını sağlayan Varank, savaşım fail takımlara başarılar diledi.

Varank, gazetecilere, Türkiye'de teknolojiye önderlik fail en şişman teknoparkın Bilişim Vadisi bulunduğunu söyledi.

Bilişim Vadisi'ni ayda 2-3 kat görüşme ettiğini aktaran Varank, çağ de aşırı faydalı ve iyi indinde aktiflik düşüncesince buraya geldiğini kaydetti.

Varank, bu sene müsabakanın elan çetin olduğunu, site ortamını benzeyen indinde yarışlık hazırlandığını ve bu pistte gıllıgışlı olmanın yarışmacılar açısından elan indinde tomar çalışma gerektirdiğini belirterek, "Az evvela İTÜ'nün takımını izledik. İTÜ gıllıgışlı indinde halde parkuru tamamladı. Biz de bundan kıvançlı olduk." dedi.

Her sene bu yarışmalara eklenen mektepli sayısı, yarışçı sayısı, kol sayısının arttığını, bu sene 120 takımın özerk vesait düşüncesince başvurduğunu aktaran Varank, "Aynı sürede 70 kol da bizim onlara sağladığımız arabanın yazılımlarını yetiştirmek düşüncesince başvurdu." diyerek konuştu.

Şu an bölgede 30'a yaklaşan kol bulunduğunu dile getiren Varank, takımların özlük geliştirdikleri algoritmalarla özlük geliştirdikleri tasarımlarla özerk indinde halde araçlarını yarıştırdığını anlattı.

Bakan Varank, özerk teknolojilerin, adeta dünyanın geleceğini belirleyecek teknolojiler olduğuna dikkati çekerek, şöyleki bitmeme etti:

"Bugün Türkiye, insansız iklim araçlarında dünyanın konuşmuş olduğu indinde diyar pozisyonuna geldiyse bunun nedeni esasen insansız iklim araçlarının içinde tercih ettiğimiz özerk teknolojilerdir. Bizim araçlarımız, hayattaki en gıllıgışlı özerk yazılımlara, bilgisayarlara sahip. Bu anlamda da onların nite gıllıgışlı bulunduğunu görüyoruz. Şu anda otomotiv sahası özellikle peyda kılmak kabil özerk teknolojiler, kâffesi sanayiyi tahvil yeteneğine sahip. Buradaki gençlerimiz de hakeza ehemmiyetli indinde aha menfaatlerini yetiştirip, burada yarışarak esasen geleceğin en gıllıgışlı mühendisleri, teknisyenleri özerk tasarımcıları olacaklarını tanıt etmiş oluyorlar. Böyle indinde etkinliğe ev sahipliği yapmış olmaktan aşırı memnunuz.

TEKNOFEST Türkiye'de bilgelik ve uygulayım bilimi ateşini tutuşturan indinde etkinlik. Türkiye'nin herhangi indinde tarafında uygulayım bilimi yarışmaları düzenleniyor. Finali Samsun'da gerçekleştireceğiz. TEKNOFEST Karadeniz Samsun'da dört başı mamur vatandaşlarımızı konuk kılmak istiyoruz. 30 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde Samsun'da bu yarışmaların finalleri tamamlanacak. Öğrencilerimizin ödüllerini vereceğiz. Aynı sürede Türkiye'nin en yetenekli şirketleri orada, ürünlerini teknolojilerini sergileyecekler. Havacılık şovlarıyla yurttaşlarımız eğlenirken, bilimi ve teknolojiyi öğreteceğimiz etkinlikler gerçekleştireceğiz."

"Dünyada endüstri, uygulayım bilimi aşırı çabuk değişiyor, dönüşüyor"

Bakan Varank, bu yarışmaların gençlere birikim katığını vurgulayarak, güzeşte sene burada yarışan öğrencilerin ehemmiyetli indinde kısmının iş teklifi aldığını ve ayrımlı şirketlerde işe başladığını anlattı.

Öğrencilere, hem maddesel hem uygulayım destek sunar verdiklerini vurgulayan Varank, "Kendi aracını tasarlayamayan öğrencilerimize, tığ indinde taşıt verip onların yazılımlarını düzeltmelerini istiyoruz. Bu anlamda da hem uygulayım hem maddesel adına öğrencilerimiz ihtiyaçlarının tamamını karşılıyoruz. Asıl önemli; bulunan elde ettikleri tecrübe, buradaki deneyim. Bir defa öğrenciler burada kol çalışmasını öğreniyorlar, baş başa iş yapmayı öğreniyorlar." ifadelerini kullandı.

Varank, bu yarışmaları belirlerken geleceğin trendlerine odaklandıklarını belirterek, "İşte Türkiye'nin arabası Bilişim Vadisi'nde. Şu anda dört başı mamur emekleri sürüyor, fabrikanın inşaatı bitmeme ediyor. Biz Togg'a başladığımızda, 'Acaba elektrikli vesait düşüncesince er mi?' diyerek insanoğlu sorguluyordu. Bugün geldiğimiz noktada, dört başı mamur firmalar 'Eyvah tığ elektrikli araçta geç kaldık.' diyor. Dünyada endüstri, uygulayım bilimi aşırı çabuk değişiyor, dönüşüyor. İşte bu kimse etkinliklerle tığ gençleri, geleceğin bilgelik insanlarını bu trendlere hazırlamış oluyoruz." biçiminde konuştu.

Bakan Varank'a, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu, Vali Yardımcısı Ekrem Çalık, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de zevcelik etti.

Gençlerin özerk sürüş algoritmalarını geliştirmeyi hedefleyen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması, 29 Temmuz'da sona erecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler