USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Bakan Kasapoğlu: 'Gençlerimiz için her alanda iş birliğini önemsiyoruz'

Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde planlı Üniversiteler Koordinasyon Toplantısı'na eklenen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye'deki spor yatırımlarının katlanarak bitmeme edeceğini ve her devir gençlerin yanı sıra arazi almaya bitmeme edeceklerini a?

Bakan Kasapoğlu: 'Gençlerimiz için her alanda iş birliğini önemsiyoruz'
28-11-2021 13:25

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığı çeşidinden hazırlanmakta bulunan Gaziantep Üniversitesi'nin ev sahipliğinde planlı Üniversiteler Koordinasyon Toplantısı, Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde düzenlendi.

Toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Vali Davut Gül ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yanı esna aşırı sayıda darülfünun rektörü ile öğretim üyesi katıldı. Program Gaziantep Üniversitesi'nin lansman filmiyle başladı. Programda mütekellim Prof. Dr. Günay, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'na çalışmalarına bağlı verdiği destekten çevre teşekkürname etti.

Bakan Kasapoğlu: "Gençlerimiz için her alanda iş birliğini önemsiyoruz"

Programda açıklamalarda mevcut ve Gaziantep'in sanayiden tarıma, tarımdan spora şişman bir devrimi gerçekleştirdiğini kail Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise bu toplantının Gaziantep'te düzenlenmesinin ehemmiyetli bir emek vermek bulunduğunu belirtti. Üniversitelerin en şişman paydaşlarından bir tanesi bulunduğunu aktaran Kasapoğlu, "Yerel yönetimler de ehemmiyetli bir hissedar şekilde gördüğümüz aşırı ağırbaşlı teşrikimesai gerçekleştirdiğimiz kurumlardır. İşbirliği olmadıkça o sinerjiyi üretemedikçe o kurumun bir tane başına bir bilinçlilik başarması beklenen değildir. Akademiyle domestik yönetimle taharri memuru polis toplumla ortaklık enine boyuna bunun çıktıları her alanda çelimli bir halde hissettiriyor. Geleceğe akıllıca meydana getirilen planlamalar hem türkiye hem yüksekokul için ağırbaşlı neticeleri ortaya çıkarıyor. Bakanlık şekilde öne çıkardığımız delege denyo her devir önemsediğimiz bir konudur. En sonuç bütçe dair gençlerin bütçesi gençlere dedik. Üniversitelerimizin siz altın hocalarımızın süreçlerin ortamında olmasını aşırı önemsiyorum. Yeni projelerde siz kıymetli ziyaretçilerimizin ortamında arazi almasını dilek ediyorum. Spor fiziki bir ilke fakat bunun ötesinde aşırı önemlidir. Spor her şeyden geçmiş fiziki afiyet demek. Spor can kuşu bilimi sağlığı yanı esna getiriyor. Ruhsal esenlikle baş başa içtimai afiyet yanı esna geliyor" açıklamasını yaptı.

"Cumhurbaşkanımızda spora aşırı önem veriyor"

Spor ve gençliğin gelişme göstermesi için toy planlar üstünde çalıştıklarını da tamlayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın spora aşırı önem verdiğini tabir fail Bakan Kasapoğlu, "Sporu hem hars şekilde ihya bununla ortak spordaki performansı fevk transfer noktasında toy çalışmalara ihtiyacımız var. Yeni planlar var. Ama mevcud altyapıyı da aşırı çelimli biçimde değerlendirmeliyiz. Her branşa tam derecede görev fail altyapımız var. Cumhurbaşkanımız da spora aşırı önem veriyor. Son 19 yılda ortaya koyduğumuz spor gösterimi bunun en şişman konkre kanıtıdır" ifadelerini kullandı.

"Olimpiyat tarihinde en aşırı madalyayı kazandık, toy başarılar için üniversiteler en ehemmiyetli paydaşlarımız"

Son senelerde meydana getirilen yatırımlarla başarıların da arttığını aktaran Bakan Kasapoğlu, "Olimpiyat tarihinde en aşırı madalyayı kazandık. Tabi bunu baş başa başaracağız. Bu noktada üniversiteler en ehemmiyetli paydaşlarımızdır. Bakanlığımızın her ayrışık olanağı tesisten finansmana derece siz kıymetli ziyaretçilerimizin her daima hizmetindedir. Bakanlığımıza bu iyilikle yaklaşın. Yerelde karşılaştığınız her mevzuda siz kıymetli ziyaretçilerimizin her biçimde yanınızda olduğumuzu üstenme ediyorum. Bazen işler istediğimiz üzere gitmeyebilir fakat yerelden biçim teşkilata derece her ayrışık olanak siz kıymetli ziyaretçilerimizin hizmetinizde. Tesislerimizi kendinizin üzere görün. Gençlerimizi aşırı elan çelimli bir halde yetiştirme namına bu işbirliğini ihya zaruretini ve ivediliğini unutmayalım. Yeni federasyon başkanımıza ve yönetimine başarılar diliyorum. Ülkemizin spor geleceği namına dirimlik derecede çalışmalardır, bunları da her biçimde destekleyeceğiz. 2023'te düzenlenecek bulunan organizasyonun Gaziantep'te düzenlenmesi aşırı kıymetlidir. Bakanlık şekilde işbirliğimiz bitmeme ediyor. Gençlerin girişimciliğini beslemek namına bir tören düzeni imzaladık. Spor kontrolleri dalında Tübitak'ta şümullü bir çağrıya çıktık. Başarıyla revan bir süreçtir. 119 darülfünun bin 213 akademisyenle ve üstün dereceli kurda başvuruyla bu süreci kapattık. Sinir biliminden medikala, biyoteknolijiden mektroniğe derece aşırı sayıda plan başvurusu geldi" ifadelerine arazi verdi.

"Bu ülkede sporu bilcümle baş başa güçlendireceğiz, spor malzemelerini ihraç fail yurt hedefine ilerleyeceğiz"

Sporu imar etmek ve perçinlemek için himmet göstermeye bitmeme edeceklerini de aktaran Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Bunlar bilcümle giriş bunları bilcümle baş başa güçlendireceğiz. Sportif gereç açısından yerlileşme hamlesi var. İnşallah bunları ithal fail değil ihraç fail yurt hedefine de çabucak ilerleyeceğiz. Milli sportmen bursumuz ülkemizin yarınları namına ehemmiyetli bir hamleydi. Sporcularımızın yetişek mi spor mu ikileminin ağız ağıza sona ermesi için ehemmiyetli bir adım oldu. Bizlere her devir elan aşırı idman düşüyor. Çünkü kılıç biliyoruz ki dü haset denk bulunan ziyandadır. Sporun her branşını ve gençlerimizi elan bir tomar desteklememiz gerekiyor. Biz üzerimize düşeni her devir hazırlamaya hazırız. Gençlerimizin elan fazlasını yapabileceğine de inanıyoruz" biçiminde konuştu.

"Üniversitelerden olimpiyat şampiyonları yetiştireceğiz"

Olimpiyatlar için üniversitelerden güzel ve çelimli sporcular beslemek için çalıştıklarını vurgulayan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, "Olimpiyatta şurası gördüm. Üniversiteler Amerika'da ve batıda olimpiyatlara en aşırı sportmen hazırlayan kurumlar. Onun için üniversitelerin her bir tanesi bir branşa odaklanmalıdır. Her bölgemizin bir zenginliği var. Bu nitelikleri keşfedip yarınların olimpiyatlarında Gaziantep, Çanakkale, Burdur üniversitelerinin neden olimpiyat şampiyonu yetiştirmesin. Yeter ki bu açıdan bir görünüş ve güç ortaya koyalım. Stanford Üniversitesi'nin 270 olimpiyat madalyası var. Neden bizim vatanımızda de olmasın. Bizler üniversitelerimizin yanındayız. Gençlerimize güveniyor ve inanıyoruz. Gençlerimiz dehşetli bir potansiyeldir. Olimpiyatlara sert aşırı ülkeden elan bir tomar avrat sporcuyla katıldık. O sebepten dolayı sporu genciyle yaşlısıyla mânialı mâniasız her insanın gelişimine belirgin bir görünüş geliştiriyoruz. El birliğiyle neleri başarabileceğimizi topu topu dünyaya ispatlayabiliriz. Bu toplantının çıktıları hepimiz için aşırı önemli, bu toplumun bir ferdi şekilde bu toplantının çıktılarından da şahsen yararlanma edeceğim" değerlendirmesini yaptı.

"Pek aşırı ülkeye düzlük okuyacak bir spor altyapısı hazırlıyoruz"

Konuşmasının sonuç kısmında Gaziantep'te ehemmiyetli spor yatırımlarının yapıldığına ve bu yatırımların dünyaya kip olacağına da yer veren Bakan Kasapoğlu, "Spordaki devasa organizasyon altyapısından bahsettim. Bugün gine Gaziantep'te tam tesisleri açacağız. Hakikaten sert aşırı ülkeye düzlük okuyacak bir altyapıyı hazırlıyoruz. Bu tesisleri ne dişi kullanır ve halkın erişimine ne açarız. Bu mevzular bizlerin her daima gündeminde olması gerekiyor. Bu mevzuyla ait hocalarımızın yaklaşım ve tavsiyeleri hepimiz için önemlice bir görev tabir ediyor. Başarının en ehemmiyetli şartlarından bir tanesi yazı ve istikrardır" diyerek konuştu.

Muhammet Abdulkadir Esen
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler