USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ahmet Ağaoğlu: 'TFF Başkanı’nın sözünü yerine getirmesini istiyoruz'

Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, alışılagelen maaş toplantının peşi sıra konuştu. Yabancı sınırının gine gözden geçirilmesini istediklerini kail Ağaoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir'in kendilerine verdiği 300 milyon TL'lik ifa lafının de yerine getirilmesini iste

Ahmet Ağaoğlu: 'TFF Başkanı’nın sözünü yerine getirmesini istiyoruz'
02-11-2021 18:36

Kulüpler Birliği Vakfı'nın maaş toplantısının peşi sıra Başkan Ahmet Ağaoğlu, matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yeni Merkez Hakem Kurulu'nun ve başkanının Kulüpler Birliği'nin tutkusu doğrultusunda oluşmadığını ve kendilerinin de, açıklamadan 15 dakika ilk bilgilerinin bulunduğunu kail Ahmet Ağaoğlu, Anadolu kulüplerinin iktisadi zorluklarından, TFF Başkanı Nihat Özdemir'in ifa lafına sincap nice mevzuya duruluk getirdi.

“Serdar Tatlı gitti, mütebeddil ortak nesne yok”

MHK Başkanı'nın değişmesiyle ilgilendiren kendisine konuşarak laflarına süregelen Ahmet Ağaoğlu, “Kamuoyunun malumu bulunduğu üzere, Merkez Hakem Kurulu'nun yapısıyla ilgili kendisine bizim federasyon ile başlatmış olduğumuz ortak düzentileme var. Onun gene değerlendirmesini yaptık. Yeni ortak heyet oluştu. Yeni kurulla bu emek harcamaları bitmeme ettirme kabilinden ortak gestalt ortaya çıktı. Şunu bariz ortak biçimde tabir edeyim, kamuoyunda bu mevzuda baş döndürücü çatı var. Kulüpler Birliği kendisine göz boncuğu devir ve göz boncuğu biçimde isimlerle ilgilendiren ortak mevzuyu gündeme getirmedik. En sonuç gördüğünüz kabilinden gine dediğimiz oldu. Serdar Tatlı gitti, daha maçlar daha oynanmamasına karşın mütebeddil ortak nesne yok. Yeni Merkez Hakem Kurulu'nun ve başkanının Kulüpler Birliği'nin tutkusu doğrultusunda oluşturulması kabilinden ortak gestalt da katiyen fakat katiyen olmadı. Kamuoyuna açıklanmadan 10 veya 15 dakika ilk federasyon başkanı beni arayarak bilgelik verdi. Biz de sizlerden 10 dakika ilk öğrendik” açıklamasını yaptı.

“Federasyon başkanının sözünü yerine getirmesini istiyoruz”

Anadolu kulüplerinin iktisadi açıdan baş döndürücü çetince ortak vaziyette bulunduğunu laflarına ekleyen Ahmet Ağaoğlu, “Sıkıntılar yaşıyorlar. Ekonomik ve başarım kendisine Anadolu futbolunu, şişman kulüplerle rakiplik edecek düzeye taşıyamazsak futbolu doğacak geçirmek hayalciliğin ötesinde olur. Federasyon başkanımızın bizlere mevsim başlangıcında vermiş bulunduğu söz vardı. 300 milyon lira ortak sözdü ve bunu yerine getirmesini istiyoruz. Kulüpler soluk ilişki vaziyette değiller. Yapılanmış vergisi ötelenmeyen yegâne endüstri, ayak topu endüstrisidir. Sinemaların, tiyatroların, dinleti salonlarının bağlı bulunduğu ortak devirde 3 günde ortak karşılaşma oynayarak, sağlığımızı hiçe sayarak, dünya insanını görüntülük başlangıcında oyalayan yegâne olguydu ayak topu maçları. Ve muammer olduğumuz mali burgaç zamanında vergilerin ortadan kaldırılması değil fakat topu topu vergilerin ötelendiği ortak noktada ayak topu kulüplerinin de ortak yahut ortak buçuk yıl ötelenmesi dair gene pakt başkanlarımız ısrar eden oldular. Bu mevzuyu gene gündeme getirip ilgilendiren bakanlığa taşıyacağız” niteleyerek konuştu.

“Yabancı sınırlaması gene gözden geçirilmeli”

Yabancı sınırlamasıyla ilgilendiren kendisine da mütekellim Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bu mevzuyla ilgilendiren kendisine TFF ile görüşeceklerini tabir ederek “Futbol Federasyonu çeşidinden uygulanmaya koyulacak bulunan şu demek oluyor ki bu yıl 8+3, önümüzdeki yıl 7+4 kendisine ecnebi sınırlaması gene gözden geçirilmeli. Bugün muammer olduğumuz sıkıntılar, bu talimatın uygulamaya girmesiyle alakalı, 7+4 kendisine uygulanmış bulunduğu takdirde hem iktisadi aynı zamanda başarım kendisine baş döndürücü daha sıkkın ortak sürecin içerisine gireceğimiz her insanın malumu. Fazla geç yapılmaksızın federasyonla bu mevzuyu ağır biçimde konuşmamız gerektiğini, 7+4'ün rafa kaldırılması düşüncesince TFF ile görüşmeler yapılmasına değişmeyen verdik" dedi.

“Aynı aile adı haiz hakemler ve gözlemciler var. Birinden biri rolü bırakacak”

Merkez Hakem Kurulu ile ilgilendiren anne sorunlardan bahseden Ahmet Ağaoğlu, “Atamalardaki saydamlık daim kendisine gündeme getirdiğimiz ortak konu. Gözlemci notlarının ve raporlarının metin kendisine değerlendirilmesi gerekiyor. VAR hakemleriyle meydan hakemlerinin ayrılması gerekiyor. Saha hakemi sahada, VAR hakemi VAR'da olmalı. Teknolojinin nakit para kendisine kullanılması, icabında algoritmik ortak yapıya geçilmesi lazım. Bir gayr eğitim. Eğitimin bedeli neyse, en dobra eğitmenlerden terbiye alarak hakemlerimizin bugün muammer olduğumuz sıkıntıyı sahaya yansıtmasının önüne geçmeliyiz. Aynı aile adı haiz hakemlerin yahut gözlemcilerin de değerlendirilmesi gerekiyor. İkisinden biri vazifesini bırakacak. Bu gestalt sıkıntılı. Bu doğrultuda cereyan fail hakemlerimiz de var. Bir eski fasıl MHK üyesi bulunan ortak beyefendinin oğlu etkin hakemdi. Oğluna bıraktırdı hakemliği. Bunlar asliye konular. Tespit etmiş olduğumuz 6-7 bap daha mevcut fakat sizlerle paylaşabileceklerim bunlarla sınırlı” niteleyerek bitmeme etti.

“Kulüplerin uygun bulunduğu ortak namzet olmadı”

Serdar Tatlı'nın istifasının peşi sıra MHK Başkanlığı düşüncesince kulüplerin üstünde uygun kalmış bulunduğu ortak namzet olmadığını da kail Ahmet Ağaoğlu, “Bir dü pakt başkanımız, 'Bilgi sahibi değilim, dilerseniz ortak araştıralım' dediler. Ama proses baş döndürücü endamsız sürdü. Metin Tokat istifa etti, Ferhat Gündoğdu geldi. Sonrasında kendisi MHK Başkanı kendisine atandı. Söylediğim gibi, MHK başkanının ataması duyurulmadan, 10-15 dakika, ihtimal de sağlıksız sayaç ilk TFF Başkanı Nihat Özdemir beni arayarak hakeza ortak tayin yaptıklarını ve dayanak olunmasını dileyiş etti. Ancak bizim sıkıntımız sistemle. Bu değişimleri ki uygularsa, ki bu iradeyi gösterirse, dayanak oluruz. Bu endüstrinin çatı taşı kulüpler. Bunun en ehemmiyetli kesiti, madun ligler ve Anadolu kulüpleri. Gereken ne mevcut ise kulüpler çeşidinden bunun yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

“Yayın ihalesinde değişik ortak çatı fikri var”

Süper Lig'in neşriyat ihalesi gönül rahatlığı da mütekellim Ağaoğlu, “Anlaştığımız müşavir firmanın 9 mensubu şu anda içeride, görüşmelere bitmeme ediyor. Farklı ortak yapıyla ihaleye çıkacak düşüncemiz var. Tek ortak paket şeklinde değil, 6, 7, ihtimal de 8 paket şeklinde ihaleye çıkılma fikri var. Bunun altyapısı oluşturuluyor. Evet, madun ligler ve Anadolu kulüplerimiz, birkaç ortaklık kulübümüz hariç, baş döndürücü ehemmiyetli iktisadi başağrısı içerisindeler. Bu gestalt da aracısız kendisine performansı etkiliyor. Anadolu kulüplerinin performansını, şişman kulüplerle rakiplik edebilecek seviyeye çıkartamadan, Türk futbolunun fevk çıkmasını eyitmek arılık olur. Biz dünya futbolunda rekabeti sağlayamadık. Kendimizden daha cılız rakiple oynayıp o maçı kazanalım istedik. Neredeyse 12 takımımızın hem mal aynı zamanda başarım sorunu yaşamasıyla gönül rahatlığı karşıyayız. Anadolu kulüplerinde ve madun liglerde başarım artışı hedefliyorsak, iktisadi kendisine ortak artma görmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Ahmet Ağaoğlu, gündemdeki mevzular ile ilgilendiren kendisine sabık hafta TFF ile görüşmelerinin olduğunu, fakat MHK Başkanı'nın istifasının peşi sıra bu durumun ertelendiğini de söyleyerek, “Serdar Tatlı'nın istifası zımnında sabık hafta ortak teehhür oldu. Ama bu hafta sonuna akla yatkın bizim düzentileme grubumuzla federasyonun düzentileme grubu ortak araya gelecek. Kısa, mutedil ve derinliğine vadeli planları konuşacağız. Yapı değişmiş bulunduğu için, değişik şeylerle de karşılaşabiliriz. Sözünü veremiyorum” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın - Mehmet Şirin Topaloğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler