USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Antalya'daki Rus ve Ukraynalıları "Türkçe" birleştirdi

Yabancıların ilgisinin rastgele güzeşte güneş arttığı Antalya'da canlı Rus ve Ukraynalılar, bire bir mahalleleri, siteleri paylaşıp katıldıkları kurslarda beraberce Türkçe öğreniyor.

Antalya'daki Rus ve Ukraynalıları
17-11-2022 16:09
Antalya

Her sene milyonlarca turistin dinlence icra ettiği Antalya, Almanya'dan İngiltere'ye, Rusya'dan Ukrayna'ya, Kazakistan'dan ABD'ye nice ülkeden gelmiş olarak yaşantılarını sürdüren yabancılara da ev sahipliği yapıyor.

Rusya-Ukrayna mücadelesi ondan sonra rastgele dü ülkeden gelenlerin yoğunluğunun arttığı şehirde eğleşme izni düzlük Rus sayısı 50 bine, Ukraynalı ise 20 bine ulaştı. Aynı mahallelerde yahut sitelerde ülkelerinin savaşmasına karşın birlikte arada canlı Rus ve Ukraynalılar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezlerinin açmış olduğu kurslarda da bire birlikte sınıfları, sıraları paylaşıyor.

Çocukları da bire birlikte okullarda, sınıflarda terbiye bilimi bilimi gören Rus ve Ukraynalılar, hem Türk kültürünü yakından tanıyor tıpkı zamanda ülkelerinin terbiye bilimi bilimi müfredatından art kalmıyor.

Rus ve Ukraynalılar ortada inanma vakası yaşanmadı

Vali Ersin Yazıcı, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, bilhassa Rusya-Ukrayna savaşından sonradan bu dü ülkeden Antalya'ya gelişlerin arttığını anımsattı.

İki dünya vatandaşlarının birbirleriyle husumetinin bulunmadığına dikkati çekici Yazıcı, şunları kaydetti:

"Savaş sonrası Antalya'ya mevrut Rus ve Ukraynalılar ortada mesele olabileceğini fikren otellerde ve mahallelerde fevk düzem inanma tedbiri almıştık fakat şu anne derece tek dava yaşanmadı. Normal insanoğlu kabilinden suça karışabiliyorlar gücün birbirleriyle hasımlık oluşturmaları noktasında birlikte tespitimiz yok. Antalya'da bire birlikte siteleri, mahalleleri paylaşıyorlar."

Kurslarda birbirleriyle Türkçe konuşuyorlar

Rusya'dan kestirmece birlikte sene ilk Antalya'ya mevrut ve Türkçe kursuna eklenmiş olan Alekseyi Vladimirov, sınıfta Ukrayna, Kazakistan, Özbekistan bilhassa kazanmak neredeyse ayrımlı ülkelerden dostlarının bulunduğunu söyledi.

Farklı milletlerden olmalarına karşın birbirleriyle Türkçe konuşabildiklerini özetleyen Vladimirov, "Ülkelerimizde harp bitmeme ediyor gücün elleme birlikte obje değil. Kursta tığ birbirimizi seviyoruz, anlaşabiliyoruz. Komşularımın bir çok çok Türk gücün ayrıksı ülkeden de var." dedi.

Rus yurttaşı Alyona Marchenko, toplumsal ahenk getirmek ve günce hayatı kolaylaştırmak düşüncesince Türkçe aşina kazanmak icap ettiğini tabir etti.

Kısa müddette Türkçe konuşmaya başladığını özetleyen Marchenko, "Dostça birlikte sınıf. Farklı ülkelerdeniz gücün kaynaştık, elleme anlaşıyoruz. Sınıfımızda elden sulh var. Tüm dünyada da sulh olsun istiyorum, ümit ederim harp bitecektir, sulh olacaktır. Türkiye'yi baş döndürücü seviyorum, misafirperverler, güler yüzlüler." diyerek konuştu.

Ukrayna'dan üç sene ilk mevrut Alina Malış da idman düşüncesince Türkçe öğrenmeye değişmeyen verdiğini belirterek, "Kardeşçe Türkçe öğreniyoruz, mutluyuz, birbirimize araştırma görevlisi oluyoruz." dedi.

Ukraynalı Larysa Brovaruyc da Antalya'dan baş döndürücü etkilendiği düşüncesince birlikte sene ilk burada yaşamaya değişmeyen verdiğini, almış olduğu terbiye bilimi bilimi sebebiyle Türkçe konuşabildiğini tabir etti.

Rusya'dan 10 ay ilk mevrut Elena Besova da üç ay ilk kursa yazıldığını aktararak, "Sınıfta Rus, Ukraynalı, İranlı, Iraklı rastgele ülkeden ihvan var. Hiçbir mesele yaşamıyoruz, çoğumuz Türkçe öğreniyoruz." ifadesini kullandı.

"Türkçe kurslarına baş döndürücü birlikte tomar arzu var"

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Akçil de Halk Eğitimi Merkezlerinde Türklerin birlikte yabancılara müteveccih de Türkçe ve toplumsal ahenk kursları düzenlediklerini belirtti.

Sınıflarda çoğunluğun Rus ve Ukraynalılardan oluştuğuna dikkati çekici Akçil, "Türkçe kurslarına baş döndürücü birlikte tomar arzu var. Açtığımız kurslar kusursuz yetenek dolu. Rus ve Ukraynalılar bizim kültürümüzde huzurla yaşayabiliyorlar. Çocukları da okullarımızda terbiye bilimi bilimi alıyor." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler