USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Artırılmış gerçeklikle geliştirilen mekanik platformlar 80'i fazla ülkeye ihraç ediliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, DOF Robotics'e gerçekleştirdiği ziyarette, "Firmamız zat geliştirdiği, tasarladığı, Bakanlığımızın desteklediği Ar-Ge merkezinde ürünlerini üretiyor ve dünyanın gelişigüzel kısmına ihraç ediyor." dedi.

Artırılmış gerçeklikle geliştirilen mekanik platformlar 80'i fazla ülkeye ihraç ediliyor
05-05-2022 10:35
Ankara

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından meydana getirilen açıklamaya göre, Bakan Mustafa Varank, İstanbul'daki ziyarette DOF Robotics Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mertcan'dan faaliyetlerine bağlı bilgelik aldı, mevhum esas gözlüğü takarak DOF Robotics'in geliştirdiği platformu sınav etti.

Varank, meydana getirdiği açıklamada, firmanın coşku sektöründe mekaniği ve mevhum gerçekliği birleştirerek erdemli teknolojili istihsal yaparak ihraç ettiğini belirtti.

DOF Robotics'in geliştirdiği mamüllerin kâffesi dünyada coşku sektöründe tematik parklarda beğenilen müşterek uygulayım bilimi olduğuna ayraç fail Varank, "Burada firmamız kişi geliştirdiği, tasarladığı, Bakanlığımızın desteklediği Ar-Ge merkezinde projelerini oluşturduğu ürünlerini üretiyor ve hâlâ sonraları dünyanın gelişigüzel bölümüne ihraç ediyor." ifadesini kullandı.

Varank, hassaten animasyonun yaygınlaşmasıyla kâffesi dünyada coşku piyasasının değişik müşterek boyuta taşınmaya başladığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Artık asıl himmet treni diyebileceğimiz lunaparktaki coşku aletlerinin sanalla birleştirilmiş, mekanik lakin erdemli teknolojili ve asayiş standartları erdemli versiyonlarına insanoğlu baş döndürücü hâlâ emeksiz erişip deneyimleme olanağına erbap olabiliyorlar. Buradaki himmet trenine Mustafa Bey ile baş başa bindik. Sanal esas gözlüklerimizi taktık, enteresan müşterek birikim yaşadık. Giderken Uzak Doğu'yu benzeyen hassaten evlatları ve gençleri hâlâ baş döndürücü heyecanlandıracak kimi mücadeleleri de yapabileceğiniz müşterek versiyonu bu arada denedik. Gökyüzünde uçarken etrafınızda döndüğünüzü, cumbalak attığınızı hissediyorsunuz. Tabii bunu elden gözene aracılığıyla mekanik sistemlerin yardımıyla denemiş oluyorsunuz."

"Katma kalburüstü üretimde şişman ivme yakaladık"

Türkiye'yi ekleme kalburüstü üretimle abartmak talip müşterek nüfuz olduklarını tamlayan Varank, hassaten Ar-Ge merkezleri ve teknoparkların gelişmesiyle mühendislerin, uygulayım personelin hâlâ baş döndürücü ekleme kalburüstü ürünleri geliştirip üretmekte şişman müşterek ivme yakalamaya başladıklarını vurguladı.

Varank, yaklaşan sürede görüşme ettikleri müşterek canlandırma stüdyosunun da dünyanın gelişigüzel bölümüne canlandırma sattığını tabir ederek şu şekilde bitmeme etti:

"Bugün coşku sektöründe DOF Robotics firmasının geliştirdiği yaratıcı ürünleri gördük. Dünyada eğlence, canlandırma sektöründe lisans haklarına erbap şişman şirketler bu lisanslarını hakeza müşterek kuruluşa kullandırıp dünyanın gelişigüzel bölümüne coşku aletlerinin satılmasına olanak veriyorlar. Dolayısıyla kılıç müşterek noktaya gelmişiz diyebiliyoruz. Bu bölgede Türkiye'de istihsal önleyen değişik firmalarımız da var. Eğlence sektöründe, su dünyasında yahut tematik parklar dediğimiz himmet treni dünyasında ağırbaşlı istihsal önleyen firmalarımız var. DOF Robotics'in hakeza müşterek yeteneği yalnız başına geliştirmiş, hayattaki pazardan hisse almaktadır olması gelişigüzel devir dile getirdiğimiz ekleme kalburüstü üretimin en iyi örneklerinden biri."

"Devletin verdiği olanaklar DOĞRU endüstrisi tetikliyor"

Şirket bu üretimleri yaparken, devletin de gelişigüzel evredeki destekleriyle onların yanlarında bulunduğunu dile getiren Varank, şu ifadeleri kullandı:

"Biz kâffesi sektörleri icap TÜBİTAK icap KOSGEB destekleriyle yahut şirketlerin kişi bünyeleri süresince açtıkları Ar-Ge ve dizayn merkezleriyle desteklemeye bitmeme ediyoruz. Eğer firmalarımız şişman yatırımlar yapacaksa envestisman motivasyon sistemimiz devreye giriyor. Müteşebbisler bu işi kendileri başarıyor lakin devletimizin onlara bulunan katkıları da yadsınamaz derecede. Bu şirket tahminî 5 projeyi TÜBİTAK ile baş başa gerçekleştirmiş. Buradaki mamüllerin müşterek kısmının önce geliştirilmesi TÜBİTAK projeleri yardımıyla olmuş. Tabii ki devletin verdiği bu imkanların DOĞRU endüstrisi tetikliyor olması da gerçekte yaptığımız işin ne denli akilane bulunduğunu gösteriyor."

Varank, DOF Robotics'in kişi dalında dünyada önce 3 sırayı zecrî firmalardan olduğuna dikkati çekerek "Ama kılıç menfaatlerini müşterek numara tam değerlendirmek istiyoruz. Bu da yetmez, bire müşterek işleri önleyen baş döndürücü hâlâ müşterek tomar firmayı değerlendirmek istiyoruz. 'Eğlence dünyasında mevhum gerçeklikle mekaniği birleştiren ne yurt var?' dediklerinde kılıç Türkiye'nin önce akla gelmesini istiyoruz. Bunu da firmalarımız aracılığıyla inşallah başaracağız." değerlendirmesinde bulundu.

80'den müşterek tomar ülkeye ihracat

DOF Robotics Yönetim Kurulu Başkanı Mertcan da ürünlerinin tahminî yüzdelik 90'ını ihraç ettiklerini ve 80'den müşterek tomar ülkeye dış satım gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ağırlıklı namına Amerika ile çalıştıklarını bildiren Mertcan, Kovid-19 salgını dolayısıyla ulaşamadıkları yerlere de ihracatın doğacak devirde artmasını beklediklerini vurguladı.

Mertcan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının verdiği kâffesi desteklerden faydalanmaya çalıştıklarını tabir ederek Bakan Varank'a ziyareti düşüncesince teşekkürname etti.

ABD'de planlı dünyanın en şişman ve en ehemmiyetli uygulayım bilimi fuarlarından, CES Las Vegas ve IAAPA Orlando'da ödüller meydan firma, Amerika ve Çin ilkin kazanmak üzere, Marvel Studios ve Universal Studios üzere dünyanın en baş döndürücü görüşme edilen ana konu parklarında arazi alıyor.

Firmanın akıbet dönemdeki en ehemmiyetli başarılarından bir tanesi de FELD Entertainment'in dünyaca adlı sanlı markası bulunan Monster Jam'in (Canavar Kamyonlar) ad haklarını teknolojisi ile birleştirmiş olması.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler