USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Anne adayları "Gebe Okulu" ile akıllıcasına emzirmenin inceliklerini öğreniyor

Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Hastanesinde işlev verici Gebe Okulu, emzirmenin faydaları, incelikleri, bebekle evvel deri temasının önemi kabil mevzularda verdiği beniz yüze ve online eğitimlerle ana adaylarını veladet sonrasına hazırlıyor.

Anne adayları
07-10-2022 13:02
Ankara

Yaklaşık 4 senedir hanımlara ana olma yolculuklarında kılavuzluk fail Ankara Şehir Hastanesi bünyesindeki Gebe Okulu'nda gebelik süreci, mıhlı beslenme, egzersiz, ana sütünün bebeğe faydaları, emzirme şekilleri ve bebekle cilt tene temasın önemi denli mevzularda hem beniz yüze bununla birlikte devir içi eğitimler düzenleniyor. Eşli eğitimlerin de verildiği Gebe Okuluna ana adayları derin dikkat gösteriyor.

"Bebek ve Anne Dostu Hastane" unvanına cemaat Kadın Doğum Hastanesinde başkaca mevlit sonrası süreçte emzirme dair başağrısı canlı annelere bakım verici Relaktasyon Polikliniği de bulunuyor.

AA muhabirine bilim verici Başhekim Prof. Dr. Özlem Moraloğlu Tekin, hastanede ana adayları düşüncesince maruz edep bilimi bilimi ve hizmetlerin birlikte 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında hususi etkinlikler düzenlendiğini, ana sütünün önemine bağlı bilgilendirici stantlar açıldığını söyledi.

"Bebeğin 4-5'inci aylarında emzirme oranları yüzdelik 14'lere denli geriliyor"

Bebek düşüncesince en kalburüstü gıda deposu bulunan ana sütünün yerini tek mamanın tutamayacağının altını çizen Tekin, hastanede bu mevzunun önemine bağlı derneşik bilgilendirmelerde bulunduklarını söyledi.

Prof. Dr. Tekin, şöyleki bitmeme etti:

"Anne sütü baş döndürücü kalburüstü müşterek gıda kaynağı, bebeğin önce aşısı, onu rastgele çeşitli hastalıktan, enfeksiyondan esirgeyici müşterek besin, başkaca havadan ulaşılabilir ve ekonomik. Bebek ve ana dostu müşterek şifahane kendisine bu hususları daim vurguluyoruz, taburculuk evveliyat emzirme oranlarımız yüzdelik 98'lere denli çıkıyor. Fakat ne eyvah ki istatistiklere baktığımızda, taburculuk sonrası dönemde, bebeğin 4-5'inci aylarında emzirme oranlarının yüzdelik 14'lere denli gerilediğini görüyoruz."

Relaktasyon Polikliniğinin bu kapsamda, taburculuk sonrası çağda emzirme problemleri canlı annelere bakım verdiğini vurgulayan Tekin, başkaca esbak düzenledikleri başkaca "Emzirme Aktörlerinin Güçlendirilmesi" temalı çalıştaya çalıştaya karı hekimleri, ebeler, hemşireler ve annelerin de katıldığını aktardı.

Tekin, çalıştayda başta annelerin evindeki sürecinde sakıt emzirme paylarını bırakmak dair neler yapılabileceğinin ele alındığını anlatım etti.

"Dizi ve filmlerde emzirme henüz müşterek tomar vurgulanmalı"

Emzirmeyle ait farkındalığın artırılmasında medyaya da iri fariza düştüğüne dikkati çekici Tekin, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Özellikle dizilerde, filmlerde emzirmenin henüz müşterek tomar vurgulanması gerekiyor. Fakat ne eyvah ki henüz baş döndürücü ağzında biberon, biberon bulunan bebekleri görüyoruz. Bunun hesabına bebeğini emziren annelerin arazi alması toplumumuz düşüncesince de gösteriş manken teşekkül edecektir. Çünkü mıhlı nesiller nesir edebilmek düşüncesince bebeklerin önce 6 ay hemen ana sütü alması ve 2 yıla denli da ana sütüyle beslenmesi baş döndürücü önemli."

Özellikle 2 sene emzirmenin anneyi meme, mebiz kanseri denli dokunmabana türlerine erinç koruduğuna da ayraç fail Tekin, ana ve bebeğin cilt temasının iri ehemmiyet taşıdığını ve hastanede sezaryen mevlit da engelleme topu topu uygulamalarda bu temasın sağlanmasına hususi ehemmiyet verildiğini belirtti.

"Yurt haricinde canlı ana adayları da eğitimlerimize katılabilir"

Gebe Okulu Sorumlusu Uzman Ebe Huriye Kaan Güven de mesleğini 37 senedir istekle yaptığını belirterek, "Eğitimlerimiz, haftada 5 gündüz sürüyor. Her gündüz müşterek grubumuzu alıyoruz. Haftada 2 gündüz devir içi eğitimimiz oluyor, ayda 2 hafta sonu da eşli eğitimler düzenliyoruz." diyerek konuştu.

Güven, Gebe Okulu eğitimlerine talip topu topu ana adaylarının katılabileceğine ayraç ederek, "Annelerimizin gebeliğinin ne haftasında bulunduğu yahut hastanemizde izlem altında olup olmaması ehemmiyetli değil. Başka müşterek kentte fazladan diyar haricinde canlı ana adaylarımız da engin eğitimlerimize katılabilir. İsteyen hepsi gebelik süresince eğitimlerini sürdürebilir." bilgisini paylaştı.

"İlk hamileliğim, Gebe Okulu bana iri yardım sağladı"

Gebe Okulu'ndaki eğitimlere eklenen 38 yaşındaki Semra Güler ise önce hamileliğini yaşadığını belirterek, "İlk bebeğim olabileceği düşüncesince nice mevzuya yabancıyım ve Gebe Okulu bana iri yardım sağladı. Hemşirelerimiz baş döndürücü deneyimli, rastgele çeşitli sorumuza karşılık veriyorlar, rastgele anımızda bizlere asistan oluyorlar. Şu anda tek korkum namevcut zira çocuk doğduğunda ne yapacağımı, elbette emzireceğimi biliyorum." dedi.

8 haftalık gebe 24 yaşındaki Esra Tandoğan da 1 yaşlarında müşterek bebeği henüz bulunduğunu anlattı. Tandoğan, "İlk hamileliğimde de Gebe Okulu'na katıldım. Bu sayede önce doğumumda bebeğimle ait rastgele şeyi öğrenmiştim. Eğitimlere ikinci gebeliğimde de eklenmek istedim zira hakkıyla baş döndürücü bilgilendirici ve keyifli. Ruhen de bana baş döndürücü güzel geliyor, baş döndürücü bahtiyar hissediyorum." laflarına arazi verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler