USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Anne ve sakat oğlu düşüncesince tempo terası yapıldı

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde, özürlü oğlunu gelişigüzel gün, kaymakamlık merkezini kuş bakışı gören kayalık bölgeye sırtında haiz anne ve oğlu düşüncesince ilerleyiş terası yapıldı, bölgeye revan yol asfaltlandı.

Anne ve sakat oğlu düşüncesince tempo terası yapıldı
19-12-2022 16:11
Kastamonu

İlçe merkezinde canlı üç bebek anası Feride Kazan, anadan doğma zihnî ve bedenî mânialı oğlu Mehmet Kazan'ı (25), on sene önce, evlerinin 200 m. uzağında mevcut kayalık alana götürerek ilçeyi izletti. Buraya gelmediği günlerde oğlunun huzursuzlanıp, şeb uyumadığını ayırt fail anne Kazan, elden herhangi beraberinde gün, yol prezervatif bulunduğu düşüncesince sırtına almış bulunduğu oğlunu 200 m. taşıyarak alana götürdü.

İlçe merkezini kuş bakışı gören beraberinde noktada mevcut alandan ilçeyi izleyen anne ve oğluna müsadif Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Feride Kazan'la geveze etti.

Annenin icra ettiği fedakarlıktan etkilenen Civelek, alana ahşaptan ilerleyiş terası yaptırdı ve Kastamonu Valisi Avni Çakır'a vaziyeti anlatarak 200 metrelik yolun asfaltlanmasını sağladı.

Anne Feride Kazan, bundan hakeza herhangi beraberinde devir sırtında geçirmek hesabına tekerli iskemle ile oğlunu ilerleyiş terasına getiriyor ve beraberce ilçeyi izliyorlar.

"Bir akülü otomobilimiz olsa elan dobra olur"

Anne Feride Kazan, AA muhabirine, evde sabah akşam ağlayan ve hariç büyümek talip oğlunun, bu alandan manzarayı izledikçe ferahladığını eve dönünce de şeb şen uyuduğunu ayırt ettiğini anlattı.

Hemen herhangi beraberinde devir eltisinin de sebebiyle oğlunu sırtında taşıyarak kayaya getirdiğini, oğlu büyüdükçe ve ağırlaştıkça sırtında taşımakta zorlanmaya başladığını dile getiren Kazan, şunları söyledi:

"Belediye Başkanı görünce, 'Burada ne yapıyorsunuz, düşersiniz.' dedi. Ben de anlatınca ondan sonradan bunu hazırlamaya değişmeyen verdi. Yolumuz aşırı kötüydü. Allah razı olsun Başkandan, Valimizden yolumuzun biçimsiz bulunduğunu öğrenmişler, yolumuzu da yaptılar. Oğlum evde daralıyor, buraya geldikçe rahatlıyor. Her devir sırtımda getiriyordum. Artık tekerli iskemle ile şen getiriyoruz."

Oğlu Mehmet'i arada sırada günde dü kez kayaya getirdiğini dile getiren Kazan, "Her devir giydirip, sırtımda hariç çıkarıyorum. Kapının önündeki otomobile koyuyoruz. Buraya getiriyorum. Şehri izliyoruz, sonradan eve dönüyoruz. Burada ne denli aşırı durursa evde şen oluyor. Eltim cerrahi müdahale olunca eskisi denli iane edemiyor. Bir akülü otomobilimiz olsa elan dobra olur." diyerek konuştu.

Yenge Gülizar Kazan da "Kalp ameliyatı geçirdim bundan hakeza aşırı bakamıyorum. Eltim getirip götürüyor. Burada ilgileniyoruz. Bir şeyler yedirmeye çalışıyoruz. 'Kayaya gidiyoruz' diyince ego de gideceğim diyerek evde seviniyor. Buraya gelirse dobra oluyor, çevresine bakıyor. Kendini dobra hissediyor, rahmet yağdığında getiremiyoruz, aşırı rahatsız oluyor, ellerini ısırıyor." ifadelerini kullandı.

"Bir anneye hürmeten, mânialı çocuğa saygılıca mamul beraberinde arazi burası"

Azdavay Belediye Başkanı Civelek, Seyir Tepesi'nin, ilçenin herhangi beraberinde bölgesinin izlenebildiği beraberinde derece bulunduğunu söyledi.

Kayalık alana çıkmanın güç bulunduğunu tamlayan Civelek, "Kaymakamımızla bu güzergahta giderken beraberinde ablamızın, zihnî ve bedenî mânialı çocuğunu sırtına sarmış bu kayaya tırmandığını gördüm. Koşarak geldik, bizim biricik başımıza çıkarken zorlanacağımız beraberinde noktaya sırtında çocukla tırmanıyordu. Neden hakeza beraberinde obje yaptığını sorduğumuzda on paralık beklemediğimiz beraberinde karşılık aldık. 'Başkanım ego herhangi beraberinde devir bu evladı sırtımda getirip bu kayaya tırmanıyorum. Bu kayadan ilçeyi seyrettiğinde rahatlıyor, hayat buluyor. Bize de beraberinde hayat veriyor.' dedi. Bunu dinleyince hayretlere düştük." dedi.

Bölgeye ahşap platformdan beraberinde balkon yaptıklarını dile getiren Başkan Civelek, şunları kaydetti:

"Kaymakamlık ve Belediye alegori beraberinde balkon yaptık. Evlerinden buraya, beraberinde toprak ortamında biçimsiz beraberinde izlek yol vardı. Bu yolu şehremaneti olanakları ile yapmamız kabil değildi. Durumu Sayın Valimiz Avni Çakır'a bildirdim. Kendisi elden devreye girdi. Valimizin destekleri ile hususi yönetim ve Belediye olanakları ile 200 metrelik yolu beraberinde günde yaparak hizmete açtık. Bu platformun kısaca maliyeti 300 bin lira. 30 milyonluk yatırımlar yaptık ancak bu 300 bin lira yatırımın verdiği huzuru, mutluluğu uğur boncuğu yatırımda almadık. Nedeni de bu yatırımda beraberinde can var. Bir anneye hürmeten, mânialı çocuğa saygılıca mamul beraberinde arazi burası. Burayı milyonlarca kıymeti bulunan yatırımdan elan giranbaha kılan beraberinde can olması. Bir mânialı çocuğa kendini adamış beraberinde anneye saygılıca mamul olması bizim düşüncesince başkaca değerli."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler