USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ali Koç: "Artık harekete geçme ayaklanma zamanı"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu'na tepkime göstererek, "Camiama sesleniyorum; ne gücünüz, ne gücümüz varsa, çiğin omuza vereceğiz ve bu düzeni en endamsız müddette bozmak düşüncesince elimizden geleni yapacağız. Y?

Ali Koç:
18-10-2021 00:38

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, 3-1 kaybettikleri maçın peşi sıra matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu. Koç, Avrupa'da rastgele ortak yerde hakeza pozisyonların verilmediğini belirterek, "Öncelikle camiama, taraftarıma sesleniyorum; durgun olun. 'Burada yumruğu masaya vurun, asın kesin, düdük astırın' diyorsunuz. Bu mevzulara geleceğim, durgun olun. Bu takım, uzatmalarla bu arada 80 dakika burada 10 ad oynadı. Terinin sonuç damlasına denli savaştı. 85'inci dakikaya denli rastgele ortak obje ortadaydı, sonradan ne olduysa ondan sonradan oldu. Penaltı, ihtimal de biricik akıllıca değişmeyen oydu. Ama bu takımla alım çalım duyuyorum. Çocukların yanından geliyorum; bütünü aşırı öfkeli. Niye hoşnutsuz bulunduğu da ayrımsız sebep. Buraya arka niyetle ortak harekât çekmeye birisini yollasaydınız, buna benzeşim ortak başarım olurdu. Maç 23'üncü dakikadan sonradan bam apayrı yere seyretti. Bizim takımımız, aşırı güzel işler yaptı. Maç 11-11 olsaydı buradan yenmiş ayrılmamız bahis konusu değildi. Bende öfkeliyim, bu toplumun başıyım, kendimi de arama buyurmak durumundayım. Trabzon'u kutlama kartı ediyorum, ne olursa olsun 3 puanı aldılar. Lider oldular. Ahmet Ağaoğlu'na da teşekkürname ediyorum, misafirperverliği için" dedi.

"Hakem müessesiyle ait aşırı iri sıkıntılarımız var"
Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç, kılıç ve gayrı başkanların yargıcı müessesiyle ait aşırı iri sıkıntıları bulunduğunu belirterek, "Bunu şahsım ve dostlarım dile getiriyor. Bu müessesenin ne halde olduğunu, ne denli sası olduğunu, çürümüş olduğunu. Marka değerinin bu denli kilo kaybettiği ortamda, rastgele ortak obje düşüyor. En ehemmiyetli konu, futbolda kazanmanın ve kaybetmenin, düşmenin yahut böke olmanın hoppadak sahada belirlenmediğinin, rastgele ortak sabık gündüz henüz da ağırbaşlı basarak benimseme görüp, ortak düzgü durumuna gelmesinin, inanıyor musunuz şu gördüğünüz olay, Türk futbolunda yaşanmış bulunan yargıcı rezaleti, bundan sonradan ortak düzgü adına benimseme ediliyor. Yani kanıksanmaya başlandı. Allah'tan masif devirde kulüpler ayaklandık; bu hakeza gitmeyecek, bunu söyleyeyim. Şahsen dörtköşe olduğumu; bu sistemin ne denli gariplik olduğunu, bundan sonradan ego değil hoppadak benden henüz efdal seste söylüyorlar" halinde konuştu.

"Bunlar, kargaşa ortamı halletmeye çalışıyorlar"
Koç, "Bakın federasyon başkanı, MHK başkanları, pakt başkanları, hocalar, futbolcular değişiyor. Ama ne hikmetse bu ihvan değişmiyor. Bu iş rastgele ortak sabık gündüz henüz da kötüye gidiyor. Bugün Kince'ye sunulan karttan sonradan oyunun seyri değişti. 'Haksız yere attı, ama Altay'da o golü yemeseydi' de diyebilirsiniz. Olayın geneli ve bütününe bakıyorum. Beni en aşırı erinçsiz eden, hakemin Fenerbahçe futbolcularına bulunan yaklaşımı, gövde lisanı, mimikleri, ortak yargıcı mimiklerinden tuttuğu tarafı ele verir mi? Bu noktaya geldi iş. Dolayısıyla burada ortak başağrısı var. Rize-Galatasaray maçı; haddime değil, dü camiadan da defo diliyorum, Galatasaray 3'üncü golü atıyor, kesin faul 2-3 parça faul. Son dakika uzatmaların hakkında 4 dakika henüz konuluyor. Orda Rize atsa bu kere Galatasaray ayağa kalkacak. Bunlar, kargaşa ortamı halletmeye çalışıyorlar. Ali karşılaşma alan, adına basarak söylüyorum, Şansalan değil, karşılaşma alan; sabık yıl bizlerden Konya müsabakasını da almıştı" dedi.

"Artık harekete geçme ayaklanma zamanı"
"Şimdi, Fenerbahçe camiası, bundan sonradan ayaklanma zamanı" diyen Koç, laflarını şu biçimde sürdürdü:
"Camiama sesleniyorum; ne gücünüz, ne gücümüz varsa, dal omuza vereceğiz ve bu düzeni en endamsız müddette tahrip etmek düşüncesince elimizden geleni yapacağız. Yürüyüşse, yürüyüş, toplumsal medyada ise toplumsal medya, federasyon gitmekse federasyona gitmek. Artık, harekete geçme, ayaklanma zamanı arkadaşlar. Bunu yanlış bölgelere çekmeyin. Fenerbahçe'nin haklarını siper adına, camiamız ve taraftarımızın dakika Sabiha Gökçen'e giderek, evvela adımı atarak, hakeza ortak tedbir bulunduğunu duyuyorum; gerçeklenmiş bunu yapın arkadaşlar. Erken başladı, yeterli manzume oturttuk, kafamızı kaldırdık, aldık başımızı gideceğiz, gine ortak anlamsız, yararsız ve mantıksız yargıcı performansı sonrası gine bu noktaya gelindi. Biz buna ortak yerde dur düşünmek zorundayız. Bizler kulüpler adına bunun üstünde filhakika çalışmalarımızı yapıyoruz. Bunların baştan tasarım edilmesi gerekir. Bütün hakemleri, 1 akşamda değiştiremeyiz, ama bu hakemleri dilediğiniz performansa, noktaya getirene denli alacağımız önlemlerle, bunların hastalık bulunduğu kaotik ortamı, güvenlik erozyonu müessesini minimize edebiliriz. Gözlemciler açıklayacak verdikleri puanları. Hakem atamaları MHK başkanı ve ya 2 ferdin ortak araya gelmesiyle alacağı telefonlarla belirlenmeyecek. Bu benim önerim. Bu manzume hakeza gitmeyecek. 3 yıldır diyoruz: 2 yıldır doğrandık. Söylemeye de bitmeme edeceğiz. Öyle ve ya hakeza bu manzume değişecek."

"Biz böke olacağız"
Şampiyon olacaklarını tamlayan Ali Koç, "VAR tecrübesiyle eğitimiyle eksperlik sahibi adına ihtimal sağlam aşırı hakemden aşırı değişik başarım verecek. Belki o ad 90 dakika o sahada koşamayacak. Ama VAR hakemi adına eksperlik sağlayacak. Bunları ayıracağız. Bir tarafta ata teleskop öbürkü tarafta oğul, kuzen, yeğen yargıcı nite masraf bu sistem. Federasyon başkanını değiştik, MHK başkanını değiştik, pakt başkanlarını değiştik, antrenörleri değişecek şampiyonluklar kaçırılacak. Küme düşmeler olacak. Ama o erkeklerin hayatları uğur boncuğu obje değişmemiş kabilinden bitmeme edecek. MHK Başkanına da sesleniyorum bizimle inatlaşmayın. Size el uzatıyoruz akıllıca minval göstermeye çalışıyoruz bizle inatlaşmayın. O hakeme Beşiktaş muhik serzenişte bulunuyor diyor ayrımsız hakemi ortak henüz veriyor. Bu iş hakeza olmaz. Dolayısıyla Fenerbaheçe taraftarına sesleniyorum. Biz böke olacağız. Bunu kafanıza yazın. Bu takımda ümidinizi kesmeyin. Her hakeza tökezlemede isyanlar, bizlere ve oyunculara hakaretler kenetlenin. Bu akşam gidebilenler Sabiha Gökçen'e gitsin. Bu takıma dayanak olun. 80 dakika ellerinden geleni yaptılar. Çok güzel ferde oynuyorduk. 10 kişiyle oynadık 85. dakikaya denli Trabzon sağlı sollu saldırmıyordu. Çok davranışlarında ölçülü gidiyordu. Belki onlarda beraberliğe razılardı. Riskli ortak gol aşındırmak istemiyorlardı. Bu maçın skoru bu futbolcuların performansı emeğin hakkı değildir. Trabzonspor'un kutlama kartı ediyorum. Onları suçlamıyorum. Lütfen kabza ve samanı karıştırmayalım" dedi.

"Teknoloji geldikten sonradan yargıcı performansı geriye revan biricik diyar biziz"
"Herhalde dünyada yargıcı performansı uygulayım bilimi geldikten sonradan geriye revan biricik diyar biziz" diyen Koç, "Az evvela size Rize müsabakasını Galatasaray müsabakasını söyledim. Belki Rize'nin aleyhine sonuçlandı ihtimal Galatasaray'ın aleyhine olabilirdi. Bu adamlar ne hazırlamaya çalışıyorlar. Bu denli tekaüt mu? Herhalde dünyada yargıcı performansı uygulayım bilimi geldikten sonradan geriye revan biricik diyar biziz. Bunu varsayımla söylüyorum rastgele ortak istatik ile söylemiyorum. Bize bundan sonradan hakeza uygulayım bilimi gelmiş. Bunu güçlü kullanamıyoruz. Adam ortak akşam pik çıkıyor 7'de ortak kentte bizlere beli Antalya'da akşam 12'de uçağa biniyor geliyor devrisi gündüz bizim bölgemizde VAR hakemi oluyor. Hakemdeki en ehemmiyetli obje dinlenmek, odaklanabilmek, konsantrasyon. Bunları uğur boncuğu düşünmüyorlar. Fenerbahçe camiasına sesleniyorum; durgun olun bunların hepsinin kökü temizlenecek. Bu çirkin performans, arka kuvve yayıncı ki dört dörtlük başarım istiyoruz. İnsan bulunduğu rastgele ortak yerde vebal mümkün ama bu biçimde değil. Ya da gayrı maçlarda gördüğümüz kabilinden değil. Düşünebiliyor musun ayrıcasız dört başı mamur kulüpleri rahatsız. Ama bu şahıslara ne ortak başarım değerlendirmesi ne Merkez Hakem Kurulu'nun ne temsilcilerinin ne gözlemcilerinin yanlışlar yapılıyor, neticeler etkileniyor, emekler yeniyor, mezalim yaşanıyor. Ama bu adamlar hayatlarına bitmeme ediyorlar" dedi.

"Bu hakeza gitmez"
Sistemin köklü baştan tasarım edilmesi icap ettiğini tamlayan Ali Koç, "Burada Federasyon Başkanına da menfi konuşmuyorum. Federasyon başkanları gelip gidiyor bu çatışma bitmeme ediyor. Bu eş bu pik atanmamalıydı. Biz ağzımızı açmadık. Bütün hafta spekülasyon. Bana ağzını açsaydın hakeza olmazdı diyecekler. Bizim tarzımı bu değil. Maçlardan evvela konum hakemi bası dibine al. Muhtemel ortak nokta kaybetmede, beraberlikte, mağlubiyette mazeretini üretmiş ol. Hepimiz bunu yapsak bu iş nereye gidecek. Bu hakemlerin ne hakkı mevcut şahısların emeklerini çalmaya. Nasıl ortak lükstür bu uğur boncuğu obje olmuyor rastgele ortak daim bizlere oluyor. Bize derken futbolun paydaşlarına. MHK çatısı altındakilerine uğur boncuğu obje olmuyor. Nasıl ortak iş bu. Fenerbahçe taraftarı şen olun. Sakin olun endişenizi biliyorum. 2-3 yıldır başta sonuç 2 yıldır bizi yöntemince katlettiler. sabık yıl 15 puanımız çalındı. Bunlar girgin bilgi hayatlarına bitmeme ediyorlar. Federasyona söylüyorum durgun bana ukubet vermeye kalkmayın. ego burada hürmetsizlik ve edepsizlik etmiyorum. Durum tespiti yapıyorum. Hepimizin icra ettiği ortak boyut tespiti. Federasyon başkanının da çoğuna katıldığını düşünüyorum. Arkadaşlar icra ettiği görüşmede tabir ettiler. Bu hakeza gitmez. Ya çarpışarak değişecek, ya akılsal ak dünya dal omuza verip değiştirecek. Öyle ve ya hakeza bu manzume değişecek. Siz bizlere karşılaşma kaybettirirsiniz, Ali Koç başkanlığı kaybeder, ayrılır topluluk desteklemez. Ama siz hakeza bitmeme etmeyeceksiniz. Bunu aklınızın ortak namına yazın. Bu 3 ayda mı olabilmekte 6 ayda mı olabilmekte 2 sezonda mı olabilmekte onu zaman gösterecek. Ama olacak" ifadelerini kullandı.

Gökmen Şahin - Ersen Küçük

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler