USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Baba mahdum bire bir ekipte avlu idare etmek düşüncesince çalışıyor

Van depreminde babasının ve gayrı görevlilerin şahıslara erişmek düşüncesince verdiği mücadeleden etkilenerek arama kurtarma teknisyeni olmaya değişmeyen verici Yusuf Taşerler, AFAD Van İl Müdürlüğünde babasıyla bire bir ekipte göreve başladı.

Baba mahdum bire bir ekipte avlu idare etmek düşüncesince çalışıyor
30-01-2023 15:07
Van

Van'da AFAD İl Müdürlüğünde endamsız müddet evvel arama kurtarma teknisyeni yerine göreve başlamış bulunan 23 yaşındaki Yusuf Taşerler, babasıyla bire müşterek ekipte, muhtemel afetlerde gereksinimi olanlara en endamsız müddette iane geçirmek düşüncesince göreve amade bekliyor.

Kentte 2011'de meydana mevrut depremlerde babasının da aralarında bulunmuş olduğu ekiplerin avlu çevirmek düşüncesince verdiği mücadeleden ve bitirdikleri tatbikatlardan etkilenen Taşerler, şahıslara yarayışlı iktisap geçirmek amacıyla arama kurtarma teknisyeni olmaya değişmeyen verdi.

Bu amaçla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Erciş Meslek Yüksekokulu yapım bölümünden izinli olduktan sonradan girmiş olduğu arama kurtarma teknisyeni imtihanını elde eden Taşerler, endamsız müddet evvel Van AFAD İl Müdürlüğünde uygulayımcı yerine göreve başladı.

Aynı kurumda fariza işleyen babasıyla ekip arkadaşı bulunan Taşerler, öteki teknisyenlerle nazari ve uygulama eğitimlere katılıyor.

Taşerler, AA muhabirine, bu mukaddes mesleğe lisan veren babasıyla şahıslara iane eli sinirlendirmek düşüncesince çalıştıklarını söyledi.

Babasıyla bire müşterek ekipte olmaktan alım çalım duyduğunu dile getiren Taşerler, şu şekilde konuştu:

"Babam şahıslara iane düşüncesince gittiğinde, bu misyonun alım çalım donör bulunduğunu fikren arama kurtarma teknisyeni iktisap geçirmek istedim. AFAD'ın meydana getirdiği arama kurtarma teknisyeni ilanına başvurdum ve sınavları kazanarak buraya atandım. Şu anda babamla fariza arkadaşıyım. Aynı mukaddes mesleği yürütme etmenin gururunu yaşıyorum. Babam, yeni tayin edilen dostlarımla beraberce bizlere terbiye veriyor. Babamın 22 salname tecrübesini bizlere aktarması henüz kuvvetli olmamızı sağlıyor. Başka hocalarımız da var. Bu eğitimler henüz değerli olmamız düşüncesince yapılıyor."

Küçükken gelişigüzel daim babasını ve dostlarını terbiye alırken izlediğini özetleyen Taşerler, "Babamla göreve gittiğimizde evden daim ararlar. Merak etmektedirler neticede ama bu mukaddes mesleğe lisan vermiş baba mahdum yerine şahıslara iane elini uzatmaya elimizden geldiğince bitmeme edeceğiz." dedi.

"Diğer teknisyenler de benim oğlum gibi"

Baba Rahmi Taşerler ise 22 yılı geride bıraktığı mesleği gururla yaptığını anlatım etti.

Oğluyla bire müşterek yapı altında kişilerin yardımına koşmaktan değer duyduğunu aktaran Taşerler, şunları kaydetti:

"Oğlumla bire müşterek mesleği yürütme geçirmek alım çalım verici. Onunla bire müşterek ekipte göreve gitmeyi bana mevdu müşterek rütbe yerine görüyorum. Oğlum küçüklükten bu yana arama kurtarma teknisyeni iktisap geçirmek istediğini söylerdi. Ben de bu mesleğin zorluklarından gır ederek ayrıksı dizge bakmasını anlatırdım. İşin zorluklarının indinde müşterek cana el uzatmanın verdiğini büyüklük da var. Oğlum bu mesleği yeğleme etti. Ben ne bu işi bayıla bayıla yapıyorsam oğlumun da severek, atlaya zıplaya yapacağına inanıyorum. Yeni tayin edilen arama kurtarma teknisyenlerine oğlum az daha bakıyorum."

Teknisyenlere tecrübelerini aktarmaya ihtimam gösterdiğini dile getiren Taşerler, "Onlar da Yusuf ile beraberce mesleklerinde değerli olacaklar inşallah. Hiç kimesne kıyamet olsun istemez ama olduğunda oğlum ve dostlarıyla engelleme düşüncesince gelişigüzel devir amade olacağız." ifadelerini kullandı.

"Van depremi sonrası bu mesleğe ihtimam arttı"

Van Arama Kurtarma Birlik Müdürü Mehmet Ulutaş da "Ekipteki deneyimli teknisyenlerden Rahmi Taşerler, daim tecrübelerini kol arkadaşlarına aktarıyor. Bölgemiz bildiğiniz az daha deprem bölgesi. 2011'deki Van depremi sonrası bu mesleğe insanoğlu henüz baş döndürücü ihtimam göstermeye başladı. Rahmi arkadaşımızın oğlu da bu süreci muammer müşterek fert yerine babası az daha arama kurtarma teknisyeni olmaya değişmeyen vermiş. AFAD ile bağlarını koparmayan Yusuf, sınavda değerli olduktan sonradan burada göreve başladı." niteleyerek konuştu.

Yusuf Taşerler'in babasını sağlam aldığını ve onun amacında ilerlediğini tamlayan Ulutaş, "Baba ve oğluyla bire müşterek mesaiyi paylaşmaktan alım çalım duyduk. Bu mesleğin kutsallığının farkında bulunan gönüllülerin aramıza alınması bizi güdeleme yerine henüz güzel bölgelere getiriyor." değerlendirmesini yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler