USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Bakan Kasapoğlu: Gençlerimiz değme mevzuda şişman birlikte evolüsyon içinde

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, "Gençlerimiz rastgele mevzuda iri müşterek evolüsyon içinde. Ben doğacak namına baş döndürücü umutluyum, bu çoluk çocuk bu ülkeyi iri hedeflerine taşıyacak tesisat ve meziyetlere ziyadesiyle sahip." dedi.

Bakan Kasapoğlu: Gençlerimiz değme mevzuda şişman birlikte evolüsyon içinde
21-12-2021 13:29
Ankara

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, kanunların hukuku teoriden pratiğe taşıdığını, yasalara ruhunu verenin ise sosyal hassasiyetler bulunduğunu söyledi.

Bakan Kasapoğlu, Ankara Sheraton Ankara Hotel & Convention Center'da planlı "Gençliğin Hak Arama Kültürü" temalı Ulusal Ombudsmanlık Sempozyumu'nda icra ettiği konuşmaya, Türkiye'de demokratlık ve adaletin kuvvetlenmesine ehemmiyetli katkılar sağlayacağına inanılmış bulunduğu sempozyumda bulunmaktan şişman büyüklük duyduğunu belirterek başladı.

Ülkeler düşüncesince adaletin tesisi, amme düzeninin korunması ve devletin işleyişinin topluluğun erinç ve güvenliğinin temini düşüncesince kayıt olduğuna aksan karşılayıcı Kasapoğlu, "Bu hakeza bulunduğu içindir ki hukukun üstünlüğü yasalarla inanca dibine alınır. Toplumsal yaşamda hakkın, hukukun kamilen korunması ve adaletin kusursuz şekilde bünye edilmesi ilk önce bireylerin hukuku gözetmesiyle mümkündür." sanarak konuştu.

Sempozyumun teması "Hak Arama Kültürü"ne dikkati çekici Kasapoğlu, hukukun esas açıdan fakat maşer kabilinden yaşatılabileceğini kaydetti.

Anayasada ve anayasa metinlerinde inanca dibine tahsil edilen halis muhlis hükümlerin fakat maşer hayatında yanıt bulmuş bulunduğu devir değer ve DOĞRU kazanabileceğini dile getiren Kasapoğlu, "Kanunlar, hukuku teoriden pratiğe taşır, o yasalara ruhunu sağlayan ise sosyal hassasiyetlerdir. Tarih süresince adaleti bünye ika amacında elde edilmiş rastgele kazanımın arkası sıra şahısların haklarını araştırmak kıl payı başlatmış bulunduğu mücadelelerin bulunduğunu görüyoruz. Hukukun şişman seviyede bu doğruluk kontrol mücadelelerinden kuvvet alarak aktiflik ve yerleşiklik kazandığını söylersek günah etmiş olmayız. Bireylerin doğruluk kontrol kültürüne ehil olması ve bu hassasiyeti yaşatması bundan dolayı aşırı değerlidir." ifadelerini kullandı.

"Hukuk kendini yenilemelidir"

Bakan Kasapoğlu, "Yeni şartlar, dünkü gelişmeler ve değişimlere mucibince hususiyet da daim şekilde kendini yenilemelidir. Bu yenilenmeyi sağlayacak bulunan da gene topluluğun hukukla, haklar ve özgürlüklerle ilgilendiren talepleridir." sanarak konuştu.

Hak kontrol kültürünün hukuku yalnızca koruyup yaşatmakla kalmadığını, ona gürecilik de katığını anlatım fail Kasapoğlu, "Dinamizm diyince doğaldır ki aklımıza elden çoluk çocuk geliyor. Toplumumuzun geleceği düşüncesince gençlerimizin şuurlu efrat şekilde erişmesi şişman ehemmiyet taşıyor. Bir camiası kazanılmış bulunduğu değerler ile baş başa geleceğe taşıyacak bulunan canlı nesilleridir. Hak arayan, hakkını koruyan, hukuku gözeten gençler, mıhlı yanında maşer yaşamı düşüncesince en ehemmiyetli kazanımımızdır." değerlendirmesini yaptı.

Hak kontrol kültürünün yaşatılması ve toplumda yaygınlaştırılması namına her insana şişman görevler düştüğünü aktaran Kasapoğlu, "Hükümet, bakanlıklar, öteki amme kuruluşları, evcil yönetimler, çıplak maşer kuruluşları ve medya, bu mevzuda çalışan ve sürekliliği bulunan icraat yürütmelidir." ifadelerini kullandı.

Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK) çalışmalarını aşırı önemsediğini, akıbet senelerde şimdi yanında tomar söyleniş edilmeye başlanan "ombudsmanlık" teriminin topluluğun gündeminde arazi bulmasında KDK'nin payının şişman bulunduğunu tamlayan Kasapoğlu, şöyleki bitmeme etti:

"Ombudsmanlık, doğruluk kontrol kültürü ortamında aşırı asliye yanında işleve ayraç ediyor ve ağıt kazandırıyor. Türkiye'de amme denetçiliğinin kurumsallaşması, doğruluk kontrol kültüründe aşırı ehemmiyetli yanında atak olmuştur. KDK, kurulduğu günden buyana attığı adımlarla doğruluk kontrol kültürünün topluluğun rastgele kesimince benimsenmesi amacında aşırı kıymetli kazanımlar sağlamıştır. Uygulamaları ile amme düzeni ortamında fire küsurat ve ya yeteri kadar dobra patolojik nice olumsuzluğun giderildiğine şahsen şahidim."

Hak kontrol kültürünün yaşaması ve yaygınlaşması

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, doğruluk kontrol kültürünün yaşaması ve artması namına halis muhlis amme kuruluşlarının üzerlerine sakıt görevleri hesabına getirmeye himmet ettiğini belirterek, "Biz de Gençlik ve Spor Bakanlığı şekilde gençlere müteveccih yürüttüğümüz faaliyetlerde bu mevzuda şişman hassaslık gösteriyoruz." sanarak konuştu.

Gençlerin bilgili, donanımlı, çözümlemeli yetenekleri yüksek, mıhlı efrat şekilde yetişmesinin önemine aksan karşılayıcı Kasapoğlu, şunları söyledi:

"Bütün bu meziyetlerin doğrulukla, dürüstlükle, hakkaniyetle, ahlakla ve vicdanla yanında arada düşünülmesi gerektiği de malumunuzdur. Bu noktada doğruluk ve hususiyet kavramlarının gençlerimizin hissiyatında en akla yatkın biçimde ağıt kazanması ve temelli bir vaziyete gelmiş şekilde katı yanında bilince dönüşmesi gerektiğine inanıyoruz. Bakanlık şekilde yürüttüğümüz halis muhlis faaliyetlerde elhak onlarla birlikteyiz. Gençlere müteveccih halis muhlis faaliyetlerimizi başta gençlerimizle baş başa yürütmeye ilgi gösteriyoruz."

Gençlerin en dobra biçimde erişmesi ve çıkarlarını geliştirmesi düşüncesince diyar çapında 400'e DOĞRU Gençlik Merkezi ve sayısı 300'e DOĞRU Genç Ofislerin çalışkanlık biçiminde olduğuna ayraç fail Kasapoğlu, "Halen Sosyal Bilimler Akademisi, Değerler Eğitimi, Münazara Ligi, Hayata Değer Kat kadar başlıklar altında gençlerimizi geleceğe şimdi şuurlu yanında biçimde istihzar gayreti içindeyiz. Bu icraat ortamında doğruluk kontrol kültürü konusu ehemmiyetli arazi tutuyor." ifadelerini kullandı.

"Gençlerimiz rastgele mevzuda şişman yanında evolüsyon içinde"

Gençlerin doğruluk kontrol dair rastgele güzeşte güneş aşırı şimdi şuurlu bir vaziyete geldiğini kaydeden Kasapoğlu, "Gençlerle baş başa yaşıyor, onların soluduğu havayı soluyor, onların fikirleriyle zenginleşiyoruz." sanarak konuştu.

Yakın gelecekten itibaren gençlerin rastgele alandaki başarılarıyla yaşama damgalarını vuracaklarını dile getiren Kasapoğlu, laflarını şöyleki tamamladı:

"Gençlerimiz rastgele mevzuda şişman yanında evolüsyon içinde. Ben doğacak namına aşırı umutluyum, bu çoluk çocuk bu ülkeyi şişman hedeflerine taşıyacak tesisat ve meziyetlere ziyadesiyle sahip. Ülkemizde ve dünyada umudu, adaleti, merhameti çoğaltacak bulunan gençlerdir. Bizim gençlerimiz, bekâr Türkiye'nin değil, insanlığın da vicdanıdır, aklıdır, ümididir."

Bakan Kasapoğlu, konuşmasının arkası sıra katılımcılarla ışık çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler