USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Ayı barınağının cana yakın yavrusu 'Turkuaz'ın gözleri hususi bakımla açılacak

Tunceli'de ormanlık bölgede yurttaşlar kabilinden bulunduktan sonraları Bursa Karacabey'deki Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen anadan doğma müşahede özürlü ayı yavrusunun tedavisinde evolüsyon sağlandı.

Ayı barınağının cana yakın yavrusu 'Turkuaz'ın gözleri hususi bakımla açılacak
17-10-2021 12:10
Bursa

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki ayı barınağında hususi bakıma tahsil edilen anadan doğma müşahede mânialı "Turkuaz" isminde ayı yavrusunun tedavisinden müspet son alınmaya başlandı.

"Ayılara özgürlük" temalı çalışmayla 1994'te başlatılan "Libearty-Türk Ayı Projesi" kapsamında, raks ettirilerek üstünden mal kazanılan ayıların türlü illerden toplanıp getirilmiş bulunduğu ve rehabilitasyonlarının yapıldığı tesis, doğada yaşayamayacak halde bulunan ayılara ev sahipliği yapıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğüne ilişkin yerine oluşturulan Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, 10'u yavru 74 gri ayı bulunuyor.

Bu yavrular arasında, Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde yurttaşlar kabilinden bulunduktan sonradan merkeze getirilen ve anadan doğma müşahede mânialı bulunduğu belirlenen "Turkuaz" ünlü ayı yavrusu da arazi alıyor. 8 maaş yavrunun gözlerinin açılabilmesi düşüncesince hususi görev ve tedaviler uygulayıcı özek yetkilileri, tedavide müspet neticeler elde etmeye başladı.

İlk vardığında gözleri görmediği düşüncesince aksi tavırlar sergileyen ayının hususi görev yardımıyla azda olsa görebilmesi sağlandı.

"Bizim düşüncesince şenlik deposu oldu"

Merkez şefi Azizcan Sezer, AA muhabirine, Turkuaz'ın önceki tedavisinin Elazığ Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde yapıldığını söyledi.

Yavrunun buradan müşterek ay ilkin kendilerine gönderildiğini tamlayan Sezer, şu şekilde konuştu:

"Yavru ayımız buraya gönderilince tığ de ona 'Turkuaz' adını verdik. Doğuştan müşahede kaybı uydurma konusu. Tedavisine başladık ve müşterek aydır gece gündüz sürüyor. Merkezdeki 74 ayının içinde hususi görev uyguladığımız ayılar biri. Görüşünde gelişim kaydettik. Daha dobra görebilmesi ve özlük yaşıtında bulunan ayılarla bire müşterek bölgeye alabilmemiz düşüncesince tedavisine bitmeme edeceğiz. Yavru ayımız daha 8 aylık. En önemsiz bulunan ayılarımızdan. Burada bizim düşüncesince şenlik deposu oldu."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler