USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

'Ay Görevi'nde kullanılacak olan 'Milli Hibrit İtki Sistemi'nin toy bilgileri paylaş

Türkiye Uzay Ajansı, HİS kendisine bilinen Milli Hibrit İtki Sistemi'nin ön dizayn süreci, pervaz ölçekli önceki imtihan prototipinin üretimi ve pervaz ölçekli arazi testlerinin yürütme edileceği imtihan sisteminin üretimi ile kurulumunun tamamlandığını bildirdi.

'Ay Görevi'nde kullanılacak olan 'Milli Hibrit İtki Sistemi'nin toy bilgileri paylaş
16-03-2022 15:37
Ankara

Türkiye Uzay Ajansından (TUA) meydana getirilen açıklamaya göre, DeltaV Uzay Teknolojileri, "Ay Araştırma Görevi"nde (AYAP-1) uzay aracını Ay'a taşıyacak Milli Hibrit İtki Sistemi'ni geliştiriyor.

Ay Araştırma Görevi (AYAP – 1) kapsamında uzay aracımızı Ay’a taşıyacak Milli Hibrit İtki Sistemimizi henüz yakından tanışıklık vakti...

Hedefimiz uzay liginde de birlik hür Türkiye!????#MilliTeknolojiHamlesi ????????#GökyüzüneBakAyıGör????@DeltavUzay pic.twitter.com/0PkCoVi5fe

— Türkiye Uzay Ajansı (@tuajans) March 16, 2022

Sistemin ön dizayn süreci, pervaz ölçekli önce sınav prototipinin üretimi ve pervaz ölçekli toprak testlerinin yürütme edileceği sınav sistemin üretimi ile kurulumu tamamlandı.

Bu kapsamda HİS'e ilişik bileşenler ve sistemin umumi görümü, TUA'nın içtimai iletişim araçları hesaplarından "Ay Araştırma Görevi (AYAP-1) kapsamında uzay aracımızı Ay'a taşıyacak Milli Hibrit İtki Sistemimizi henüz yakından tanışıklık vakti. Hedefimiz uzay liginde de birlik hür Türkiye." notuyla paylaşıldı.

Videoda, HİS'in iskelet, vana, manzume elektronikleri, oksitleyici tank ve motosiklet bileşenleri gösterildi.

AYAP-1'in fariza konseptine gereğince uzay ara bulucu en önce müşterek fırlatıcıyla uzaya taşınacak. Ardından uzay aracı, manzume başlatması ve cumbalak sönümleme kadar etapları gerçekleştirdikten sonraları mahrek testlerini yürütme edecek. Dünya yörüngesinde meydana getirilen testlerden sonraları ise Ay yörüngesine dönüşmek düşüncesince DeltaV'nin melez motoru ateşleme yapacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler