USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Azimli anneler 40'ından sonraları mektepli oldu

Kayseri Üniversitesi Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü'nde terbiye gören kadınlar, yaşlarına karşın kıraat azimleriyle kip oluyor.

Azimli anneler 40'ından sonraları mektepli oldu
19-10-2021 13:30
Kayseri

Kayseri Üniversitesi Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü'nde yetişek düzlük eş öğrencilerin, ilerleyici yaşlarına karşın darülfünun kıraat etmek düşüncesince gösterdikleri azim dikkati çekiyor.

Birinci ve ikinci sınıfta hep 64 öğrencinin yetişek görmüş olduğu bölümde, yaşları 40 ila 58 ortada mütebeddil 22 eş mektepli ortada lisans mezunu da eskiden türlü nedenlerle ilkokulu bitiremediği düşüncesince eğitimini havadan tamamlayarak darülfünun imtihanını kazananlar da toprak alıyor.

"Okumanın yaşı yoktur." lafının dobra müşterek örneği bulunan kadınlar, hedeflerini yapmak düşüncesince azimle yetişek alıyor.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, AA muhabirine, bölümdeki öğrencilerin ilerleyici yaşlarına karşın darülfünun okumadaki dilek ve azimlerini takdirle karşıladığını söyledi.

İnsanın doğduğu andan itibaren öğrenme sürecine girdiğini özetleyen Karamustafa, "Artık nice obje bilimsel nitelikli bilim kapsamında öğrenilirse çalışan ve dişi oluyor. Bu ve benzeşim programlarda öğrenme azmi bulunan vatandaşlarımızı kutlama ediyorum." dedi.

"Yaş grubu iri olanlar diğerlerine kez fotoğraf oluyor"

Meslek Yüksekokulunda tedris görevlisi Emine Türkarslan da hem müşterek numara aynı zamanda ikinci dershane öğrencilerin yarıya yakınının karşılama yaşta bayanlardan oluştuğunu belirtti.

Bu öğrencilerin türlü nedenlerden ötürü muahharen darülfünun okumaya değişmeyen verdiğini anlatım fail Türkarslan, şunları kaydetti:

"Bir bölümü evlatları darülfünun sınavına hazırlanırken bu süreci yaşayıp onlarla sınava girmişler. Bir bölümü da içre düğmük kalmış olduğu düşüncesince kıraat serüvenine sürdürmek düşüncesince burada. Mezun olduktan muahharen ahali eğitimlerde eli uz belletici olabiliyorlar, kendilerine iş noktayı açıyorlar ve ya sınava girerek eğitimlerini 4 salname namına tamamlayabiliyorlar. Sınıflarımızdaki değme dü gözyaşı grubu birbirini dengeleyerek beraberce müşterek istihsal serüvenine giriyor. Yaş grubu iri olanlar diğerlerine kez fotoğraf olmakta ve ya bizim yetişemediğimiz noktada onlar da müşterek belletici namına bilgilerini paylaşıyor. İki batın müşterek arada baş döndürücü değişik mahsulat oluşturmaktadır ve vakalara değişik açılardan bakıp, dünkü mahsulat ortaya koyabiliyorlar."

"Herkesin hayalini gerçekleştirmesini isterim"

Bölümde yetişek düzlük öğrencilerden 58 yaşındaki Şemsi Lekesiz, beşinci dershane mezunu olduğunu, ortaokulu ve liseyi dışardan okuduğunu belirtti.

"Oğlum polis, kızım mimar oldu. Ben de en ıvır zıvır kızımla sınava hazırlandım. O Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesini kazanmıştır ego de burayı. Kızım bana öğüt çalıştırdı. Hep istiyordum okumayı." diyen Lekesiz, kıraat isteğini ailesinin de bildiğini aktardı.

Lekesiz, kızının da yardımı ile bu bölümü kazandığını anlatarak, "Şu anda baş döndürücü mutluyum, baş döndürücü dobra müşterek duygu. İsteyenler cesaretlerini kırmasın, gelsinler. Herkesin hayalini gerçekleştirmesini isterim. Hocalarımız da arkadaşlarımız da baş döndürücü iyi. Bundan muahharen da örgensel ekincilik okumayı düşünüyorum." sanarak konuştu.

"30 sene muahharen yeni baştan müşterek imtihan deneyimi oldu"

48 yaşındaki Demet Özyurt ise derinlemesine seneler çalıştıktan muahharen iş yaşamına açıklık verdiğini, ahali yetişek kurslarında türlü mevzularda yetişek aldığını anlatım etti.

Sevdiği bölgede bilimsel nitelikli yetişek de kabul geçirmek istediğini dile getiren Özyurt, "Yöresel el sanatlarımız var. Onların yaşatılmasını, doğacak nesillere aktarılmasını istiyorum. Halk eğitimde ağırşak görürken hocam beni yönlendirdi, eli uz belletici olmam konusunda. Bir kızım üniversiteden yetkilendirilmiş oldu, gayrı kızım da sınava hazırlanıyor. Şansımı bakmak istedim, doğrusu ön lisans mezunuydum. 30 sene muahharen yeni baştan müşterek imtihan deneyimi oldu. Çok şükür istediğim bölümü kazandım." biçiminde konuştu.

Oğlu ile darülfünun sınavına girdi

3 bebek anası 40 yaşındaki Figen Sarıaslan ise beşinci dershane mezunuyken kıraat serüveninin oğlu sebebiyle baştan başladığını söyledi.

"Büyük oğluma öğüt çalıştırırken, 'Ders çalış, kıraat etmek güzeldir.' dediğimde, 'Okumak güzelse sen illet okumadın?' dedi. Onun lafıyla ahali tahsile gittim, ortaokulu, liseyi dışardan bitirdim." ifadelerini kullanan Sarıaslan, darülfünun sınavına da oğlu ile girdiğini aktardı.

Sarıaslan, "Senden önceki yetkilendirilmiş olurum inşallah demiştim. Öyle de olacak gibi. O yeğleme yapmadı çünkü. Bu endüstrisi baş döndürücü seviyordum. Bu sanatın ilerlemesi icap ettiğini düşünüyorum. Bu sanatlar unutulmamalı. 18 yaşlarında evlenmiştim, o yaşlarda okumanın önemini bilmiyordum, muahharen anlıyor insan. Şimdi ön lisans okuyorum, illet lisans da olmasın?" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler