USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Amatör spor kulüpleri, yerli yönetimlerden dayanak noktası bekliyor

İstanbul'un Bakırköy ilçesinde çalışkanlık yayınlayan ve tahminî 600 çocuğa parasız terbiye sağlayan Kartaltepe Spor Kulübünün başkanı Ataner Orkunoğlu, domestik yönetimlerden dayanak beklediklerini söyledi.

Amatör spor kulüpleri, yerli yönetimlerden dayanak noktası bekliyor
22-11-2021 17:05
İstanbul

Yaklaşık 30 salname geçmişi bulunan Bakırköy Kartaltepe Spor Kulübü, futbol, voleybol, basketbol, atletizm, yüzme, çalışım ve karate branşlarında bin 200 sporcuya misyon veriyor. Kulüp, 593 çocuğa da parasız spor eğitimi sunuyor.

Amatör spor kulüplerinin maddesel anlamda güç halde bulunduğunu tamlayan reis Ataner Orkunoğlu, faaliyetleri ve beklentileriyle ilişik AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kulüp faaliyetleri karşı bilgelik verici Orkunoğlu, "Yaklaşık otuz salname nezdinde kulübüz. Futbol, voleybol, basketbol, atletizm, yüzme, jimnastik, karate branşlarında çalışkanlık gösteriyoruz. Bin 200'e yaklaşan sporcumuz mevcut. Aynı sürede da parasız spor okullarımız var. Buna nezdinde sene ilk başladık. Şu anda 10-14 gözyaşı arası 593 kız ve eş çocuğa spor hizmeti veriliyor." diyerek konuştu.

Orkunoğlu, kulübü kurduklarında rastgele nezdinde tesileri bulunmadığını aktararak, "Kulübü dostlarımla beraberce kurduk. Bir kahvehane köşesinde kuruldu. Sonra bu tesisi yaptık. Çok tarz büküm ettik. Zamanla ha ama aşırı yorulduk, uğraştık ve Bakırköy'ümüze elleme nezdinde kasılma kazandırdık. Bakırköy Kartaltepe Spor Kulübü namına gelişigüzel sene minimum 500 çocuğa parasız namına spor hizmeti vermekteyiz. Bu gençlerden hevesli namına kariyerine bitmeme fail elbette ki var. Jimnastikte Türkiye şampiyonluğumuz var. Futbolda Türkiye üçüncülüğümüz var. Gençlerde, yıldızlarda İstanbul şampiyonluklarımız, semt şampiyonluklarımız, kupalarımız mevcut." ifadelerini kullandı.

"Amatör kulüpler namına aşırı problemimiz var"

Ataner Orkunoğlu, amatör spor kulüplerinin savaş etmiş olduğu aşırı dava bulunduğunu dile getirdi.

Genelde spor kulüplerinin ayak topu ağırlıklı çalışkanlık gösterdiğini aktaran Orkunoğlu, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Önce futbolla başladık. Sonra voleybol, sepet topu branşlarını açtık. Sadece futbolda kız ve beylerde gözyaşı kategorilerini adisyona kattığımızda 18 takımımız var. Amatör kulüpler namına aşırı problemimiz var. Bu aşırı az biliniyor yada hiçbir değinilmiyor, ilgilenilmiyor. Buna nezdinde el atılırsa emniyetsiz şeyler olur. Amatör emanet hevesli ruhtan henüz önemlidir. Çünkü bizde mal geçmiyor. Ruhla oynuyoruz, kanla oynuyoruz. Oksijenimiz henüz nezdinde tomar olmaktadır ama ne eyvah ki Türkiye'mizde senelerdir ayrımsız sorunlar var. Ben 30 senedir pakt başkanıyım. Otuz senedir ayrımsız problemleri yaşıyoruz. Bir karış tarz büküm etmedik. 30 sene ilk de spor tesisi, malzeme, besin ve iktisat üzere sorunlar vardı. Bu sorunlar ayrımsız biçim bitmeme ediyor."

Genç sporcuların çalışabileceği mağaza bulmada başağrısı yaşadıklarını aktaran Orkunoğlu, "Kulübümüzde 250 voleybolcu var. Dün 96 kızla ayrımsız salonda çalıştım. Ne ferde yetişiyor ne malzeme. Koşarken birbirlerine çarpıyorlar. Haftada nezdinde sayaç nezdinde mağaza bulabiliyoruz. Normalde özlük salonumuz olması gerekiyor. Hatta bazen, 'Keşke voleybol, sepet topu branşlarını açmasaydık.' diyerek düşünüyorum. Çünkü evlatları kıygın kılmak istemiyorum. Maalesef goygoycu üzere mağaza dileniyoruz. Okullar salonları ücretli kiraladıkları düşüncesince bizlere nezdinde sayaç veriyorlar. Mesela basketbolda 20.00-21.00 saatleri tahsis edildi. Ertesi devir okula gitmesi müstelzim 5-6 yaşındaki dallar sayaç 21.00'de antrenmandan çıkıp eve gidiyor." biçiminde düşün belirtti.

Başkan Orkunoğlu, nezdinde pare dirimsel kaynaklarının işlettikleri halı meydan bulunduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Gelir deposu namına nezdinde halı sahamız mevcut ama 14-15 hocamız çalışıyor. Bunların SGK primleri ve maaşları var. Bu evlatların minibüsleri bulunmadığı düşüncesince tarz paralarını, servisini tığ karşılıyoruz. Malzemelerini karşılıyoruz. Yüzlerce kadro ve bunların malzemeleri, topu, forması, şortu, eşofmanı var. Bunlar da ego ve nezdinde iki dostum yardımıyla oluyor. Bizim de hesaplı gidişat elleme olursa kadro formaları, materyali elleme oluyor. Ekonomik gidişat az buçuk sarsıldığı zaman, malzemeden daraltmak durumunda kalıyoruz. Sonuçta nezdinde yararlı işi yapıyoruz. Geçen hafta sporcularımıza besin yardımında da bulunduk."

"Bir futbolcuya verdikleri mal 4-5 milyon avro"

Bakırköy Kartaltepe Spor Kulübü Başkanı Orkunoğlu, Süper Lig'de nezdinde futbolcuya maruz 4-5 milyon avronun, İstanbul'daki kâffesi amatör kulüpleri ayağa kaldırabileceğini dile getirdi.

Amatör spor kulüpleri ile altyapıya envestisman yapılması icap ettiğini aktaran Orkunoğlu, "Profesyonel takımların nezdinde futbolcuya verdiği para, enfrastrüktür ve amatör kulüplere harcansa, emin olun beniz sert futbolcu, sportmen menfaat bu ülkede. Ne eyvah ki tığ isme, kariyere mal veriyoruz. Bir futbolcuya verdikleri mal 4-5 milyon avro. Bu mal İstanbul'daki kâffesi amatör kulüpleri canlandırma eder." diyerek konuştu.

Ataner Orkunoğlu, evcil yönetimlerden paradan artma materyal desteği beklediklerini vurgulayarak, laflarını şu şekilde tamamladı:

"Valilik, kaymakamlıktan rastgele nezdinde dayanak noktası olmuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yılda nezdinde tarz materyal katkısı yapıyordu. İki senedir pandemiden çevre onu da yapmıyor. Biz nezdinde spor kulübüyüz, amme hizmeti veriyoruz. Sonuçta büyükşehir yahut kaza belediyelerinin spora ayırdığı nezdinde bütçe oluyor. Bu hoşnutluk geldim henüz o bütçeden nezdinde obje görmedim. Biz mal istemiyoruz zaten. Top versinler, materyal versinler. Saha, spor salonu, yüzme havuzu yapsınlar. Bu evlatları götürelim. Bakırköy'de en şişman mihnet tesis. Saha yok. Bir pare mestur spor salonu var. Okul salonları da söylediğim üzere ücretli takımlara veriliyor. Devletten şurası bekliyoruz. Bir, SGK primi almasın yada yarısını alsın. Spor kulüplerine katıksız gazda, elektrikte, suda iskonto yapılsın. Araç problemimiz var. Bizde kısaca 30 kadro var. Her hafta karşılaşma olsa 25 pare otobüs lazım. Birisi Kadıköy'de, gayr Bağcılar'da, diğer Edirne'de oluyor. Biz bunlara nite gidebiliriz, nite yetişebiliriz?"

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler