USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Bakan Kasapoğlu: 'Biz Bir Takımız' projesi müşterek bütünlük ve beraberlik öyküsüdür

Bakan Kasapoğlu, "Biz Bir Takımız' projesi birlikte bütünlük ve beraberlik öyküsüdür. Biz Ankara ile Hakkari ortada doğan dil köprüsünden, Çanakkale ile Malatya ortada yazılan beraberlik hikayesinden kuvvet alıyoruz." dedi.

Bakan Kasapoğlu: 'Biz Bir Takımız' projesi müşterek bütünlük ve beraberlik öyküsüdür
06-12-2021 15:05
Ankara

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Eğitim Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü kabilinden meydana gelen "Biz Bir Takımız" projesinin programına katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda planlı programda mütekellim Bakan Kasapoğlu, "Biz Bir Takımız" projesi kapsamındaki eğitimlerin bin 56 mektepli ile başladığını söyledi.

Bakan Kasapoğlu, projenin henüz baş döndürücü 6 ve 7. dershane öğrencilerine müteveccih beraberinde terbiye faaliyeti bulunduğunu belirterek, "Geçtiğimiz sene 7 ilimizde uyguladığımız bu emek harcamayı bu sene 24 ilimizde yaşama geçiriyoruz. Allah baht ederse önümüzdeki sene 81 ilin tamamında 'Biz Bir Takımız' diyeceğiz." dedi.

Eğitim döneminin böylelikle ayrımlı illerden mevrut evlatların eş beraberinde kentte düzenlenecek kampta beraberinde araya geleceklerini özetleyen Kasapoğlu, "Çocuklarımıza terbiye verecek ve çalışmaya ortaklık edecek bulunan fahri eğitmen adaylarımız, il müdürlerimiz, il koordinatörlerimiz ve mentörlerimiz bugünden doğmak neredeyse 11 Aralık geçmişine derece dalında bilirkişi kişilerce verilecek eğitimlere katılacak. Çalışma arkadaşlarımız ve fahri gençlerimizden oluşan eğitmenlerimiz de özlük aralarında beraberinde kol oluşturarak 'Biz Bir Takımız' diyecek ve mektepli kardeşlerimize kip olacaklar. Çocuklarımız haftada 4 zaman katılacakları spor ve toplumsal uzlaşma eğitimleri görecek." ifadelerini kullandı.

Bakanlığın esas sahiplerinin çoluk çocuk bulunduğunu vurgulayan Bakan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Çünkü bura şahsen gençlerin özlük evi, yuvası. Tıpkı çaylaklık merkezlerimiz, gailesiz ofislerimiz, yurtlarımız, spor tesislerimiz gibi. Türkiye'nin ciharıyek köşesinden, gelişigüzel iklimden çocuklarımızı buluşturup kıstak köprüleri kurduğumuz 'biz beraberinde takımız' projesini sizlere tanıtmaktan büyüklük duyuyorum. Bakanlığımızda buranın esas sahibi bulunan gençleri kesif pıtrak kullanmak bizi mutlu ediyor. Dün de Türkiye'nin ciharıyek yanından mevrut gailesiz arkadaşlarımızla Dünya Gönüllüler Günü münasebetiyle burada beraberinde aradaydık. Birlikte şarkılar türküler söyledik, geveze ettik, biz düşüncesince hazırladıkları oyunları seyrettik. Gençlerimizin heyecanı, enerjisi bizlere tamamen kuvvet veriyor. Bugün de salonumuzda gene bizlere kuvvet veren, ışıklarıyla yolumuzu aydınlatan gençlerimiz var. Her bir tanesini bu özveren davranışlarından ötürü kutlama kartı ediyor, gençlerimize teşekkürname ediyorum."

"'Biz Bir Takımız' projesi beraberinde bütünlük ve beraberlik öyküsüdür"

Bakan Kasapoğlu, plan kapsamında öğrencilerin eğitmenlerin nezdinde 14 hafta terbiye alacağını söyledi.

Geçen sene 7 tayyareci ilde planlı emek vermeden baş döndürücü doğurgan ve artı art dönüşler aldıklarını anımsatan Bakan Kasapoğlu, "Birbiriyle eşleşen illerdeki çocuklarımız, önceki özlük şehirlerinde terbiye alıp menfaatlerini tanışıklık ve ayrımlı kültürlere erinç uzlaşma süresince olma, baş başa geçinme derece kazanımlar elde ettiler. Eğitim böylelikle eş beraberinde kentte beraberinde araya geldiklerinde yaşadıkları kalp kardeşliği anlatılmayacak seviyede koyu ve anlamlıydı. İşte zaman sizlere bu emek harcamayı anlatmak, elleme şeyleri yaymak ve iyiliği artırmak düşüncesince buradayız." sanarak konuştu.

"Biz Bir Takımız' beraberinde bütünlük ve beraberlik öyküsüdür." diyen Bakan Kasapoğlu, laflarını şöyleki sürdürdü:

"'Biz Bir Takımız' candan gönüle uzanan yoldur, köprüdür. 'Biz Bir Takımız' beraberinde Türkiye fotoğrafıdır, en dobra hikayelerimizden biridir. Merhum Abdurrahim Karakoç'un 'dağlar, çağlayan boyu yeminimiz var, kardeşiz, yegâne vücut, yegâne beraberinde milletiz' dizelerinde tabir etmiş olduğu gibi, 'Biz Bir Takımız' beraberinde beraberlik yeminidir. Birliğimize, beraberliğimize ve Türkiye’nin geleceğine kuvvet katacak bu manalı çalışmamız, ermiş milletimize hediye olsun."

"Spor tesislerimizle tamamen Türkiye'nin gençlerinin emrinde, hizmetindeyiz"

Bakan Kasapoğlu, Türkiye'nin baş döndürücü gailesiz beraberinde nüfusa ehil olduğuna dikkati çekerek, "Bu açıdan gelişigüzel bölgede başarıya talibiz. Bugün sayısı 800'leri bulan yurt, 400'e benzeyen çaylaklık merkezi ve sayımsız spor tesisimizle tığ tamamen Türkiye’nin gençlerinin emrinde, hizmetindeyiz." dedi.

Sporun sayımsız faydası bulunduğunu hatırlatan Kasapoğlu, laflarını şöyleki tamamladı:

"Sporun hem emanet hem gövde sağlığımız üstündeki müspet etkileri, her insanın malumu. Spor yapmanın ve hassaten kol oyunlarının, baş başa yaşama, düzen bağı kazanma, hem değer bununla yanında erinç tarafa hürmet sema derece dayanıklı baş döndürücü kazanımı uydurma konusu. 'Biz Bir Takımız', ahacık bu kazanımların avlu bulmuş olduğu beraberinde emek vermek oldu. O her daim konuştuğumuz 'sporun faydaları' konusunu, uygun incelemek bizlere de hem cümbüş bununla yanında büyüklük verdi. Bizim çalışmalarımızın, yatırımlarımızın, attığımız gelişigüzel adımın sabah yeli deposu ahacık bu sevinme verici neticelerdir. Evlatlarımızın mutluluğu ve art dönüşleri, henüz elleme olanaklar yükseltmek hesabına bizlere acemi beraberinde manzara sunuyor. Ankara ile Hakkari ortada doğan kıstak köprüsünden, Çanakkale ile Malatya ortada yazılan beraberlik hikâyesinden kuvvet alıyoruz. Bu topraklarda senelerce beraberlik hikâyemizi baltalamaya yeltenenler oldu. Allah'a hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde çıktığımız bu yolda göz boncuğu hainin bu kip tabloyu bozmasına okazyon vermedik. Milletimizin feraseti Sayın Cumhurbaşkanımızın duruşu ve cesareti ile bu memlekette birçok oyunlar bozuldu. Biz elbette bugüne sincap beraberlik hukukumuza ehil çıktıysak, bundan ahir nesillerimiz de beraberlik hukukunun ne eyitmek bulunduğunu düşünülerek büyüyecek. Kimsenin, göz boncuğu ışıksız odağın kardeşliğimize bozukluk getirmesine izin etmeyeceğiz. Çocuklarımız sevgiyle, dostlukla, kalplerinde adalet, acıma ve güzellikle büyüyecekler. Onlarla bu arada Türkiye’nin arzusu büyüyecek, istikbali beraberinde kuzey derece parlayacak. Bütün çabamız bunun içindir. Önümüzdeki iptidai gündüz Ankara'da öğrenime naşir tutulacak arkadaşlarımıza, fahri gençlerimize teşekkürname eder, başarılar dilerim. Projemize ulama verici paydaşımız Milli Eğitim Bakanlığı ile Sayın Bakanımıza ve emek vermek arkadaşlarına teşekkürname ederim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler