USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Aziz Sancar, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda gençlerle buluştu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Prof. Dr. Aziz Sancar, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda gençlerle müşterek araya geldi. Gençlerden mevrut müşterek istifham hakkında Sancar, “Yaptığınız sunumdan gördüğüm kadarıyla müşterek bilinçlilik istemezdim. Bu sağl

Aziz Sancar, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda gençlerle buluştu
18-02-2022 22:00

Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar ve Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Bakanlığın özek binasında birlikte araya geldi. Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ufuk Üniversitesi, Lokman Hekim Üniversitesi, OSTİM Teknik Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Abdülhamid Han Fen Lisesi, Şehit Ali Er Anadolu Lisesi, kent Yavuz Çoban Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Kanuni Anadolu İmam Hatip Lisesi, Aksaray İmam Hatip Lisesi, 75. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden eklenen 43 genç, derinti salonunda bakanlığın gençlerle ilişik yazı ve projelerini anlattığı sunumun arkası sıra Sancar'a sorularını sordu.

Ülkenin ciharıyek tarafındaki gençlerle bu arada olduklarını tamlayan Kasapoğlu, "Olağanüstü planlar ve görüntü dünyaları bulunan gençlerimizle, bilimin peşi sıra koşan gençlerimizle beraberiz. Gençlerimizle ve lideri bilgelik insanlarıyla şimdi elleme yarınlara koşacağız. Her gencimiz bizim düşüncesince hazine. Bu memleketin çocuklarını bu açıdan tecrübesi birbirinden zikıymet sizler kabil büyüklerin rehberliğinde esermek bakanlığımızın en iri motivasyonlarından biri" sanarak konuştu.

"Türkiye'de aşırı elleme üniversitelerimiz mevcut aşırı elleme pedagoji bilimi alabilirsiniz"

Mardin'de doğduğunu ve ilkokuldan üniversiteye genişliğinde öğrenimini Türkiye'de gördüğünü altını çizen Aziz Sancar, "Türkiye'de aşırı elleme pedagoji bilimi görebilirsiniz. Onu vurgulamak istiyorum. Son senelerde kimi ana babalardan biliyorum, çocuklarını birlikte defa aut devletlere atmak istiyorlar. Türkiye'de aşırı elleme üniversitelerimiz var. Çok elleme pedagoji bilimi alabilirsiniz. Ben aşırı elleme pedagoji bilimi aldım Türkiye'de. Benim zamanımda Türkiye'de encam derecede bilgelik gerçekleştirmek zordu. Ben bilgelik yapmayı Türkiye'de öğrendim. Bilim yapmayı ego dâhiliye hocam Muzaffer Aksoy'dan öğrendim. Onun kabil aşırı zikıymet bilgelik insanlarımız gelişigüzel bölgede var. Onlarla bilgelik yapmayı öğrenebilirsiniz. Dışarı çıkmayı aut devletlere giymeyi kaynak ederim ancak Türkiye'yi unutmayın. Türkiye'ye borcunuz mevcut ancak esasen borcu değil. Türkiye kalbimdedir. Dünyanın neresine gidersem gideyim Türkiye kalbimdedir. Türkiye'nin birlikte parçasıyım. Umarım sizlerde anca düşünürsünüz. Avrupa'ya, Amerika'ya, Japonya'ya gidebilirsiniz ancak Türk olduğunuzu unutmayın" değerlendirmelerinde bulundu.

"Türk olmanın birlikte yönü de bilimde donanımlı olmaktır"

Türkiye'de ve tamamı dünyada bilimde kalburüstü bulunduğu düşüncesince hürmet gördüğünü aktaran Sancar, "Türk olmanın birlikte yönü de bilimde donanımlı olmaktır. Ben Türkiye'nin gelişigüzel kesiminde hürmet görüyorum ayrımsız sürede dünyanın gelişigüzel durumunda de hürmet görüyorum. Çünkü bilimde kalburüstü oldum. Kendinize, ülkenize gösterişlilik vermek istiyorsanız elinizden geldiği genişliğinde ne yapıyorsanız yapın en iyisini hazırlamaya çalışın. Spor yapmayı da unutmayın. Benim kabil kaleci olmaya çalışmayın, kalecilik çetin iş. Hem vücüdu hem beyni canlı meblağ spor. Burada sizleri görmek, Türkiye'nin bu aşama geliştiğini kıymetlendirmek hakkıyla beni sevindiriyor, umutlandırıyor. İnşallah sizin kuşak, benim kuşağın 10 katı şimdi iyisini yapar. Türkiye'mizi dünyanın en yukarı ülkelerinden bir tanesi yapar" ifadelerini kullandı.

"Orta Asya Türk Devletleri de bizlere bakıyor"

Türk yaşamına ehemmiyet verilmesi icap ettiğini dile getiren Sancar, "Türk dünyası var, hemen Türkiye değil. Onlar bizlere bakıyor. Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan. Orta Asya Türk Devletleri de bizlere bakıyor. Onları da unutmayın, onlarla teşrikimesai yaparsa Türk dünyası, dünyanın en çelimli kutuplarından bir tanesi olabilir" dedi.

“Bu sağlanan imkanların ötesinde ego birlikte nesne istemezdim”

Bir öğrencinin sordurulmuş bulunduğu "Bakandan birlikte nesne isteseydiniz ne olurdu?" sorusuna Sancar, "Yaptığınız sunumdan gördüğüm kadarıyla birlikte nesne istemezdim. Bu sağlanan imkanların ötesinde ego birlikte nesne istemezdim. Ben bunu hakkıyla söylüyorum. Benim zamanımda bu kabil organizasyonlar teşkilatlar yoktu. Bunları görür görmez hakkıyla kıvançlı oldu. TeknoFest'te gördüklerim beni aşırı bahtiyar etti. O nedenden dolayı bambaşka birlikte nesne istemezdim" sanarak konuştu.

Oğuzhan Halil Özbek - İbrahim Çakmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler