USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Babasının zor bulunduğu itfaiyede alevlerle uğraş ediyor

Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde 20 yıl fariza yaptıktan sonradan mütekait bulunan itfaiye aracı aracı çavuşu Mehmet Eryılmaz'ın oğlu Ali, babasının izinde bire bir itfaiyede mesleği yürütme ederek kişilerin yardımına koşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Babasının zor bulunduğu itfaiyede alevlerle uğraş ediyor
05-10-2021 11:56
Burdur

1995'te itfaiyeciliğe süregelen 2 bebek babası 59 yaşındaki Mehmet Eryılmaz, koca evladını yangıncı olması düşüncesince önemsiz yaştan itibaren yetiştirdi. Oğlu Ali'yi beşinci sınıf ve ortaöğretim yıllarında devir hin çalışmış olduğu yere götürerek mesleği görmesini ve sevmesini sağlayıcı Eryılmaz, liseden sonraları onu yangıncılık meslek yüksekokuluna gitmesi düşüncesince yönlendirdi.

Kocaeli Üniversitesi İzmit Meslek Yüksekokulundan yetkilendirilmiş olduktan sonraları Burdur İtfaiyesinde kontratlı yerine işe süregelen oğluyla 2 yıl çiğin omuza alevlerle savaşım fail Eryılmaz, elan sonraları oğluna KPSS'ye girmesini haber mektubu etti.

Sınavdan sonraları İstanbul İtfaiyesine tayin edilen ve ortak müddet İstanbul'da çalıştıktan sonraları babasının mütekait olmasının arkası sıra Burdur İtfaiyesine dönen Ali, babasının senelerce iş verdiği itfaiye aracı aracı müdürlüğünde çalışmanın gurunu ve sevincini yaşıyor.

Ali, 3 yaşındaki oğlu Mert'in de büyükbabası ve babası kabilinden yangıncı olması düşüncesince ona oyuncak itfaiye aracı aracı araçları alarak şimdiden mesleğe özen duymasını sağlıyor.

Eski itfaiye aracı aracı çavuşu Mehmet Eryılmaz, AA muhabirine, Burdur Belediyesinin ayrımlı birimlerinde çalıştıktan sonraları itfaiyeciliğe geçtiğini söyledi.

Oğlunun yangıncı olması düşüncesince güç gösterdiğini vurgulayan Eryılmaz, dü evladından kızının öğretmen, oğlunun ise yangıncı bulunduğunu anlattı.

Eryılmaz, çalışmış olduğu yere staja mevrut yangıncılık öğrencilerini görür görmez imrendiğini belirterek oğlunun da onlar kabilinden olması düşüncesince yangıncılık kısmına gönderdiğini kaydetti.

"Oğluma bayrağı devrettim o da bayıla bayıla yapıyor"

Yıllarca kendisinin iş verdiği itfaiye aracı aracı ocağında oğlunun da izlev vermesinin alım çalım donör olduğuna dikkati çekici Eryılmaz, şöyleki konuştu:

"İnsanlar yangından kaçarken itfaiyeciler yangına koşar. Canla başla şahısların canını ve malını örtbas yapmak düşüncesince çalışırlar. Oğlumun hakeza mukaddes ortak mesleği yapması göğsümüzü kabartıyor. Burası delege ocağıdır. Tabii değme mesleğin ortak riski mevcut fakat kılıç onları değme güneş göreve giderken Allah'a budala ediyoruz. Bu işe kıstak verdim ve bayıla bayıla 20 yıl yaptım. Şimdi oğluma bayrağı devrettim, o da bayıla bayıla yapıyor. İnşallah torunum da gelecekte yangıncı olacak. O da baş döndürücü meraklı, eksiksiz oyuncakları itfaiye aracı aracı araçları."

"Babamdan aldığım bayrağı, oğluma tasdik buyurmak isterim"

Babasının izinden revan 35 yaşındaki itfaiye aracı aracı çavuşu Ali Eryılmaz ise mesleğinin mukaddes bulunduğunu göreve başlayınca anladığını aktardı.

Babasının senelerce fariza meydana getirdiği yerde çalışmanın alım çalım donör bulunduğunu vurgulayan Eryılmaz, "İtfaiyecilik çetince ortak iş fakat işimizin ucunda hayatlar var. Yanan ortak evden ortak insanı örtbas yapmak baş döndürücü dobra ortak his. İnsanlara, başka canlılara araştırma görevlisi olmak, elimizi sinirlendirmek dobra ortak duygu. Beni bu mesleğe en baş döndürücü çekici şey, ortak canlının yardımına koşabilmek oldu. Ben de babamdan aldığım bayrağı, oğluma tasdik buyurmak isterim. O da benim kabilinden baş döndürücü hevesli. Benim babamın yanına gittiğim kabilinden o da benim yanıma daima geliyor." ifadelerini kullandı.

"Nerede ortak enerjik çetince durumdaysa itfaiye aracı aracı orada" diyen Eryılmaz, sel, orman yangını, ev yangını ve depremlerde pervasız fariza yaptıklarını anlattı.

Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak da itfaiyeciliğin kıstak mesleği bulunduğunu vurgulayarak, "Her sabahleyin eksiksiz itfaiyeciler aileleriyle helalleşerek evden çıkarlar. Bu meslek parayla pulla ölçülecek ortak meslek değil, bayıla bayıla yapılacak ortak iş." yorumunu yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler