USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Baba-oğul, depremzedeler düşüncesince varillerden soba yapıyor

İstanbul Bayrampaşa'da ortak iş insanı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların üşümemesi düşüncesince babasıyla el ele vererek varillerden bitirdikleri sobaları alana gönderiyor.

Baba-oğul, depremzedeler düşüncesince varillerden soba yapıyor
11-02-2023 00:07
İstanbul

"Asrın felaketi" namına vasıflandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin arkası sıra Türkiye'de nice yurttaş afetin açmış bulunduğu yaraları kavuşturmak düşüncesince seferber oldu.

Yoğun şita şartlarının sansasyonel bulunduğu alanda depremzedelerin üşüdüğünü gören iş insanı Kaan Şeker, babasıyla el ele vererek elinde mevcut varilleri sobaya dönüştürüp zelzele alanına gönderdi.

Yaptıkları sobaların depremzedelerin işine yaradığını gören Şeker, üretimi artırarak ortak tır sobayı daha zelzele alanına götürme sonucu aldı.

Bölgedeki istirdat çalışmalarını gözleyen ve evlerine giremeyen depremzedeler ile iane görevlileri, sokaklarda beklerken baba-oğulun gönderilmiş bulunduğu sobaları yakarak ısınıyor.

Baba-oğul başkaca depremzedeler düşüncesince el telefonu yükleme birimi ve çadırlarda kullanılması düşüncesince döşek ve ranza da üretmeyi planlıyor.

Yarın 300 soba şimdi gönderecekler

Bayrampaşa'da reklam standı üreten Kaan Şeker, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, yaşanmış olan zelzele felaketinin arkası sıra depremzedeler düşüncesince ortak şeyler gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Ülkenin nice yerinden besin ve kıyafet yardımının yapıldığını gördüklerini kaydeden Şeker, kendilerinin değişik ortak şeyler gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi.

Şeker, koyu şita şartlarını cezaevi uğrunda bulundurduklarında babasıyla depremzedelerin ısınmalarına müteveccih iane yapmayı kararlaştırdıklarını aktardı.

Depremzedelerin ısınmalarını ne sağlayabileceklerini düşündüklerini kail Şeker, şunları kaydetti:

"Kış ayında ısınmalarını ne kolaylaştırabiliriz niteleyerek düşünürken metruk veya kuvvetsiz varillerin sobaya dönüşümü aklımıza geldi. İlk namına elimizdeki varillerle başladık bu işe. Daha sonradan içtimai medyadan, çalıştığımız tedarikçilerden gerçekleştirme ederek bunları sobaya dönüştürdük. İlk sevkiyatımızı depremin 2. haset Hatay ve Adıyaman'a gönderdik. Toplamda 150 sayı sevkiyatımız olmuştu. İkinci öğür namına halihazırda atölyemizde mevcut 300 varilin ferda esasen bölgelere lağvolmak neredeyse Antep, Adıyaman ve Maraş'a sevkiyatını yapacağız."

"İnsanlar gittiğimizde bizi sevinçle karşıladı"

Varillerden meydana getirilen sobaların sevkiyatı esnasında öz araçlarını kullandıklarını aktaran Şeker, AFAD ve itimat güçleri ile koordineli biçimde tamlanan bölgelere sobaları tasdik ettiklerini anlattı.

Şeker, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"İnsanlar gittiğimizde bizi sevinçle karşıladı. Yaktıkları odun-kömür ve öbür yakacakları yerde yakıyorlardı ve ıslanıyordu. Çünkü rahmet ve kar bildiğiniz neredeyse şu anda koyu ortak biçimde bitmeme ediyor. Bunların ortak nebze de olsa onların acısını hafifletmeye yahut korumaya dayanak bulunduğunu düşünüyoruz. İnce ortak malzeme bulunduğu düşüncesince içine attığınız yakacağın ısısını aracısız hariç veriyor."

Sobaların deri bünyesinde de kullanılabileceğini anlatım fail Şeker, vatandaşların, istirdat ekiplerinin ve düzenlilik güçlerinin bu sobaların çevresinde toplanarak ısındıklarını dile getirdi.

"Herkes ortak cıvata fark gönderse oraya ortak faydası olacaktır"

Şeker, önce gönderdikleri sobalarla ilgili, çevresinde birleşen 20-25 kişiyi ısıttığı anlamında müspet art devir aldıklarını söyledi.

Bölgenin gereksinimlerine müteveccih acemi planlar de oluşturduklarını özetleyen Şeker, el telefonu iletişimi düşüncesince sonar panelli powerbank atmak düşüncesince tedarik süresince olduklarını kaydetti.

Şeker, ilerleyici günlerde kurulan çadırlarda depremzedelerin ve sokakta küsurat vatandaşların kullanımı düşüncesince döşek ve ranza üretimine bitmeme edeceklerini belirterek, "Olabildiğince bunları öz imkanlarımızla, devletimize, milletimize fazladan ortak ağırlık vermeden oluşturup alana götürme ika hedefi içerisindeyiz. Hepimiz gerçekte yurttaş namına birer devletiz. Bölgeye ne derece araştırma görevlisi olursak, devlete o derece dayanak elde etmiş oluruz. Az-çok demeden, hacısı hocası ortak cıvata fark gönderse oraya ortak faydası olacaktır. Sadece koordineli ortak biçimde akım edilmelidir. Oradaki valilerle, kaymakamlarla, belediyelerle enformasyon biçiminde olmalarını kaynak ediyoruz." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler