USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

'Ankara'nın kalbi'nde trafik düzenini kadın polisler sağlıyor

Ankara'da memur kadın trafik polisleri, anahtar yoğunluğunun yaşandığı anne arterlerde, trafik düzenini iletmek düşüncesince cansiparane fariza yapıyor.

'Ankara'nın kalbi'nde trafik düzenini kadın polisler sağlıyor
28-11-2021 12:14
Ankara
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}"Ankara'nın kalbi"nde trafik düzenini kadın polisler sağlamakta

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde memur polis memurları Özge Karacan, Selda Akçal ve Özlem Sözeyatarlar, bilhassa "Ankara'nın kalbi" adına vasıflandırılan 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı ile Genelkurmay ve Kuğulu Park kavşakları edinmek az daha site genelinde derneşik trafik akımı düşüncesince şoförleri yönlendiriyor.

Kadın polisler, sistem seçiminde nelerin sansasyonel olduğunu, bilhassa anahtar yoğunluğunun bulunduğu anlarda trafik düzenini bildirmek düşüncesince nite düzentileme yürüttüklerini ve çoluk çocuk bilhassa edinmek az daha vatandaşların kendilerine bulunan takdirini AA muhabirine anlattı.

Özge Karacan, 3 senedir Ankara'da trafik polisi adına fariza yaptığını ve bu mesleğin çocukluk düşsel bulunduğunu söyledi.

Akrabaları ortada ve benzeyen etrafında baş döndürücü birlikte tomar polis bulunduğunu, mesleğini seçerken onların özveren faaliyetlerinden etkilendiğini aktaran Karacan, polis adına fariza yapmaktan bahtiyar ve çalımlı bulunduğunu dile getirdi.

Ankara'da bilhassa işe durum ve işten depar belgesi saatlerinde anahtar yoğunluğu yaşandığını tamlayan Karacan, "Vatandaşların hâlâ şen ulaşımlarını sağlamak, dava yaşamadan trafik akışını ayarlamak düşüncesince çelimsiz sürekli engellemeler yapıyoruz. Bu biçimde yoğunluğu azaltmaya çalışıyoruz. Ankara genelinde KGYS kameralarımızdan semt amirlerimizce çokluk belirleme edilerek bizlere bilgelik veriliyor. Biz de nerede çokluk var ise orada fariza yapıyoruz." dedi.

Vatandaşın gösterdiği dikkat ve müspet tepkiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Karacan, birlikte kadının isteyip de başaramayacağı birlikte şeyin olmadığını vurguladı.

Gerek zat gerekse öteki vatandaşların canını hiçe sayan "trafik magandaları" rahatsızlığına yer veren Karacan, bununla ilgilendiren baş döndürücü koyu suç duyurusu aldıklarını ve bu sorunla mücadelede sivil polis polis ekiplerden çalışan biçimde faydalanıldığını söyledi.

Havanın çirkin bulunduğu yıllarda fariza yapmanın zorluğuna ayraç fail Karacan, "Yağmur, çamur, kar, şita demeden 7 devir 24 dakika görevimizin başındayız. Asıl en şişman görevimiz, bu günlerde oluşuyor. Çünkü vatandaşımız bu anlarda bilhassa kar yağışında kıygın olabiliyor. Vatandaşımıza iane eli sinirlendirmek hoşuma gidiyor. Açıkçası ego yaptığım meslekten çevre baş döndürücü alım çalım duyuyorum. O sebepten dolayı 'İyi ki trafik polisi olmuşum' diyorum." ifadelerini kullandı.

"Önemli bulunan mesleği sevmek"

Selda Akçal ise trafik biriminde motorize ekiplerde fariza yaptığını belirterek, motosikletli polis olmayı daima görüntü ettiğini söyledi.

Polisliğin de rastgele birlikte meslekte bulunduğu kabilinden kendine başmaklık zorluklarının bulunduğuna ayraç fail Akçal, "Önemli bulunan mesleği sevmek. Sevdikten sonradan zorluğu hafifletiyorsunuz, bedava geliyor. Sokaktayız, motordayız, noktayı geliyor kar, şita olmaktadır fakat bunların hepsini birlikte tarafa koyarsak öteki tarafta da karşınızda sağlıklı duran birlikte Türk kadın polisi var. Sevdiğimiz ve cansiparane yaptığımız düşüncesince bizlere bedava geliyor." sanarak konuştu.

Trafik ilçesinin yaşandığı noktaya, motosikletli olmanın da avantajını kullanarak çelimsiz müddette ulaştıklarını tamlayan Akçal, bu sayede trafik akışının devamlılığını sağlamaya çalıştıklarını tabir etti.

Selda Akçal, trafikte arada birlikte sürücüler ortada aday ve ya fiziksel şiddetin yaşandığını, bu halde dü tarafı gevşetmek düşüncesince devreye girdiklerini de dile getirdi.

Görev icra ettiği sırada, vatandaşlarla aralarında sabık diyaloglara yer veren Akçal, "Çocuklar esenleme vermeden geçmiyor. 15-16 yaşındaki kız ve koca kardeşlerimiz 'Abla bizim de hayalimiz, sence yapabilir miyiz?' sanarak soruyorlar. Onlara dayanıklı olduğum düşüncesince baş döndürücü alım çalım duyuyorum. Ben diyorum ki, birlikte kadın isterse rastgele birlikte şeyi yapabilir, yapabiliriz. Bizim o gücümüz var. Ama hepsinden önceki süresince sembol ve yurt sevgisi bulunan rastgele birlikte Türk evladının gözlerinden o gururu hissediyor, bununla alım çalım duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Hakkıyla yapabileceğime inandım"

Özlem Sözeyatarlar da küçüklüğünden bu yana yollarda görmüş bulunduğu polislere özendiğini ve bu mesleği seçmeye değişmeyen verdiğini söyledi.

Yoğun hükûmet merkezi trafiğinde anahtar sürücülerini yönlendirirken devir zamane zorlandıklarını dile getiren Sözeyatarlar, fakat erbap oldukları deneyim sebebiyle bunu en çabuk ve sakıncasız biçimde yaptıklarını anlattı.

Trafik kurallarını ihlal fail "trafik magandaları"na dirlik yürüttükleri mücadeleye yer veren Sözeyatarlar, "Öncelikle bitirdikleri davranışa bitmeme etmemeleri dair uyarıyoruz. Davranışına bitmeme ederse mütenasip çelim kullanıp kuvvetsiz bir vaziyete getiriyoruz ve icra ettiği ayaklık ihlaliyle ilgilendiren cezai prosedür uyguluyoruz." dedi.

Ailesinden rastgele birlikte devir dayanak gördüğünü tamlayan Sözeyatarlar, koca sürücülerin kadın polislere hâlâ ölçülü yaklaştıklarını ve rastgele birlikte dava yaşamadıklarını tabir etti.

Özlem Sözeyatarlar, fariza başındayken devir zamane yanına mevrut ve geveze ettikleri rastgele birlikte yaştan vatandaşın kendisini kutlama kartı yazar muvaffakiyet dileğinde bulunduğunu da dile getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler