USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Ana-oğul Dünya Kick Boks Kupası'na hazırlanıyor

Bartın'da 6 Türkiye şampiyonluğu mevcut Tolga Tuna Kara, kendisini spor salonuna getirdiğinde düşkünlük salarak 4 sene ilk ayrımsız spora başlamış olan ve veteranlarda Avrupa Kupası şampiyonluğu ele geçiren annesiyle Dünya Kick Boks Kupası hazırlıklarını sürdürüyor.

Ana-oğul Dünya Kick Boks Kupası'na hazırlanıyor
24-04-2022 12:25
Bartın

Bartın'da kick boksta 6 Türkiye şampiyonluğu mevcut Tolga Tuna Kara, kendisini spor salonuna getirmiş olduğu devirde merakla ayrımsız spora süregelen ve veteranlarda Avrupa Kupası şampiyonluğunu elde eden annesiyle ayrımsız salonda mayıs ayında düzenlenecek Dünya Kick Boks Kupası'na hazırlanıyor.

Bartın Lisesi 9. derslik talebesi 15 yaşındaki Tolga Tuna Kara, 6 sene ilkin arkadaşının tavsiyesiyle kick boks sporuna başladı. Çalışmalarını TOKİ Spor Kulübünde sürdüren Tolga Tuna, spora başlamasından 2 sene sonradan 2018'de miniklerde Türkiye 2'ncisi oldu. Ardından baş döndürücü sayıda derecenin yanı esna 2019'da Antalya'da planlı şampiyonada Avrupa 2'nciliği elde fail Tolga Tuna, Sivas'ta planlı Okullar Arası Gençler Kick Boks Türkiye Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkarak kıymetli madalya almaya adalet kazandı.

Tolga Tuna, kendini spor salonuna getirmiş olduğu tam iptila salarak 4 sene ilkin ayrımsız spora süregelen ve veteranlarda Avrupa Kupası şampiyonluğu mevcut annesiyle ayrımsız salonda mayısta düzenlenecek Dünya Kick Boks Kupası'na hazırlanıyor.

Tolga Tuna Kara, AA muhabirine, ıvır zıvır yaşlardan bu yana dövüş sporuna nazarıitibar duyduğunu ve arkadaşının yardımıyla spor kulübüne başladığını anlattı.

Çıktığı geçmiş karşılaşmalarda yenilmesine rağmen sporu bırakmadığını ve azmederek etap elde etmeye başladığını kail doyurmak kick boksçu, "Birçok Türkiye derecesinin yanı esna 6 kat Türkiye şampiyonluğu ve Avrupa Kupası ikinciliği elde ettim. Özellikle arsıulusal müsabakalar baş döndürücü gururlandırıcı ve coşku verici. Orada etap çıkarmak benim düşüncesince şişman müşterek mutluluk. Şu anda da 12-15 Mayıs tarihleri ortada İstanbul'da düzenlenecek 7. Uluslararası Açık Dünya Kick Boks Kupası'na hazırlanıyorum. Güzel ve sıkıca müşterek turnuva olacak. Orada da en şişman amacım şampiyonluk." diyerek konuştu.

Annesinin de ayrımsız spora başlamasının kendisi düşüncesince ayrı müşterek mevki bulunduğunu tamlayan Tolga Tuna, "Beni spor kulübüne getirirken annem de iptila etmeye başladı. Tüm antrenmanlara baş başa gidip geliyoruz. Çok dobra müşterek duygu." dedi.


​​​​​​​"Tolga'nın müsabakalarını seyrederken lazım istemez bulut oluyor"

Bartın İl Sağlık Müdürlüğünde diyet uzmanı şekilde fariza önleyen ve veteran kadınlarda Avrupa Kupası Şampiyonluğu mevcut anne Müzeyyen Elmas Kara da 6 sene ilkin spora süregelen oğlunu haftanın 4-5 haset salona getirip götürdüğünü ve 2 sene ondan sonra tateminin merakını çekmeye başladığını aktardı.

Oğlunun da namına atılganlık verdiğini kaydeden anne Kara, şöyleki bitmeme etti:

"Hem anne hem ev kadını tıpkı zamanda sportmen şekilde çetince olsa da tarihi baş döndürücü elleme planlamanız gerekiyor. Fiziken müşterek kırgınlık olmaktadır fakat elinize yürek yahut madalya aldığınızda değme nesne bitiyor. Spor yaşantımızda değme daim vardı ve oğlumla baş başa baş döndürücü sevinçli de geçiyor. Özellikle turnuvalarda müşterek anne şekilde Tolga'nın müsabakalarını seyrederken lazım istemez bulut oluyor. Sakatlanır mı? Canı yanar mı? Üzülür mü? Korkar mı? Bütün duyguları yaşıyorsunuz neticede müşterek annesiniz ve geçmiş rolünüz bu fakat başarılarla yaşattığı alım çalım da tanım edilemez. Bizim kabil anne-oğul yarışan sportmen da devletimizde baş döndürücü yok, bunun gururunu da ayrı yaşıyoruz."

Kara, kick boksa başladığını duyanlar şaşırdığını anlatarak, "Derece elde ettiğimizde gözyaşlarınıza bilge olamıyorsunuz. Genelde turnuvalara barhana biçiminde gidiyoruz ve 10 sporcuyla gittiğimizde bütünü benim çocuğum oluyor. Onlarla sevinip, üzülüyorum. Yenildiklerinde ego 2 kez, 3 kat bozulmuş oluyorum. Yaşattıkları alım çalım muhteşem." ifadelerini kullandı.

Kick Boks İl Temsilcisi de bulunan çalıştırıcı İhsan Arslan, Tolga Tuna'nın kick boks sporuna başlamasıyla annesinin 2 sene süresince çocuğunu gece gündüz şekilde antrenmanlara götürdüğünü ve izleyici şekilde oğlunu izlediğini söyledi.

İki sene ondan sonra anne Müzeyyen Kara'nın da iptila ederek spora başladığını aktaran Arslan, "Anne ve oğlu 4 senedir ayrımsız salonu, ayrımsız antrenmanı paylaşıp, bu arada hem spor arkadaşı hem idman tıpkı zamanda minval arkadaşı şekilde bitmeme ediyorlar. Anne-oğul mayıs ayında düzenlenecek turnuvaya derin müşterek halde hazırlanır ve değme dü sporcumuzun burada zirveye oynayacaklarına inanıyorum. Anne de oğlu da ince iddialılar ve etap elde edeceklerine inanıyorum." şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler