USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bahçeli’nin desteği, TYT'ye girerken kimliğini unutan Ayşe’yi duygulandırdı

YKS'nin bir numara oturumu bulunan TYT'ye girerken kimliğini unutmuş olduğu düşüncesince gözyaşlarını tutamayan Ayşe Sabancalı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin burs ve yetişek masraflarının karşılanması yönündeki desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bahçeli’nin desteği, TYT'ye girerken kimliğini unutan Ayşe’yi duygulandırdı
21-06-2022 17:03
Osmaniye

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) müşterek numara oturumu bulunan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girerken kimliğini unutmuş bulunduğu düşüncesince gözyaşlarını tutamayan Ayşe Sabancalı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin burs ve pedagoji bilimi masraflarının karşılanması yönündeki desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Beraber yaşamış bulunduğu kuzeni Gülhan Gürsoy'un evinde gazetecilere açıklamalarda mevcut Sabancalı, sınav adına er gittiğini ve binaya girerken kimliğini unuttuğunu ayırt ettiğini söyledi.

Ağlayarak hariç çıktığını ve işyar polislerin kendisini sakinleştirmeye çalıştığını dile getiren Sabancalı, "Beni okula bırakan kuzenimin benzeri bulunan Erol ağabeye telefonla ulaştılar. Kimliğini sınav saatinden geçmiş getirebildiler ve sınava girebildim." dedi.

Olayın medyaya yansımasının arkası sıra nice insanoğlunun namına ulaştığını ve dayanak lafı verdiğini tabir fail Sabancalı, "Birçok kişiden burs teklifi aldım. Videolarım baş döndürücü müşterek tomar yayıldı. Bütün Türkiye'nin duasını aldım, hepsine baş döndürücü teşekkürname ederim." ifadesini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de namına dayanak lafı verdiğini aktaran Sabancalı, şunları söyledi:

"Beni Devlet Bahçeli'nin hususi kaleminden aradılar. Eğer mevki üniversitesini kazanırsam Devlet Bahçeli'nin etraflı ekol masraflarımı ödeyeceğini ve burs vereceğini, şayet kazanamazsam da müşterek vakıf üniversitesine göndereceklerini ve müşterek yaşam boyu bana eş çıkacaklarını söylediler. Bu baş döndürücü dobra müşterek şey. Ben, bu vakte denli kimseden iane istemeyen ve biricik başıma işlerimi hayata geçirmeye etkin biriydim. Beni bu maruz dayanak baş döndürücü duygulandırdı."

Sınav haset Sabancalı'nın kimliğini namına yetiştiren kuzeninin benzeri Erol Gürsoy, öz kızının da ayrımsız çağ sınava girdiğini ve Ayşe ile kızını er saatte sınava girecekleri binalara bıraktığını belirtti.

Kızını sınava bıraktıktan sonradan müşterek telefon geldiğini ve Ayşe'nin kimliğinin otomobilde kaldığını öğrendiğini dile getiren Gürsoy, "Vakit ehliyetli bulunduğu için, streslere girmeden kimliği yetiştirdim. Medyada çıktıktan sonradan sağlıklı olsun bizi kimesne bekâr bırakmadı. Sayın Devlet Bahçeli olsun, Belediye Başkanı Kadir Kara olsun, ideal Ocakları Başkanı olsun bizi aradılar, görüşme ettiler, Ayşe'nin kesiksiz gerisinde olduklarını söylediler. Herkese teşekkürname ediyorum." dedi.

Sabancalı'nın ayrımsız çağ sınava giren kuzeninin kızı Zehra Gürsoy da Ayşe ile adeta ahi kabil olduklarını ve birbirlerini baş döndürücü sevdiklerini tabir ederek, "İlk başlangıçta baş döndürücü müşterek samimiyetimiz yoktu lakin teyzem ölüm ettikten sonradan kesif görüşmeye başladık. Birbirimizi ahi kabil görüyoruz. Yani birbirimize baş döndürücü düşkünüz bu yüzden. Her şeyi bu arada gerçekleştirmek istiyoruz. Sınav tercihi şekilde ego nereyi istersem o da benimle başlamak istiyor zaten. O nedenden hayalimiz daim bu arada gitmek." ifadelerini kullandı.

Dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kurucusu bulunduğu Osmaniye Vakfı'nca meydana getirilen yazılmış açıklamada, "Osmaniye'de darülfünun sınavına girişi esnasında gündeme mevrut hem babasız tıpkı zamanda kimsesiz kızımız Ayşe Sabancalı'nın mevki yada vakıf ayırt etmeksizin ne darülfünun ve kısımda kıraat etmek istiyorsa Vakfımızın Kurucusu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin buyrukları ile Osmaniye Vakfı şekilde hepsi pedagoji bilimi harcamalarını üstleneceğimizi kamuoyuna nazikâne duyuruyoruz" ifadelerine toprak verilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler