USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

ASELSAN’ın toy silahı Göker göreve hazır

Göker 35 milim Çok Maksatlı Silah Sistemi, iklim hedeflerine hakkında 4, kişmiri hedeflerine hakkında 5 kilometrenin üstünde menzilde aktiflik sağlayacak.

ASELSAN’ın toy silahı Göker göreve hazır
01-02-2022 13:22
Ankara

ASELSAN, iklim ve esmer savunması görevleri düşüncesince geliştirdiği Göker 35 milim Çok Maksatlı Silah Sistemi'ni göreve müheyya bir duruma getirdi.

AA muhabirinin edinmiş olduğu bilgiye göre, ASELSAN, ibdai dizge dizayn ve entegrasyonu yaklaşımıyla esmer ve derya platformlarında kullanılabilen tabanca sistemleri geliştiriyor. Güvenlik güçlerinin talepleri ve mütebeddil tehditleri dikkate düzlük şirket, bulunan ürünlerine yenilerini ekliyor.

ASELSAN, birlikte süredir üstünde çalışmış olduğu Göker ile atış testleri gerçekleştirdi. ASELSAN öz kaynaklarıyla ölçülü Göker 35 milim Çok Maksatlı Silah Sistemi'nin pres testleri ve yetenek seans atışları, Milli Savunma Bakanlığı Karapınar Atış Alanı'nda tamamlandı.

Mini/mikro insansız iklim ara bulucu (İHA) sınıfında toprak düzlük iyice ıvır zıvır ve dayanıklı hedefleri beklenenin aşırı üstünde menzillerde imha etmeyi başaran sistem, ayrımsız sürede esmer hedeflerine erinç da iyice etraflıca menzillere derece çalışan bulunduğunu kanıtladı. Yapılan testler sistemin göreve müheyya bulunduğunu ortaya koydu.

Göker Sistemi, çakılı kasılma ve uç bölgelerinde konuşlanmak üzere, gündeş aşırı adi yükselti iklim ve esmer defans gereksinimlerine yanıt verecek halde tasarlandı.

Sistem, "ATOM 35 milim Parçacıklı Mühimmat"ın kuvvet çarpanı kendisine kullanımıyla mini/mikro İHA, maket uçak, helikopter derece iklim hedeflerine erinç 4 kilometrenin üstünde menzilde aktiflik sağlayacak. Kara hedeflerine erinç ise 5 kilometrenin üstünde menzilde caydırıcılık sağlayacak sistem, serbest yükseliş ekseni kapsamasıyla ilkin dağlık bölgelerde düşüt alçalış açılarına atış olanağı verecek. Sistem, bu sayede hem esmer hem de iklim hedeflerine erinç faziletli başarımla sahada yararlanma endüstrisi sunacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler