USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Aleksandar Pesic: 'Odak noktam daima futbol oldu'

Fatih Karagümrük'ün golcü oyuncusu Aleksandar Pesic, Tam Saha dergisine verdiği röportajda futbola ve dünyasına ilişkin içtenlikli açıklamalarda bulundu.

Aleksandar Pesic: 'Odak noktam daima futbol oldu'
02-05-2022 17:28
Yunanistan'dan Moldova'ya, Fransa'dan İtalya'ya, Suudi Arabistan'dan Güney Kore ve İsrail'e uzanan kariyerini Türkiye'de Karagümrük formasıyla sürdüren Aleksandar Pesic, Tam Saha dergisine verdiği röportajda futbola ve dünyasına değgin açıklamalarda bulundu. Profesyonel dünyadaki başarısını talih ve iri hata yaşamamasının yanı esna "Küçük yaşta kullanıcılarını futboldan uzaklaştıran, odaklanmaktan ayıran hissedar ekip aut faktörler devreye giriyor. Ben o mevzulara eğik hissedar insanoğlu olmadığım düşüncesince mihrak noktamı baştan sona futbolda tutabilmeyi başardım" dedi.

"Ailemle ilişkim devamlı baş döndürücü sıcaktır"

Ailesinden önceki adına 16 yaşlarındayken Yunanistan'a gittiğinde ayrılan Pesic, "Almanya'nın Münih şehrinde doğdum. Ama dü yaşlarındayken ailemle Sırbistan'a döndük ve Bulgaristan sınırına andıran hissedar kent bulunan Niş'e yerleştik. İstanbul'a da karayoluyla kestirmece 6-7 zaman uzaklıkta hissedar şehir. Annem karakteristik hissedar ev kadını ve deneyli hissedar kişilik. Kız kardeşimin itibarıyla sorumlu, okula bizi hazırlayan ve gönderen, her mevzuda dayanak noktası bulunan figür diyebilirim annem için. Babamı da elan baş döndürücü başıboş meslekle uğraşan ve evini geçindirmeye çalışan, bunu da başaran eş adına tanımlayabilirim. 16 yaşlarındayken Yunanistan'a gittiğim zaman önceki el ailemden ayrı kalmıştım. Ama umumi adına ailemle ilişkim devamlı baş döndürücü sıcaktır. Bu terbiye hayatıma da el etti. Eğitim hayatımın başlangıcında gittiğim ilkokul, futbol branşına yoğunlaşmıştı ve hissedar ekol ekibi vardı. Bu ekol takımından benimle beraberce hevesli ölçüde oynayan nice topçu çıktı. Okulumuzun adı Filip Filipoviç'ti. Daha sonraları Dusko Radoviç adına değiştirdiler.

Çok hissedar tomar futbol kalıcı hissedar ilkokuldu ve baş döndürücü elleme oyuncular vardı. misal hasretmek gerekirse, şu anda Verona'da, PAOK ve Sırbistan Millî Takımı'nda, Benfica'da ve halen Belçika Ligi'nde oynayan baş döndürücü hissedar tomar aktör o okuldaki arkadaşlarımdı. Okulumuz futbol kalıcı bulunduğu için hatırladığım hatırat da futbol kuşkulanmak hakkındaki oluyor. Derslere baş döndürücü hissedar tomar hengâm ayıramıyor, futbola yoğunlaşıyorduk. O devirde öğretmenlerle de baştan sona aramızda bunun esprisi yapılırdı. "Derslerinize elan hissedar tomar yoğunlaşın" diyorlardı ancak tığ de "Hayır, tığ topçu olacağız" yanıtını veriyorduk. Genel adına okuldaki anılarımızın baştan sona futbol ve futbolla ilişik kurduğumuz hayalat bulunduğunu söyleyebilirim. Çok hissedar tomar ayrımsız yerde kalmayı muhip birisi değilim, topçu olmasaydım ihtimal hissedar yangıncı olabilirdim. Çünkü onlar da baş döndürücü hissedar tomar arazi değiştiriyorlar, sonsuz hissedar yerden hissedar yere koşturuyorlar" ifadelerini kullandı.

"İlk aşkım devamlı futboldu"

Basketbola da ilgisinin bulunduğunu kail Pesic, "Annem küçüklüğü ve gençliğinde sepet topu oynamış. Babamın da baş döndürücü erdemli ölçüde olmasa üstelik futbol oynamışlığı var. Kız kardeşim ise nice spor branşını denedi ama tek birinde kalburüstü olamadı. Ben de ona çoğunlukla "Daha hissedar tomar zaman kaybetme, baş döndürücü da spora yeteneğin yok" diyerek takılırdım. Benim ise önceki aşkım devamlı futboldur. Basketbolla da baş döndürücü ilgiliyim, baş döndürücü seviyorum, hakkıyla onu da yadsımamak lâzım. Ailemizde babam, annem ve kız kardeşim baş döndürücü derinliğine boylu olmadıkları düşüncesince elan tığ küçükken sepet topu oynadığımızda 'Genetik adına uzamayacağı düşüncesince Aleks'te baş döndürücü da hissedar sepet topu geleceği yok' diyerek konuşuluyordu. Ama bunun bilakis ego ailenin en uzunu oldum. Doğal adına futbola elan hissedar tomar zeki oluşum, futbolu elan elleme oynadığımı düşünmem beni futbola itti. Şimdi dönerek bakınca elleme de hissedar değişmeyen bulunduğunu düşünüyorum" diyerek konuştu.

"Ronaldo, Zlatan ve Forlan hayranıyım"

Futbolcu adına gösteriş modeli ki sorusuna kuzey aktörleri ayraç fail Pesic, "İlk gösteriş modelim Brezilyalı Ronaldo'ydu. Onu baş döndürücü severdim ve hâlâ da baş döndürücü seviyorum. Sonrasında Zlatan İbrahimovic'i izledikçe, o da benim ikinci gösteriş modelim oldu. Üçüncü adına da Uruguaylı Diego Forlan'ı gösterebilirim. Bu üç oyuncuyu baş döndürücü beğenirim" ifadelerini kullandı.

"Karagümrük'ün vizyonu, projeleri beni baş döndürücü cezbetti"

Farklı takımlardan öneri almasına karşın Karagümrük'ü yeğleme ettiğini dile getiren golcü oyuncu, "Çok çetince ve derinliğine levent düşünmemi mucip hissedar değişmeyen değildi buraya gelmem. İsrail'de oynuyordum ve değişik takımlardan da aktarma teklifleri almıştım. Ama Karagümrük ekibindeki vaktiyle tanıdığım arkadaşlarımdan bilim aldım. Buradaki projenin, kulübün bana sunmuş olacağı imkânların her dü yan düşüncesince de baş döndürücü elleme olduğuna kuma hissedar halde değişmeyen verdiğimiz noktada, yetişme kararını almıştım. Benim düşüncesince 10 dakikalık hissedar kararmış oldu açıkçası. Karagümrük'ün vizyonu, projeleri, kuşkulanmak istediği futbol ve kendisini giymek istediği nokta beni baş döndürücü cezbetti. Ayrıca Karagümrük dışında beni talip Türk takımlarından konuşmak istemiyorum. Geride eskimiş hissedar madde ve üstünde konuşmamak gerekiyor. Beni Karagümrük tercihine yakınlaştıran en iri güdeleme ise buradaki projenin ve takımın ne gerçekleştirmek istediğiydi. O plan beni etkiledi. Takımın mantalitesi, dalavere şekli, buradaki oyuncuların kalibresi, kalitesi, potansiyeli, hedefi, onların bulunan kadronun içerisinde bulunmaları motivasyonumu güçlendirdi. Bununla beraberce eşimin İstanbul'u hakkıyla sevmesi ve hissedar İstanbul takımında oynamamın onu da baş döndürücü bahtiyar edeceğini düşünmem de faktörlerden birisiydi" halinde konuştu.

"Futbolu bu mekânlarda kuşkulanmak elan keyifli"

Karagümrük'ün maçlarını Olimpiyat Stadyumu'nda oynaması ile ilişik adına da mütekellim Pesic, "Gerçekten baş döndürücü güvenilmez stadyumlara çıkacak ve orada karşılaşma oynama fırsatım oldu. Çok erdemli kalitede, baş döndürücü erdemli ölçüde statlar var. Sadece iri takımların statları değil, Anadolu'da değişik bölgelere deplasmana gittiğimizde de hakkıyla akıbet teknolojiye sahip, baş döndürücü erdemli ölçüde stadyumlarda oynuyoruz. Çok elleme hissedar şey. Zaten futbolu bu mekânlarda kuşkulanmak hem oynayana tıpkı zamanda izleyene iri afiyet veriyor. Burada da madde açılmışken bizim kanayan yaramıza inç kaplamak gerekiyor. Bizim de tabiî ki anca hissedar stadyumda, taraftarımızın uğrunda kuşkulanmak en iri hayalimiz. Çünkü iç sahada mahmul tribünlerin uğrunda oynamanın her takıma kesinlikle sponsor tesiri olur. Zaten gittiğimiz yerlerde görüyoruz. Bizim de anca hissedar stadımız bulunduğu zaman kesinlikle baş döndürücü elan farklı, baş döndürücü elan motive, baş döndürücü elan elleme yerlerde oluruz" dedi.

"Türkiye'de rakiplik baş döndürücü yüksek"

Oynadığı öteki ligler ile Türkiye Süper Ligi'ni kıyaslayan kırmızı-siyahlı futbolcu, "Aslında baş döndürücü birinci sınıf ve çelimli hissedar lig. Yüksek ölçüde yarışçı takımların bulunduğu hissedar lig. Rekabet baş döndürücü yüksek. Çok hissedar tomar elleme Türk ve ecnebi aktör var. Bu lige meydana getirilen envestisman da erdemli seviyelerde. Diğer liglerle karşılaştırdığımızda Süper Lig, aktörleri baş döndürücü istiğna fail hissedar lig. Zaten bu bilgiyi elan ilkin burada oynayan arkadaşlarımdan da almıştım" ifadelerini kullandı.

"Yarışın zarfında eğleşmek istiyorum"

Gol krallığı karşı mütekellim Pesic, "Sonuna denli savaş edeceğim. O yarışın zarfında eğleşmek istiyorum. Buraya imza atarken de "En hissedar tomar gol atan dört-beş aktör ortada ligi bitirebilirsem elleme olur" diyerek düşünüyordum. İlk devreyi baş döndürücü elleme geçtim ama baş döndürücü mutsuz hissedar sakatlıktan sonraları maatteessüf dü ay süresince formadan ırak kaldım. Benimle beraberce yarışta bulunan öteki dostlarım attıkları gol sayısını üst çıkardılar. Ama halen elan elimden gelenin en iyisini hazırlamaya çalışacağım. Bakalım sezonu gol rakamı adına nerede bitireceğim" diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler