USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Artvin sonbahar güzelliğiyle ziyaretçilerini ağırlıyor

Sahip bulunduğu varlıklı flora ve saf güzellikleriyle rastgele devir adından sık sık uydurma ettiren Türkiye'nin kuzeydoğu sınırındaki Artvin, güzün oluşan nitelik cümbüşüyle tabiat severlerin merakını çekiyor.

Artvin sonbahar güzelliğiyle ziyaretçilerini ağırlıyor
28-10-2021 12:37
Artvin


Engebeli ve dağlık coğrafi yapısıyla, "Karadeniz İklimi", "Akdeniz İklimi" ve "Karasal İklim" niteliklerini içerisinde barındıran, bu özelliğe ilişkin kendisine varlıklı nebat örtüsü, berrak tabii gölleri, şelaleleri, ulusal parklarıyla tabiat tutkunlarının geçmiş tercihleri ortada arazi düzlük Artvin, güzün nebat örtüsünün sarı, yeşil, kırmızı, turuncu ve kahverenginin tonlarına bürünmesiyle semiz boya tabloları andırıyor.

Artvin merkezde Genya Dağı ve Hatila Milli Parkı, Arhavi'de Mençuna Şelalesi, Borçka'da Karagöl ve Camili Havzası, Şavşat'ta Karagöl, Yavuzköy, Sahara Milli Parkı, Papart Vadisi, Kelebekler Vadisi Arsiyan Yaylası, Kocabey Yaylası, Karçal Yaylası, kabilinden kentteki nice plato ve koyak sonbaharla baş başa foto ve tabiat tutkunlarına masalımsı sahneler sunuyor.

Şehrin ruhsal gerilim ve gürültüsünden uzak, doğayla iç içe çağ etmek isteyenlerin tercihi bulunan Artvin, sonbaharın pastel renkleriyle ziyaretçilerine dinlence olanağı sunuyor.

İtalya'nın Milano şehrinde Cittaslow 2015 Genel Kurulu'nda "Sakin Şehir" unvanı almasından sonradan millî ve arsıulusal kurda de adından uydurma ettiren Artvin'in Şavşat ilçesi ise herhangi ortak sene kalan ortak candan tabiat tutkunlarını en aşırı yeğleme etmiş olduğu bölgelerin başlangıcında geliyor.

Bursa’dan mevrut Osman Orhun Ersoy, Şavşat'taki sonbahar güzelliğini kullanmak ve berhayat olmak düşüncesince tatilini burada geçirdiğini söyledi.

Şavşat’ta ayrımsız anda 4 mevsimi gördüğünü kaydeden Ersoy, "Herkesi Şavşat'a çağırma ediyorum. Dağlarda kar var. Çayırlar yeşil, ağaçlar sararmış. Hayvanlar çayırlarda otluyor. Doğa büyüleyici." dedi.

Mardin'den mevrut Seher Ecevit ise Şavşat'a geçmiş kat geldiğini tabir ederek, "Şavşat hakkıyla tabiat harikası ortak yer. Doğa değişik nitelik tonlarına bürünmüş. Ben aşırı beğendim hoşuma gitti. Dağlarda kar var, aşağıda yeşil değişik mevsimleri ortak arada görebiliyoruz. Muhteşem ortak yer." sanarak konuştu.

Günübirlik gezilerin yanı esna çevresindeki ormanlık bölgelerde ziyaretçilerine dinlenme kampı ika olanağı da sağlayıcı Sahara Milli Parkı içerisindeki "Şavşat Karagöl", bembeyaz havası ve doğasıyla ziyaretçilerine geçim veriyor.

Trabzon’dan gelmiş şekilde Kargöl'de dostlarıyla dinlenme kampı fail Aydın Mutlu, senelerdir tabiat sporlarıyla uğraştığını belirterek, Şavşat Karagöl'ün dinlenme kampı gerçekleştirmek arzu edenler düşüncesince aşırı dobra doğaya ve güzelliğe ehil bulunduğunu söyledi.

Şavşat'ın dillere boy bu güzelliğinde dinlenme kampı gerçekleştirmek düşüncesince 350 kilometreden geldiğini aktaran Mutlu, "Doğası bozulmamış, rahat sessiz, tabiat ile iç içe ortak ortamda dinlenme kampı gerçekleştirmek aşırı keyifli." dedi.

İlçedeki turistlerden Damla Nur Kirman da Uzungöl Doğa Sporları Kulübünün etkinlikleri kapsamında Şavşat Karagöl’e gelmiş şekilde burada dinlenme kampı yaptıklarını söyledi.

Kirman, Artvin'deki nitelik cümbüşünü kullanmak düşüncesince alana geldiklerini tabir ederek, "Şavşat yapısı berrak tabiat harikası ortak arazi olduğu için burayı yeğleme ettik. Olağan üstü ortak güzellik. Karagöl, çevresindeki ağacalar parlak ötesi. Tüm dostlarım afiyet aldık. Çok serbest ortak foto arşivimiz evet burada" ifadelerine arazi verdi.

Bölgede gezginlik seyahat düşüncesince mevcut Talip Kansız da 30 senedir Türkiye'nin nice durumunda dinlenme kampı ve tabiat yürüyüşleri yaptığını kaydetti.

Şavşat'a henüz evvela biraz kez geldiğin beliren Kansız, şunları söyledi:

"Şavşat hoppadak Karagöl'de ibaret değil. Arsiyan Yaylası, Balıkgölü var. Bunların haricinde nice rota bulunuyor. Doğa tutkunları düşüncesince emniyetsiz ortak yer. Sonbahar aylarında nitelik cümbüşünün doruk meydana getirdiği ortak dönemdeyiz. Sarı al ve yeşil emniyetsiz ortak fon oluşturuyor. İnsanlar fotoğrafları görür görmez bura İsviçre mi diyor. Biz de bununla alım çalım duyuyoruz. İstanbul'dan çadır ve nişan çekimleri düşüncesince buraya mevrut şahıslara rastladık. Burada gidilecek o denli aşırı rota mevcut ki devir yetmiyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler