USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ahmet Nur Çebi: 'Rapor çıkıyor, hatam varsa bedelini ödemeye hazırım'

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Divan Kurulu Toplantısı'nda konuştu. Eski Başkan Fikret Orman'ın konuşmalarına yer veren ve teftiş tutanağının Mali ve İdari Genel Kurul'da açıklanacağını kail Çebi, "Hatam varsa bedel ödemeye hazırım. Kimin yanlışı varsa bedelini öd

Ahmet Nur Çebi: 'Rapor çıkıyor, hatam varsa bedelini ödemeye hazırım'
20-11-2021 14:10
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Bu tün ezanı oynanacak bulunan Alanyaspor maçına yer vererek laflarına başlamış bulunan Ahmet Nur Çebi, "Bugün Alanya'da ehemmiyetli müşterek maçımız var. Haftalardır takımımız talihsiz neticeler aldı. Allah müsaade verirse bu talihi ahit değiştireceğiz" dedi. Maça gideceği düşüncesince levent boylu konuşmayacağını anlatım fail Çebi, "Konuşacak baş döndürücü husus var fakat ilkin şurası beyan geçirmek istiyorum, finansal ve yönetimsel umumi heyet tarihimiz açıklandı. O tarihte etraflı umumi heyet üyelerimizi ne olursa olsun oraya bekliyoruz. Ben orada olacağım, çıkan raporun da tartışılacağı müşterek çağ olacak. Raporun ilgilendirdiği şahısların de orada olacağından on paralık şüphem yok. Bugün buraya gelmesi de beni baş döndürücü kıvançlı etti. Artık dışarıda bahsetmek namına burada bahsetmek önemli.

Başkan ve dostlarının buraya gelmesini ölçüm ediyorum, gelişigüzel şeyi burada konuşalım. Eski idareci arkadaşlara da bu kapının açılmasını isteriz. Eski başkanın ahit icra ettiği müzakere beni bahtiyar etti. Birlik ve el birliği kısımlarını değerlendiriyoruz, bunlar bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. Kendisinin bulunduğu kadar gelişigüzel birimiz burada gelip geçiciyiz. Ben de müşterek çağ gideceğim. Ancak akıllıca sıfır birtakım şeyler var. Krediyi TL'ye döndürdüm diyor fakat 50 milyon dolar TL'ye dönmüşken, 34 milyon Euro ise TL'ye dönmemiş. Bizim aldığımız bu güven baş döndürücü güç şerait altında alındı. 1,5 sene süresince bu güven bizlere kullandırılmadı. Kardeşim de burada, onun evini de SGK'ya tutu şekilde verdik. Kendisine teşekkürname ediyorum. Yani o 1,5 sene havadan geçmedi. Çok şükür çalışanlara da şu anda 1 kuruş borcumuz yok" ifadelerini kullandı.

"Yaptıysak müşterek hata, bedelini öderiz"

Fikret Orman'ın dediği aykırılık mevzusuna yer vererek namına dirlik seçimde sözlü bulunan Hürser Tekinoktay'ı yayınlayan Ahmet Nur Çebi, "Muhalefet ki mevzusuna gelelim. Sosyal medyada bizim de karşımıza çıkmak bulunan müşterek reis talibi var. Adam yazıp çiziyor fakat Tevfik Yamantürk'ü bahane göstererek buraya gelmiyor. Ben sana nite karşılık vereceğim, ego Twitter evladı değilim. Son 2 günde de emektar yönetimi geçip, bizi suçlamaya başlamış. Fikret Orman Bey, açıp bakarsanız, bunların ki bulunduğunu görürsünüz" dedi. Herkesi bütünlük ve beraberliğe çağırma fail Çebi, "Hepimizi bütünlük ve beraberliğe çağırma ediyorum. Mali ve İdari Genel Kurul'da her insanın beklediği söylem açıklanacaktır. Gereken de yapılacaktır.

Bu tutanağı ego görmedim, kıymetlendirmek de istemiyorum ve karışma geçirmek istemiyorum. Belki raporda ego de kabahatli çıkacağım ve gelip hesabını vereceğim. Varsa hatam aritmetik vereceğim. Genelkurmay Başkanı olarak, Güneydoğu cephesine gönderdiğiniz generalin harp kaybetmemesine karşın, batıdaki mücadelesi kaybettiğinizde onu da kabahatli mu görüyorsunuz. Başkan başkandır. Her şeyden haberi olur. Yanındaki yöneticilerin gelişigüzel şeyden haberi bulunduğunu tez geçirmek akıllıca değildir. Benim haberim yapılmaksızın nice nesne yapılmış. İyisi de var, kötüsü de var. Benim tek şeyden korkum yok. Yaptıysak müşterek hata bedelini öderiz. Kimsenin bundan başağrısı çekmemesi lazım" açıklamasını yaptı.

"Fikret Bey on paralık değişmemiş"

Fikret Orman'ın umumi kurulda aklama edilmemesi kendisince söyledikleriyle ilişik de mütekellim Ahmet Nur Çebi, "Genel heyet kendisini aklama etmemiş. Genel heyet bizlere mezuniyet verdi, sonradan da 'Paralar nerede' sanarak sordu. Ben seni nite aklama edeceğim. Mahkemeye nite gidilmemiş. Rapor toy çıktı, bakacağız ve gidilmesi gerekiyorsa mahkemeye gideceğiz. Fikret Bey on paralık değişmemiş, maatteessüf değişmemiş. Mali ve İdari Genel Kurul'da söylenecek baş döndürücü nesne var" dedi.

Hakemler kendisince konuşarak laflarını sürdüren Başkan Çebi, "Bir yargıcı konusu var. Hakemlerle ilişik yakalanmış olduğumuz haksızlıkları ego de görüyorum. MHK'de müşterek ayrım oldu. Yeni mevrut MHK'ye müşterek biçimde öndelik vermemiz gerekiyor. Ancak ve fakat elimizdeki görüntülerin nerede bulunduğunu aramak düşüncesince TFF'ye, naşir kuruma sorduk. TFF bu görüntünün olmadığını söylüyor. Yeni mevrut MHK'ye müşterek talih bilmek mecburiyetinde olduğumuzu düşünüyorum. Ben Beşiktaş Başkanıyım, sabahtan akşama hakemlerle ilişik konuşmanın müşterek faydası bulunduğunu düşünmüyorum.

Biz elimizden mevrut gelişigüzel şeyi yapıyoruz. İlgili makamların kapısını çalıyoruz ve sesimizi orada yükseltiyoruz. Ben Hollanda'daki maçta 'Bana güvenin' dedim. Biz Beşiktaş'ın hakkını hiç kimseye yedirmeyiz. Şov yapmıyorsak, uğraş etmediğimiz anlamına gelmez. Sakatlıklarımızın müşterek bölümü darbeye bağlıydı. Bunların müşterek talihsizlik bulunduğunu almak zorundayız. İnşallah bu talihsizlik ahit bilakis dönecek. Gelin bütünlük el birliği ortamında olalım, Beşiktaş'ı uçuralım. Mali umumi kurula da gelin, birtakımı aklama edersiniz, birtakımı etmezsiniz, bunlarla ilişik müşterek nesne beyan geçirmek benim haddim değil. Hepinize baş döndürücü teşekkürname ediyorum" niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Bora Akyol - Gökhan Kılınçer
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler