USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bakan Varank 42 İstanbul yazılım mektebinde gençlerle buluştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Açık Kaynak Platformu ile Ekol 42'nin iş birliğiyle oluşturulan 42 İstanbul ve 42 Kocaeli okullarındaki öğrencilerin oyunlaştırılmış metotla planlar yaparak yazılım öğrendiklerini belirtti.

Bakan Varank 42 İstanbul yazılım mektebinde gençlerle buluştu
12-09-2022 13:03
Ankara

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Açık Kaynak Platformu ile Ekol 42'nin iş birliğiyle oluşturulan 42 İstanbul ve 42 Kocaeli okullarındaki öğrencilerin oyunlaştırılmış metotla planlar yaparak yazılım öğrendiklerini belirterek, "Bu kimse inovatif yetişek metotlarıyla Türkiye'deki yazılımcı kapasitesini tasarruf etmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Bakanlıktan meydana getirilen kayıtlı açıklamaya göre, Varank, Vadi İstanbul'da mevcut 42 İstanbul'da yazılım öğrenen gençleri görüşme etti.

Varank, ziyarette gençlerin okuldaki programları izleme ederek birbirlerine araştırma görevlisi olduklarını ve yazılımcı namına yetiştiklerini belirterek, okulları ülkeye güzeşte sene kazandırdıklarını anımsattı. Varank, şöyleki bitmeme etti:

"42 Kocaeli ve 42 İstanbul'da bu işe ilgiyi bulunan başta gençlerimizi ortak sınava yayıncı tutuyoruz. Genç arkadaşlarımızın algoritma kırma yetenekleri mevcut mı, riyazi tefekkür yetenekleri mevcut mı, çabucak ona bakıyoruz. 18 yaşını açıkgöz Türk yurttaşı herhangi ortak arkadaşımız bu okullara başvurabiliyorlar. Genç arkadaşlarımızı ziyarete geldik. Daha evvel lezzetli havale lafı vermiştim. Onu hesabına getirmiş oldum. Kendileriyle geveze ettik. 42 okulları yenilikçi ortak öğrenme metodu. Mezunları güzel biçimde yazılım öğreniyorlar. Mezunlarının yüzdelik 90'lar seviyesinde iş bulduğunu hâlâ eski tecrübelerden görebiliyoruz. Bu kimse inovatif yetişek metotlarıyla Türkiye'deki yazılımcı kapasitesini yükseltmek istiyoruz. 42 okulları da şimdiye derece yüzümüzü ağartan ortak düzentileme oldu."

Okullar gençlerin önünü ayırmak düşüncesince tasarlandı

Varank, bu okulların en iri hususi durumunun tek eğitmen yapılmaksızın ağız ağıza oyunlaştırma ve plan sabah akşam biçimde yazılımı öğretmesi olduğuna ayraç etti.

Okulda öğrencilerin oyunlaştırılmış metotla projeleri yaparak yazılım öğrendiklerini tabir fail Varank, "Aynı sürede öğretmen yapılmaksızın öz kendilerine bu işi öğreterek ortak araya gelmiş şekilde maslahat çözerek yazılım öğreniyorlar. Gerçekten inovatif ortak metot. Bu okulları gençlerimizin önünü ayırmak düşüncesince tasarladık. Hiçbir sevap arzu etmiyoruz. Burada paydaşlarımız da var. Bu programı, Türkiye Açık Kaynak Platformu ile baş başa geliştirdik. Platformun iri yazılımcı şirket ortakları var. Global markalar bu işin ortağı. Oradaki şirketler da bu öğrencilerimizi ortak numara yıldan itibaren yetişmen namına bünyelerine katıyorlar. Şirketlerimizin kalifiye öge ihtiyacını da bu biçimde elde etmiş oluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ziyaret sonra Vadi İstanbul'da restoranı bulunan adlı sanlı reis Danilo Zanna'nın hususi tarifiyle meydana getirilen tiramisuyu kestirmece 150 gence servis fail Varank, Danilo Şef ile de görüntülü görüştü.

Varank, "Tiramisuları ego ısmarladım. Yemekler de senden şefim." derken Danilo Şef de "Hepsini ağırlayacağım, benim misafirim olsunlar." karşılığını verdi.

"42 İstanbul'da yazılımın temellerini öğreniyoruz"

42 İstanbul katılımcılarından Selin Tepe, hem çalışıp hem eğlenerek öğrendiklerini belirterek "Ben filhakika ayrıksı ortak okulda okuyorum ancak bura aşırı hâlâ iyi. Bakanımıza aşırı teşekkürname ederiz. Bize de şaşırtı oldu. Çok şaşırdık görünce." ifadesini kullandı.

İrem Öztimur, 42 İstanbul'da yazılımın temellerini öğrendiklerini vurgulayarak, "İmkanlar aşırı güzel. Ben bu kadarını beklemiyordum." dedi.

Hasan Kemal Gümüşcüoğlu da "Çok değişik ortak eğitim. Sunulan sistemden ve imkanlardan aşırı memnunum. Sayın Bakanımın sürprizine şaşırdım. İnce ortak hareket. Bize ikramda bulundu." sanarak görüşlerini dile getirdi.

Muhammed Enes Başpınar, öğrenirken öğretmenin öz öğrenme periyodunu müspet etkilediğine ayraç ederek, "Bir okulda öğretmenden alabildiğiniz o öğretmenle sınırlıyken burada her insanın bilgisini herkesten alabiliyorsun." laflarıyla deneyimini aktardı.

Karabük Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 4'üncü derslik talebesi Ayşe Hümeyra Cengiz, Bakan Varank'a şaşırtı ziyareti ve ikramı düşüncesince teşekkürname ederek 42 İstanbul serüvenini şu laflarla anlattı:

"Yazılım eğitimi alıyoruz. Şubattan buyana buradayım. Okulla baş başa yürütüyorum. Bakanımızın attığı tweeti görerek buraya geldim. Kendimiz araştırarak çabalayarak öğrendiğimizde hâlâ mihman bulunduğunu düşünüyorum."

Danilo Şef gençleri ağırladı

Bakan Varank'ın ziyaretinin peşi sıra Danilo Şef, 42 İstanbul öğrencileri ve mezunlarına Vadi İstanbul'da mevcut restoranında kahvaltı verdi.

Danilo Şef, Türkiye'nin en cin fikirli ve en güzel gençlerini ağırladıklarını belirtti.

Türkiye Açık Kaynak Platformu Direktörü Sertaç Yerlikaya da ev sahipliği düşüncesince Danilo Şef'e teşekkürname etti.

Danilo Şef, kahvaltı esnasında Bakan Varank'ı görüntülü aradı. Bakan Varank, gösterdiği nazarıitibar zımnında Danilo Şef'e teşekkürlerini ileterek "Türkiye'de erdemli teknolojiye verdiğin desteği tek unutmayacağız." esprisini yaptı. Danilo Şef de "Estağfurullah seve seve ancak maşallah ne derece aşırı aşındırmak yiyorlar." karşılığını verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler