USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Atık camlar bayanların marifetli ellerinde hediyelik eşyaya dönüşüyor

Ordu'da cam şekillendirme kursuna eklenmiş olan kadınlar, atık cam parçalarını hulliyat ve bezen eşyasına çeviriyor.

Atık camlar bayanların marifetli ellerinde hediyelik eşyaya dönüşüyor
27-04-2022 13:56
Ordu

Altınordu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce oluşturulan kursta, şişe, bardak ve sepici kadar atık malzemeler faziletli ısıdaki ateşle eritiliyor.

Daha sonradan kursiyer hanımlar bu camları kolye, bileklik, küpe, göz boncuğu, anahtarlık, bezen eşyaları kadar ürünlere dönüştürüyor.

Çeşitli cümle gruplarından kadınlar, kurs sebebiyle hem ruhsal gerilim atıyor bununla birlikte ürünleri satarak familya maddi durumuna ulama sağlıyor.

Kurs eğitmeni Zennişan Macit, AA muhabirine, cam sanatının, Altınordu Halk Eğitim Merkezinde sunulan eğitimle Ordu'ya tanıtıldığını söyledi.

Burada 8 senedir sunulan terbiye kapsamında art transformasyon hesabına çalıştıklarını özetleyen Macit, rastgele birlikte tabak, şişe, bardak kırıldığında art dönüşümle hulliyat ve ya biblolar yaptıklarını, kursiyerlerin bunları satışa sunarak dobra yarar sağladığını belirtti.

Mezun bulunan kursiyerlerden bazılarının işlik açtığını anlatım fail Macit, "Ev hanımlığından iş kadınlığına güzeşte kursiyerlerimiz de var. Camı baş döndürücü isteyerek buraya geliyorlar. Biz de kursiyerlerle dobra devir geçiriyoruz. Yaptığımız takılar baş döndürücü tutuluyor." dedi.

Macit, birlikte soda şişesinin takıya dönüştüğüne dikkati çekerek, "Mavi soda şişesinden dobra birlikte tespih yapıldığını düşünün. Bunlar daim art dönüşümle olunca değişik beğeniyle çalışılıyor. Ben baş döndürücü esenlik alıyorum, kursiyerlerim de esenlik alıyor. Burada atölyemiz önemsiz ancak yaptığımız işler büyük." niteleyerek konuştu.

Atölyede hassas birlikte avizeden baştan cam elde ettiklerini aktaran Macit, şunları kaydetti:

"Buradaki avizemiz kırıldı. Biz dedik ki 'Deneyelim.' Gerçekten erittiğimizde baş döndürücü dobra birlikte cam baskı ve baş döndürücü dobra de kolyeler yaptık. Cam birlikte sürpriz. Malzemeyi eritiyoruz, ayrımlı nitelik çıkıyor, arada birlikte bire birlikte rengi çıkıyor. Bu söylediğim hoppadak art dönüşümde. Bir şişeyi atarken baş döndürücü uyanıklık kılmak lazım. Mesela evde birlikte bardak kırılıyor. 'Acaba bunu eritince ne halde çıkar?' niteleyerek düşünüyorum. Atarken güçlü uyanıklık ediyorum. Yolda birlikte şişe görüyorum, hoşuma gidiyor. 'Acaba insanoğlu bana bakıyor mu, eğilip alsam mı?' niteleyerek düşünüyorum. Çoğu devir da aldığım oldu. Yeter ki art dönüşümle birlikte şeyler çıkartalım. Her obje hazırdan fazla atık vaziyette olanları kıymetlendirmek bizim düşüncesince henüz önemli."

"Hayal dünyanız, boşluk açınız değişiyor"

Kursiyerlerden Gülbahar Karahasan ise en kökeninden buyana katılmış olduğu eğitimlerde değme gündüz dünkü birlikte uygulayım öğrendiklerini ve kurstan baş döndürücü şişman birlikte esenlik aldığını vurguladı.

Yaptıkları işin ruhsal gerilim çarpmak düşüncesince uygun bulunduğunu tamlayan Karahasan, "Hayal dünyanız, boşluk açınız değişiyor. Bir yapmış olduğunuz camla ikincisi bire birlikte çıkmıyor, ağız ağıza siz yapıyorsunuz, baş döndürücü keyifli. Başka tekrarı bulunmayan doğrusu cezbediyor." ifadesini kullandı.

Karahasan, "Geri transformasyon düşüncesince şişeleri atmıyorum. Evde hassas tabak, çömlek ne var ise hepsini getirip kursta birlikte şeyler hazırlamaya çalışıyoruz. Renkli camları değerlendiriyoruz. Kırılan tabağı getirip sonradan kolye kendisine buradan eve gidebiliyoruz." dedi.

Emekli Selda Şensoy ise kursun kendisi düşüncesince adeta tedavi bulunduğunu dile getirerek, "Yaptığım art transformasyon camlarından kolyeler, küpeleri hem bağış ediyorum bununla birlikte satıyorum ve yarar sağlıyorum. Objelerden sergilerde gösteride bulunuyoruz. Arkadaşlarımız ve hocamızla sosyalleşmiş oluyoruz, dobra bugün geçiriyoruz." niteleyerek konuştu.

Hasta falcı bulunan Elveda Yılmaz da kurs sebebiyle bundan böyle hassas birlikte soda şişesini güçlü çöpe atmadıklarını ve değerlendirdiklerini anlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler