USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bakan Varank: KOSGEB'in Ar-Ge'ye müteveccih dayanak noktası programının ikinci çağrısına çıkıyoruz

Bakan Varank, "Bugün KOSGEB'in Ar-Ge'ye müteveccih dayanak noktası programının ölçülü faziletli ve faziletli teknolojili alanlara müteveccih ikinci çağrısına çıkıyoruz." dedi.

Bakan Varank: KOSGEB'in Ar-Ge'ye müteveccih dayanak noktası programının ikinci çağrısına çıkıyoruz
17-12-2021 12:30
Kocaeli

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bilişim Vadisi'nde ölçülü 2021 Verimlilik Proje Ödülleri&TEVMOT Projesi Plaket Takdim Töreni'nde, 2014 yılından bu yana gerçekleştirdikleri Verimlilik Proje Ödülleri Töreni'ne, güzeşte sene müstevli zımnında durmak mecburiyetinde kaldıklarını, bu sene henüz efdal katılımla henüz çelimli ortak halde kaldıkları yerden bitmeme ettiklerini söyledi.

Proje ödülleri düşüncesince bu sene 53 ilden 279 şişman ölçekli, 77 itidalli ölçekli, 51 dar ve önemsiz ölçekli pres ve 61 amme işletmesi iktisap etmek kıl payı mecmu 468 plan başvurusu aldıklarını dile getiren Varank, başkaca 60 ilden 288 özgür değerlendiricinin müracaat yaptığını tabir etti.

Bakan Varank, bu rakamların yedincisini düzenledikleri Verimlilik Proje Ödülleri düşüncesince üstün dereceli bulunduğunu belirterek, "Tabii bu alakanın direkt ve endirekt katı baş döndürücü nedeni mevcut fakat bizzat ego bunlardan en önemlisini pandeminin zorba tesiri kendisine görüyorum." dedi.

Firmaların müstevli ortamındaki belirsizliklere, inovatif ve feyiz DOĞRU yaklaşımlarla yanıt verdiğini kail Varank, "Pandemide ortaya çıkan yılgı şartları online kanallara geçerek, istihsal süreçlerini dijitale ve otomasyona aktararak, operasyonel verimliliklerini artırarak aşıyorlar. İşte bugün, verimliliklerini bırakmak amacıyla baş döndürücü kıymetli planlar meydana getiren bu firmalara ödüllerini sunma edeceğiz." niteleyerek konuştu.

Varank, dünyada kalan erke fiyatlarını da dikkate aldıklarında erke verimliliğinin işletmelerin rekabetçiliğinde en ehemmiyetli hususlardan birisi olduğuna dikkati çekerek şöyleki bitmeme etti:

"Bu sebeple tığ de endamsız ismi TEVMOT olan, KOBİ'lerde Enerji Verimli Motorların Teşvik Edilmesi projesiyle ehemmiyetli ortak düzentileme başlattık. 7 OSB'mizde çalışkanlık yayınlayan 33 KOBİ'nin kullandığı emektar motorları dünkü soy sop dişi motorlarla değiştirdik. Bu işin maliyeti noktasında da KOSGEB ile KOBİ'lerimize ehemmiyetli destek sunar sağladık. İşletme Geliştirme Desteği ile dünkü tahsil edilen erke dişi motorların maliyetinin yüzdelik 60'ını tığ karşıladık. Bu motorların domestik vesikası mevcut ise sağladığımız desteği yüzdelik 75'e denli çıkardık. Bu sayede şu ana denli 1000 megavatsaatlik cazibe tasarrufu elde ettik. İşte dakika dişi motorlara geçerek bu tasarrufun gerçekleşmesini sağlayıcı firmalara da onurluk takdimi yapacağız."

"İhracatımız Cumhuriyet tarihinde önce el salname bazda 220 bilyon dolara ulaştı"

Türkiye'nin, hükümetleri zamanında herhangi ortak bölgede baş döndürücü şişman ilerlemeler kaydettiğini tamlayan Varank, "Bu sahaların başlangıcında da Bakanlığımız uhdesindeki endüstri ve uygulayım bilimi geliyor.
Son 19 yılda ölçülü endüstri altyapısından iş ve envestisman ortamına, Ar-Ge ve uygulayım bilimi ekosisteminden kalifiye insanoğlu kaynağına, KOBİ'ler ve girişimcilikten lehçe kalkınmaya denli nice bölgede akliyeci ve sansasyonel politikalar uyguladık." dedi.

Bakan Varank, senelerdir adım etap büyüyen Türk sanayisinin müstevli sürecinde tamamı dünyanın dikkatini çektiğini, rüştünü kanıtlama ettiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"İşte ihracatımız… Cumhuriyet tarihinde önce el salname bazda 220 bilyon dolara ulaştı. Bu değerin kısaca yüzdelik 95'i de imalat endüstri mamüllerinden oluşuyor. Biz henüz baş döndürücü bilgi, uygulayım bilimi ve emeğin kullanıldığı, eklenmiş değerin bulunduğu endüstri ürünleri üretip satıyoruz. Ayrıca burada elden ortak hacim artışından bahsetmiyoruz, strüktürel kendisine da şişman ortak inkılap var. 2002 senesinde ağırlığı az teknolojili ürünlerden oluşan 36 bilyon dolarlık ihracatı fakat yapabiliyorduk. Bugün ise efdal ve orta-yüksek teknolojili mamüllerin domine etmiş bulunduğu ortak dış satım sepetimiz var. Diğer taraftan, bu sene bakımından 1 bilyon dolar değerlemeye vasıl Unicorn, doğrusu bizim deyimimizle Turcorn sayımız 5'e yükseldi. Bugün Türkiye, dünyanın en şişman gazeteleri çeşidinden teknolojide Avrupa'nın yıldızı kendisine nitelendiriliyor."

"Gelişen endüstri ve uygulayım bilimi ekosistemi ekonominin gelişmesine yardım sağlıyor"

Bakan Varank, gelişen endüstri ve uygulayım bilimi ekosisteminin, ekonominin gelişmesine de efdal kurda yardım sağladığına ayraç ederek, "Bakınız Türkiye'nin çoğalma performansında en şişman hisse sahiplerinden biri, sonuç dü çeyrekte yüzdelik 40 ve yüzdelik 10 büyüyen endüstri sektörüdür. Ancak burada baş döndürücü ehemmiyetli bulunan ortak ayrıksı konu henüz var. Nedir o? Üretimdeki artım yanında istihdam da getiriyor. Pandeminin aslında bu yana sanayideki mukayyet istihdam 4 milyondan 4 milyon 700 bine çıktı. Tam 700 bin nefis ortak artış. Türkiye ekonomisini elden kurlar üstünden denetlemek ülkemize şişman haksızlıktır. Üretim cephesindeki çeşitliliğimiz, akse dönemlerindeki direncimiz, canlı ve doğurucu iş gücümüz, riziko alabilen girişimcilerimiz Türkiye ekonomisinin dikel kemiğidir." değerlendirmesinde bulundu.

Ülke ekonomisinin en ehemmiyetli kahramanlarının da elbette herhangi ortak sektörde hakkında teri akıtan emekçiler bulunduğunu dile getiren Varank, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, herhangi ortak devirde çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemeyi duyuş edindik. Elbette sonuç devirde yaşanmış bulunan teessürat karşısında çalışanlarımızın emeğini, ekmeğini, hakkında terini arkalamak esas sorumluluğumuzdu. Bu noktada cemaziyelevvel Sayın Cumhurbaşkanımızın anons etmiş bulunduğu dünkü minimal ücretin, milletimiz ve amele kardeşlerimiz çeşidinden baş döndürücü müspet karşılandığını görüyorum. Yüzde 50 artım oranıyla bugüne denli mamul en efdal sevap artışını çalışanlarımıza elde etmiş olduk."

Varank, bu artışın işverenler üzerindeki yükünü hafifleterek minimal ücretten sağlık vergisi ve mühür vergisini de kaldırdıklarını, sonunda işvereni 450 lira arttırma ortak yükten kurtardıklarını söyledi. Bakan Varank, dünkü minimal ücretin çalışan, çalıştıran ve tamamı kesimler düşüncesince hayır olmasını dileyerek, "Oluşan kapalılık havasının dağılacağı ortak devre hızlıca gireceğiz. Bunu da yatırım, üretim, istihdam ve dış satım gündemini canlı sara yapacağız." dedi.

"KOSGEB'in Ar-Ge'ye müteveccih dayanak programının ikinci çağrısına çıkıyoruz"

Bakan Varank, "Bugün KOSGEB'in Ar-Ge'ye müteveccih dayanak programının itidalli efdal ve efdal teknolojili alanlara müteveccih ikinci çağrısına çıkıyoruz." dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler