USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Almanya'da 10 senedir sokaklarda küsurat Peter Schmidt dokunaklı hayat öyküsünü anlattı

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan 70 yaşındaki Peter Schmidt, benzeri ve kızıyla bahtiyar müşterek avlu sürerken ve dobra müşterek işi varken kendisini 10 senedir sokaklarda kalmaya düşkün fail dirim öyküsünü anlattı.

Almanya'da 10 senedir sokaklarda küsurat Peter Schmidt dokunaklı hayat öyküsünü anlattı
09-10-2022 12:02
Nordrhein-Westfalen

Tarihi Köln Katedrali yakınındaki tarz katar istasyonunun birlikte gözleyen ve önündeki gökçe şapkasına atılacak huzursuz paralarla yaşamını sürdürmeye etkin Schmidt, AA muhabirine, bazı bazı kişilerin hayatında anide değişimlerin nite bulunduğunu anlayamadıkları dönemlerin yaşandığını söyledi.

Kuaförlük yaparken benzeri ve kızıyla bahtiyar müşterek yaşantı sürdüğünü tamlayan Schmidt, yaşamının tatilde geçirdiği çor yüzünden kabusa döndüğünü, önceki işini kaybettiğini, elan sonraları fasile düzeninin bozulduğunu ve 10 senedir sokakta yaşamaya mahkum bulunduğunu dile getirdi.

Schmidt, en iri korkusunun kaba şita bulunduğunu ve Tanrı'dan biricik tutkusunun kendisini az buçuk elan koruması bulunduğunu anlattı.

Tatilde geçirdiği çor yaşamını değiştirdi

Almanya'nın Trier şehrinde doğan ve ana babasını on paralık tanımayan Schmidt, "10 yaşıma derece yetimhanede yaşadım, sonraları beni falcı aileye verdiler. Bakıcı ailede berhayat olmak mecburiyetinde kaldığım 21 sene çirkin müşterek yaşantı sürdüm. O fasıl cahillik dairesinin kontrolünde olduğum düşüncesince oradan ayrılamıyordum ve istediğim mesleği öğrenmeme akrabalarım müsaade vermiyordu. Daha sonraları güzellik salonu olmaya değişmeyen verdim ve güzellik salonu oldum. Ustalık eğitimi aldım ve bu istediğim müşterek meslekti." dedi.

Hayatında aşırı inişli yokuşlu dönemler yaşadığını tamlayan Schmidt, dobra müşterek işi varken ve ailesiyle bahtiyar müşterek yaşantı sürerken geçirdiği hastalığın yaşamını kabusa çevirilmiş bulunduğu süreci şu şekilde anlattı:

"Hollanda'ya tatile gitmiştim, orada ansızın hastalandım. Omuriliğimde ağır müşterek dava oluştu, müşterek hastaneden apayrı hastaneye gönderdiler, Almanya'da kimesne bana iane edemedi. En böylecene aşırı dobra müşterek hekim buldum ve o hekim beni anca müşterek otama etti ki o sayede yürüyebiliyorum. O fasıl akrabalarım dağıldı, eşimle aram açıldı ve ayrıldık. O çor çağında aylak kaldım. Bazen insanoğlu hayatında anca dönemler olmaktadır ki bu anide değişimin nite bulunduğunu anlayamıyorsunuz."

10 senedir sokaklarda yaşıyor

Trier'de senelerdir yaşamış bulunduğu evden ev sahibi kabilinden çıkarıldığını dile getiren Schmidt, 10 sene önceki Köln'e geldiğini ve 10 senedir sokakta berhayat olmak mecburiyetinde kaldığını söyledi.

Schmidt, sokakta yaşamı sürdürmenin hassaten şita aylarında güç bulunduğunu belirterek, "Sokakta berhayat olmak bedava müşterek sahn değil. İnsanın sokakta yaşam sürmeyi kabullenmesi lazım. Zor bulunan nerede duş yapabileceğim, nerede kemirmek yiyeceğim ve nerede yatacağım. Köln'de iane gayeli kurulan dobra organizasyonlar mevcut fakat oraları ilkin bilmek geçişsiz ve aşırı dolu. Orada çalışanlar araştırma görevlisi oluyorlar ve esasta dobra insanlar." halinde konuştu.

Köln'de sokakta dilendiğini ve Kölnlülerin dilencilere dobra davrandığını özetleyen Schmidt, "Karnımı inandırıcı olmak düşüncesince Köln'de günce dileniyorum. Ara esna dobra insanoğlu çıkıyor, 5 ekü bırakıyorlar, boşluk esna 10 ekü sağlayan de çıkıyor. Hatta 20 ekü sağlayan de olmuştu. Köln'de müşterek çadırım var, onun zarfında yaşıyorum. Gazım var, yemeğimi pişiriyorum, orada ısınıyorum. Ben demincek 70 yaşıma giriyorum, Tanrı'dan dileğim beni az buçuk elan korusun." dedi.

"Bazen bir tanesi aş veriyor"

Hiç kemirmek yemeden daldırmak mecburiyetinde kalmış bulunduğu dönemler de bulunduğunu aktaran Schmidt, "Hiç yemeğim bulunmadığı eyyam de olmaktadır lakin baki gün oluyor, o devir karnımı doyurabiliyorum. Bazen bir tanesi aş veriyor, bazı bazı zerre pizza veriyorlar. Köln halkı dobra ve hayırsever insanlar. Ben dünyaya ana ve yetim geldim, benim on paralık akrabalarım yoktu. Aile sıcaklığını nazar boncuğu yerde öğrenmedim, bundan böyle sokaklar benim evim oldu." dedi.

Çevreyi kirletmedikleri sürece şehremaneti yetkililerinin sokakta cilt kurmalarına delik yumduklarını kail Schmidt, "Gelip arama ediyorlar, alanı ak pak bıraktığımız ve eşyalarımızı düzensiz bırakmadığımız devir delik yumuyorlar. Bunları yapmayanların çadırlarını haram bulunduğu sebebi öne sürülerek kaldırıyorlar. Biz yattığımız alanda ıvır zıvır müşterek grubuz, çevreyi ak pak tutuyoruz o nedenden dolayı şehremaneti bizi şen bırakıyor." ifadelerini kullandı.

Schmidt, eşinin 10 sene önceki öldüğünü, yaşamda bulunan kızıyla ise yaşadıkları olumsuzluklardan ötürü bundan böyle görüşmediğini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler