USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Bakan Kasapoğlu, Guidetti ile pizza yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vakıfbank ve A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başantrenörü Giovanni Guidetti ile müşterek baş başa mutfağa girerek pizza yaptı. Gündem bu kat İtalyan mutfağı olsa da düet gene de spora aldırmaz kalamadı.

Bakan Kasapoğlu, Guidetti ile pizza yaptı
03-01-2022 17:14

Her fırsatta uçan top alanlarında müşterek araya mevrut Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Vakıfbank ve A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başantrenörü Giovanni Guidetti, bu kere mutfakta buluştu. Birlikte pizza önleyen ikilinin gündemi ise İtalyan mutfağı ve spordu.

Bakan Kasapoğlu ve Guidetti İstanbul'da müşterek pizza restoranında buluştu. Bakan Kasapoğlu'na İtalyan mutfağı dendiğinde akla evvela mevrut yiyeceklerden bulunan pizzanın tarifini sağlayan Guidetti, pizza yapımının püf noktalarını anlattı. Başarılı çalıştırıcı içimli müşterek pizzanın sırrının domates sosunda bulunduğunu anlattı. Evinde de kalın pıtrak pizza yaptığını dile getiren Guidetti ile Bakan Kasapoğlu, beraberce maya açtı.

Giovanni Guidetti'nin ‘Hamuru kızım üzere his biçiminde açıyorsunuz' lafına Bakan Kasapoğlu gülerek, ‘kalp önemli' karşılığını verdi. Malzemeleri katılan pizzaları düet beraberce kürekle fırına sürdü.

Pizzalar pişerken düet alevlenmiş müşterek sohbete daldı. Bakan Kasapoğlu'nun sorularını arkadaşça cevap veren deneyimli beceri adam, voleybola bulunan ilgisinin babasının uçan top antrenörü olması haysiyetiyle aşırı ıvır zıvır yaşlardan itibaren başladığını söyledi.

Giovanni Guidetti, Bakan Kasapoğlu'nun 'sporda sürdürülebilir başarının sırrı nedir' sorusuna, “Her devir elimizden gelenin en iyisini hazırlamaya çabalamak. Farklı karakterler ve insanlardan müesses ekip sporlarında mutedil noktada kavuşmak herhangi müşterek devir belkili olmuyor. Bunu belkili etmek benim kısaca koçun görevi. Bir koçun görevi birlik kendisine budur. Herkesi kuma müşterek noktada buluşturup bire müşterek maksadı ve arzuyu aşılamak. Eğer herkeste bu kapılanma duygusunu müşterek hayale, hedefe, takıma yahut kulübe müşterek biçimde hissettirebilirseniz dört başı mamur şahısların bu arada çalıştığını görürsünüz ve başarıya ulaşırsınız” yanıtını verdi.

13 sene evvela Türkiye'ye ulaştığında ve aşırı zorlandığını anlatım fail İtalyan beceri adam, “Türkçem sıfırdı ve takımda az henüz kimesne İngilizce konuşmuyordu. Antrenman bitince kayboluyor gibiydim. Yanlış yönlere gittiğimi hatırlıyorum. Hayat on paralık havadan değildi. Menajerimi arayıp İtalya'ya değiştirmek istiyorum, bana ekip bul demiştim. Sonrasında adım adım alışmaya başlıyorsunuz saf olarak. Türk ihvan edindikçe, ekip da elleme derece derece bu şehri ve kullanıcılarını sevmeye başladım” dedi.

Bakan Kasapoğlu ile Guidetti arasındaki geveze henüz sonraları şöyleki gelişti:

- Sütlaç mı, Gelato mu?
Gelato. Sormaya icap yok.

- İskender mi, pizza mı?
Pizza. Sormaya icap yok.

- Türk kahvesi mi, espresso mu?
İkisini de aşırı sevdiğimi söylemem gerek. Ama makinelerle gerçekleştirmek henüz havadan bulunduğu düşüncesince espressoyu seçiyorum.

- Kitap kıraat etmek mı film bağlı olmak mi?
Kitap. Kitap okurken henüz aşırı nesne öğrenebilirim.

- Müziksiz hayatta olmak mı, televizyonsuz hayatta olmak mı?
Televizyonu müşterek tomar açmam. Açtığımda çabucak spor müsabakalarını izliyorum. Ama müziksiz yaşayamam.

- Maçı 3-0 mı kazanmak, yok ise 5. sette mi kazanmak?
Beşinci sette kazandığım maçlar herhangi müşterek devir henüz heyecanlıydı. Tabi arada müşterek depresif de olabiliyor. 5. set. İki takımın da aşırı elleme savaşım ettiğini gösterdiği düşüncesince 5. seti seçeceğim. 3-2 dü takımın da pes etmediğini gösteriyor.
Bu dörtköşe sohbetin peşi sıra sıra, pişen pizzaların tadımına geldi. Bakan Kasapoğlu'nun meydana getirdiği mantarlı pizzanın tadına icra vekili Guidetti, uslu ve elleme bulduğunu söyledi. Bakan Kasapoğlu da İtalyan beceri insanın meydana getirdiği karamalize soğanlı pizzayı aşırı beğendiğini belirterek Guidetti'yi kutlama etti.

Ali Nargüner
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler