USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Almanya’da hobilerini cümle eden Türk menşeli e-sporcular başarılarıyla dikkati çekiyor

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Hertha Berlin’in e-spor takımında "Virtual (Sanal) Bundesliga" liginde oynayan ve hobilerini dizge fail Eren Poyraz ve Cihan Yaşarlar başarılarıyla dikkati çekiyor.

Almanya’da hobilerini cümle eden Türk menşeli e-sporcular başarılarıyla dikkati çekiyor
30-04-2022 12:45
Berlin

Almanya’da baş döndürücü sayıda dinç ayak topu kulüplerinde ferde koştururken hızla gelişen teknolojinin gelişim göstermesi kararında Türk gençlerin çokları da ayak topu kulüplerinin kurduğu e-spor takımlarında arak döküyor.

Bu bağlamda Almanya’da "Virtuel Bundesliga" liginde arazi düzlük takımlarda, Türk menşeli e-sporcular da arazi alıyor.

Hertha Berlin’in kurduğu e-spor takımında arazi düzlük 19 yaşındaki Eren Poyraz ile 29 yaşındaki Cihan Yaşarlar, nite e-sporcu olduklarını, elde ettikleri başarılarını, gençlere müteveccih tavsiyelerini ve hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Eren Poyraz, çocukluğunda FIFA oyunlarıyla ilgilendiğini, planlı turnuvalara katılarak e-sporculuk düşüncesince geçmiş adımı attığını belirterek bu yönde hamle atmamdan ilkin fevk ölçüde oynayan Cihan Yaşarlar'ın oynadığı müsabakalarını da izlediğini tabir etti.

Bundan beş altı sene ilkin Hertha Berlin’in 12-18 yaşındakiler düşüncesince e-spor akademisi kuracağını içtimai medyadan duyurduğunu tamlayan Poyraz, Kreuzberg semtindeki müşterek turnuvaya katılarak burada dikkati çekici dü aktör ortada arazi aldığını ve Hertha Berlin akademisine seçildiğini kaydetti.

Turnuvayı, babasının ve dostlarının durumunda izlem ettiğini tabir fail Poyraz, "(Akademiye) alındığımda baştan sona beraberce yemeğe gittik. Mutlu olduk. Başta bütünü beni izlem ediyordu ve nite gittiğini soruyordu. Gerçek topçu kabilinden olduğumu zannediyorlardı. Aslında alışılagelen müşterek meslek. Ancak hobimi manzume yaptım. Gurur vericiydi. Arkadaşlar baş döndürücü seviniyordu benim için. Ablam (oyunu) anlamıyordu. Ona sonsuz anlatıyordum. Dedem ve nineme ise beyan etmek baş döndürücü zor. Onlar oyunu kurduğumu, müşterek şeyler ayarladığımı zannediyorlar." niteleyerek konuştu.

Sezonun ikinci yarısında en elleme başarım sağlayıcı oyuncu

Bu zaman Virtual Bundesliga’da ikinci yarıda en elleme başarım yayınlayan aktör seçilen Eren Poyraz, “Gurur verici, beklemiyordum. Geçen sene sorunlar vardı. İnişli izinli geçti. Bu zaman da hakeza olacağını düşünüyordum. İlk 4 maçta yenilmemiştim. Sonra 3 karşılaşma peş peşe kaybettim. Geçene yıllar kabilinden olacağını düşündüm. İkinci yarıda elleme olmaya başladı. talih da gerekiyor. Golü attığında öz inanma geliyor. İlk golü çarpmak bana asistan oldu. İkinci çevrim elleme oynadığımı biliyordum ancak bu derece elleme bulunduğunu düşünmedim." değerlendirmesinde bulundu.

Genç sporcu, oylamanın sonucunu gördüğünde baş döndürücü sevindiğini ve bunun kendisini hâlâ müşterek tomar motive ettiğini belirterek doğacak zaman da Hertha Berlin’e kalmayı ve sonsuz oynamayı hedeflediğini anlattı.

Önce okulu bitirin

E-spor ile ilgilenen gençlere tavsiyelerde mevcut Poyraz, “Önce okullarını bitirsinler. En önemlisi bu. E-spora yaşamını bağlarsan bu ihtimal dü sene sonradan bitebilir. Bizde de böyle. Bir sene çirkin oynarsan müşterek ahir sene tek ekip bizi istemez. Bu nedenden dolayı ikinci yolu da gitmeleri lazım. Ben de eğitimime bitmeme ediyorum. Okulu bitirdikten sonradan e-spora mütemerkiz olabilirsin.” ifadelerini kullandı.

Poyraz, gençlerin e-sporda kalburüstü olmaları düşüncesince turnuvalara katılmaları ve içtimai medyadan paylaşımlar yaparak menfaatlerini tanıtmaları icap ettiğini kaydetti.

Hem aktör hem antrenör

Tecrübeli e-sporcu Cihan Yaşarlar da önemsiz yaşlardan beri FIFA oyununu oynadığını belirterek turnuvalara katıldığını anlattı.

Katıldığı müşterek turnuvada müşterek numara olup dikkatleri dair çektiğini tabir fail Yaşarlar, Bundesliga’da arazi düzlük Schalke 04’ün e-spor takımına girdiğini belirtti.

Yaşarlar Schalke 04’de Virtual Bundesliga’da 1,5 sene oynadığını ve kariyerinin en erdemli seviyesine geldiğini tabir ederek bu takımla 2 el Almanya, müşterek el de Avrupa şampiyonluğu yaşadığını söyledi.

Daha sonradan Leipzig takımına geçtiğini ve burada da müşterek el Almanya şampiyonu bulunduğunu özetleyen Yaşarlar, sabık sene da Hertha Berlin’e aktarma olduğunu, hükûmet merkezi ekibinde hem oynadığını bununla beraber çalıştırıcılık yaptığını tabir etti.

Kendi odam yoktu, yerleşme odasında oynuyordum

Tecrübeli e-sporcu, ana ve babasının ilkin bu oyunları oynamasına gönül rahatlığı çıktığını belirterek “Başta sıkıntı yaşadım. Çünkü zat odam yoktu. Oturma odasında oynuyordum. Babam taraf tarafta göstergeç izliyordu. Bağırıyordum arada sırada sinirden zira hırslıydım. Babam da kızıyordu. (Annesi ve Babası) Takımlara katıldığımda, muvaffakiyet erişince desteklediler. Allah’a şükür müşterek şeyler yapabildim.” dedi.

Bir çalıştırıcı namına Eren Poyraz’ın zeki müşterek aktör namına değerlendirdiğini tabir fail Yaşarlar, “Eren baş döndürücü elleme müşterek oyuncu. İlerlemeye bariz müşterek oyuncu. Bazı mevzuları hâlâ elleme yapsa hâlâ şişman bölgelere gelebilir. Yaşı genç, oyunu dobra oynuyor. Sakin müşterek insan. Bu da oyuna yansıyor. Sinirlenmiyor çabuk. Bu müşterek avantaj. “ niteleyerek konuştu.

Profesyonel e-sporcu olmanın riskli müşterek iş bulunduğunu tamlayan Poyraz, “Bir sene böke olursun, ikinci sene tek bilinçlilik alamazsan iş döner. Belki de ekip istemez. Takımla aranı elleme tutman lazım." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler