USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Anne adayları ve hemşirelere 'bebek masajı' eğitimi

SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurulan hamile mektebinde bebeklere müteveccih ovuşturma teknikleri öğretiliyor.

Anne adayları ve hemşirelere 'bebek masajı' eğitimi
30-01-2022 12:00
İzmir

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurulan, ana adaylarının ve hemşirelerin bitmeme etmiş bulunduğu yüklü okulunda, bebeklerin doğal doğal yel yağı lambası sancılarını azaltmaya ve bağışıklıklarını güçlendirmeye müteveccih ovma teknikleri kılgısal anlatılıyor.

Sağlık Bakanlığı çeşidinden gebelerin gebelik dönemini elan güzel ve metin geçirmesi düşüncesince İzmir'de kurulan yüklü mektebinde bebeklerin muafiyet sistemi ilkin kazanmak gibi gelişmeleri düşüncesince afiyet çalışanlarına ve annelere ovma eğitimi verilmeye başlandı.

Hastanelerin yüklü okulları ve yenidoğan servislerinde etkin bacı ve ebelerin beraberinde hamilelerin de bitmeme etmiş bulunduğu okulda, bebeklerin gelişimine müspet yardım icra ettiği tamlanan ovma uygulamaları anlatılıyor.

Okulun mesul hekimi ve Perinatoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Halil Gürsoy Pala, AA muhabirine, bebeklerin doğumundan 48 çağ sonraları itibaren masajı referans ettiklerini söyledi.

Masajın bebeğin gelişiminin beraberinde anne baba ve çocuk iletişimine de müspet yardımı bulunduğunu vurgulayan Pala, "Masaj, bebeklerin kortizon düzeyini düşürerek muafiyet sistemlerinin güçlenmesini, doğal doğal yel yağı lambası ağrılarının azalmasını sağlıyor. Onların zihnî gelişimlerine de müspet tesiri bulunduğunu düşünüyoruz." dedi.

"Tüm annelere öneriyorum"

Ege Üniversitesi Hastanesinde vazifeli terbiye hemşiresi Sevilay Kurt ise masajın bebeklere metin bulunduğu anlarda uygulanması icap ettiğini anlatım etti.

Bebeğin gelişigüzel sahasına masajın uygulanabildiğini özetleyen Kurt, "Masajın bebeğin sağlığını müspet yönde etkilediğini yayınlayan aşırı sayıda ilmî emek vermek var. Kilo alımı konusunda, hazım ve deveran sistemine, bellek ve eş güdüm ve balans merkezlerinin gelişmesinde aşırı etkili. Tüm annelere bebeklerine ovma yapmayı öneriyorum." sanarak konuştu.

Yenidoğanlara ovma meydana getirecek kişi, ovma öncesinde bebekle 15 dakika devir geçiriyor. Ortalama 45 dakika idame eden masajda ise bebeklerin bacakları hafifçe ovuluyor. El, saf ve beniz kısmıyla bitmeme fail ovma bir aşırı devir bebeğin uykusuna dalmasıyla sona eriyor.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler